Cum sa

10 reguli de aur pentru a-ti face bagajele ca la carte

O vacanta este intotdeauna o experienta excitanta, dar facutul bagajelor este intotdeauna un cosmar. Nu lasa grijile impachetatului sa stirbeasca din farmecul calatoriei. Si poti face asta daca urmezi cele 10 reguli de aur ale facutului bagajelor ca la carte.

1. Regula de aur este sa impachetezi numai jumatate din hainele pe care intentionezi sa le iei cu tine. Si procedeaza la fel si cu suma de bani pe care ti-ai planificat-o initial. Nici nu-ti imaginezi cat adevar zace in acest enunt.

2. Nu impacheta mai mult decat poti cara. Bagajul cu care te prezinti la check-in este una dintre grijile principale ale calatoriei. Gandeste-te numai la usurinta cu care te poti misca prin aeroporturi, daca ai numai bagaj de mana cu tine.

3. Daca circumstantele impun si luarea de bagaj pentru cala, atunci asigura-te ca ai o eticheta de “Fragil” atasata pe el. Asta va face ca bagajul tau sa fie pus in varful gramezii de valize si sa fie dat jos din avion printre primele, asta pentru a evita asteptarea prea lunga la banda de bagaje, in aeroportul de destinatie.

4. O alta regula importanta este aceea de a te asigura ca bagajul tau sa arate altfel decat celelalte. Asta nu te ajuta numai sa economisesti timp la banda de bagaje, dar si sa eviti incurcaturile la controlul vamal. Imagineza-ti cum ar fi sa te indrepti catre acest punct de control, avand bagajul altcuiva. Sau si mai rau, sa fii nevoit sa explici aceasta situatie vamesilor.

5. Acum revenind la lucruri practice, daca nu calatoresti in Antarctica, nu lua cu tine geci groase. In majoritate zonelor lumii, puloverele vor fi de ajuns. Kilogramele pe care le adauga bagajului tau jachetele si gecile, nu merita efortul de a le impacheta. Ca sa nu mai punem la socoteala situatia in care bagajul tau este pierdut si toate eforturile facute pentru recuperarea sa. S-ar putea sa nu poti sa porti acea geaca exact atunci cand ai mai multa nevoie de ea!

6. Daca in bagajul tau nu incap mai mult de 3 costume, poti incerca sa iei cu tine 3 pantaloni si 3 camasi, care inseamna tot 9 articole de imbracaminte. Matematica e de baza.

7. Blugii sunt o varianta putin avantajoasa. Nu numai ca sunt grei, dar absorb si praf si murdarie, iar dupa ce ii speli, dureaza o vesnicie pana se usuca. Bumbacul si pantalonii gen militaresti reprezinta o alegere mult mai buna.

8. Crezi ca ai nevoie cu adevarat sa cari cu tine o trusa cu articole de toaleta? Mai gandeste-te. Sapun, sampon si pasta de dinti gasesti peste tot gratis – de la avion pana la hotelul in care te vei caza. Asa ca de ce sa umpli pretiosul spatiu liber din bagaj cu chestiile astea? In cel mai rau caz, nu uita ca le gasesti la vanzare in orice magazin din lumea asta.

9. Rucsacul tau se presupune ca este unul compact. Ideea este sa nu cari in el lucruri grele, importante si valoroase. Ia cu tine numai lucrurile de care ai absoluta nevoie si pe care esti pregatit la o adica sa le pierzi. Gandeste-te ca trebuie sa tarasti bagajul asta dupa tine in fiecare toaleta in care intri – ti se pare in regula?

10. Si un ultim sfat. Fii receptiv la noile gadgeturi, daca vrei sa eviti corvoada cumparatului si caratului de carti. In aceasta noua era a tehnologiei, ai la indemana tot ceea ce iti doresti. Un iPod si un Kindle ‘incarcat’ cu ultimele aparitii editoriale vor rezolva problema.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Cateva reguli de baza pentru a-ti face bagajele de vacanta ca la carte | www.bilete-avion.ro.com - bilete de avion non-stop telefon 0768.334.335 email: info@bilete-avion.ro.com spune:

    […] Un iPod si un Kindle ‘incarcat’ cu ultimele aparitii editoriale vor rezolva problema. Sursa:tuktuk.ro  2014-01-12 admin Previous: Cum sa te misti rapid catre si in […]

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!