Techno Tuk

Top 5 gadgeturi ingenioase de vacanta

Indiferent ca te indrepti catre partiile de schi din Alpi, catre padurile amazoniene sau cauti pur si simplu o modalitate de a rezista zborurilor transoceanice, arunca o privire aspra acestui top al celor 5 cele mai ingenioase gadgeturi de vacanta, care se adreseaza tuturor celor pasionati de acest domeniu si  nu numai.

Pentru cei mai indrazneti aventurieri: SteriPEN Freedom (84 usd, pe Amazon.com)

SteriPEN Freedom este ultima si cea mai tare descoperire in materie de tratare a apei, apartinand creierelor luminate de la Hydro-Photon Inc. Acest ‘stilou’ apeleaza la tehnologia pe baza razelor UV, pentru a steriliza apa. Pe scurt, el este un dar de la Dumnezeu pentru cei mai curajosi care raman izolati intr-o locatie indepartata, unde nu exista acces la apa imbuteliata sau potabila. Dar daca te afli aproape de o sursa de apa naturala, tot ce trebuie sa faci este sa scoti din buzunar acest stilou minune; amesteca cu ajutorul lui, timp de 48 de secunde, in vasul in care ai pus apa respectiva, timp in care vei omori toti germenii vizibili dar si invizibili, in mod sigur si eficient.

Acest stilou minune masoara mai putin de 15 centimetri, asa ca poate intra lejer in buzunarul de la spate. In plus, el este reincarcabil – tot ceea ce ai nevoie  este un cablu USB. Odata incarcat, stiloul poate fi folosit de 8000 de ori, ceea ce inseamna ca, daca nu ti-ai pus in cap sa bei jumatate din fluviul Mississippi, ar trebui sa fie mai mult decat suficient pentru a-ti potoli setea.

Pentu schiorii si practicantii neinfricati de snowboard: Recon Instruments MOD Live (incepand de la 299 usd)

Esti un schior sau un impatimit al snowboard-ului si ai si ceva bani in buzunar? De ce sa nu-i investesti intr-un gadget avand la baza tehnologia de ultima ora, pe care sa il ai la indemana pentru viitoarea aventura montana?

Sistemul Recon Instruments MOD Live este un dispozitiv incorporat in ochelarii tai de schi, care este dotat cu afisaj micro-optic GPS. Asta inseamna ca pe masura ce schiezi, o interfata grafica aflata in interiorul lentilelor, iti ofera date in timp real si statistici cu privire la viteza, altitudine, salturi, conditiile montane, temperatura si performantele generale. Tabloul de bord este extrem de discret – este ca si cum ai privi un ecran TV. Dispozitivul nu numai ca iti indica cu exactitate locatia in care te afli, dar poate sa iti indice si unde se afla companionii tai sau sa iti spuna unde se afla cel mai apropiat munte. Printre alte facilitati de exceptie ale acestui dispozitiv se numara posibilitatea de conectare la Smartphone, astfel incat sa poti vedea mesaje scrise si cine te suna si sa poti accesa retele sociale si este dotat si cu camera wireless si playlist cu muzica.

Recon Instruments MOD Live este cel mai la moda accesoriu, in stil James Bond, pentru schiori. Scump, dar merita.

Pentru iubitorii de filme, aflati in miscare: Sony HMZ-T1 (799 usd, pe Amazon.com)

Ai obosit sa vezi filme sau sa joci jocuri pe un ecran minuscul, in timp ce calatoresti cu masina sau avionul? Dispozitivul Sony HMZ-T1 poate fi raspunsul la toate rugile tale. Un sistem cinema HDTV, portabil, pe care ti-l pui la ochi, la care poti vedea  2-D si 3-D, in ecranele OLED, iti garanteaza imagini pline de acuratete si emite sunete clare, prin castile sale elegante. HMZ-T1 iti asigura echivalentul unui ecran de 380 centimetri la circa 3,5 metri in fata ta. Nu exista riscul de a fi intrerupt de pasageri sau stewardese, atunci cand folosesti acest dispozitiv, iar odata ce te-ai conectat la el, distractia nu va mai fi ca inainte.

Pentru cei care zboara peste ocean: SleepTracker Elite Pro (130 usd, pe Amazon.com)

Combate pleoapele grele de somn cu sofisticatul SleepTracker Elite Pro, un ceas obligatoriu de procurat pentru cei care zboara pe distante lungi.

Ceasul de mana SleepTracker functioneaza ca orice alt ceas cu alarma normal, trebuind doar sa setezi ora la care vrei sa te trezesti. Este esential sa alegi si o perioada tampon. Dormi si tehnologia SmartStart cu care este dotat ceasul iti va analiza diferitele etape ale somnului si va folosi aceste date pentru a detecta si a te trezi atunci cand esti in cea mai lejera faza, din apropierea momentului dorit al trezirii. Asta inseamna ca vei deschide ochii complet revitalizat, mai ceva decat daca te-ar fi lovit ceva in moalele capului.

Abilitatea SleepTracker de a-ti monitoriza somnul si de a stoca date cu privire la acesta, inseamna in fapt o intelegere completa a ceasului tau biologic si o odihna mai profunda. Ceasul este si rezistent la apa, elegant si suficient de versatil pentru a fi folosit ca un ceas obisnuit.

Pentru turisti inteligenti: Livescribe Echo Smartpen (de la 117 usd, pe Amazon.com)

Petrecem mai putin timp punand pixul pe hartie, decat butonand pe tastatura calculatorului sau a telefonului mobil, dar pentru cei care vor tot ce e mai bun din ambele variante, avem o surpriza. Livescribe Echo Smartpen nu numai ca iti inregistreaza digital notitele scrise de mana, cu ajutorul unei hartii speciale, dar le retine si audio. Odata conectat la calculator, poti vizualiza aceste notite sau poti asculta inregistrarea audio. Exista o selectie de aplicatii care insotesc Livescribe Echo Smartpen, cum ar fi cele capabile sa transmita insemnarile si inregistrarile audio prin email, Google Docs, Facebook si altele. Utila in mod special este functionalitatea oferita de limbile straine; poate traduce fraze in spaniola, germana, japoneza sau franceza.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!