Festivaluri

Targuri de Craciun din Europa

Craciunul inseamna in primul rand cumparaturi si nimic nu ne insufla mai mult spiritul sarbatorilor, decat o vizita la un targ traditional, plin de culoare si sunete, care sunt de fapt atributele ce caracterizeaza Craciunul.

Targurile traditionale de Craciun sunt atat de vestite in intreaga lume, astfel incat ele aduna turistii din toate colturile pamantului, care vin sa ia parte la cele mai cunoscute manifestari de acest gen. In cele ce urmeaza ai cateva dintre cele mai interesante si simpatice targuri de Craciun din Europa, cautate si apreciate atat de turisti cat si de localnici deopotriva.

[fontpress type=”fontface” name=”Walkway_SemiBold_Regular” size=”20px” color=”#068700″]Germania[/fontpress]

Striezelmarkt – se organizeaza in orasul Dresda, este unul dintre cele mai vechi targuri de Craciun din lume. De la debutul sau in anul 1434, aceasta manifestare a reprezentat un loc de intalnire pentru toti creatorii de obiecte de artizanat din Germania, care continua sa vina aici pentru a-si expune creatiile. Aerul este plin de mirosul prajiturilor traditionale de Craciun si poti cumpara aici de toate, de la suveniruri pana la mancare. Targul s-a schimbat prea putin de-a lungul anilor, iar atractia sa principala o constituie o prajitura imensa ce cantareste 3 tone si care ajunge aici, dupa ce a colindat pe toate strazile orasului.

Striezelmarkt e unul dintre cele mai vechi targuri de Craciun din lume
[fontpress type=”fontface” name=”Walkway_SemiBold_Regular” size=”20px” color=”#FF0000″]Austria [/fontpress]

Christkindlmarkt – Acest targ de Craciun din Rathausplatz, Viena, incepe mai devreme decat alte targuri si este unul dintre cele mai mari din Europa. Piata este dominata de aproximativ 2000 de standuri, unde se vand de toate, de la decoratiunile traditionale de Craciun pana la delicioasele produse de patiserie vieneze. Turistii vor gasi aici si traditionala bautura Weihnachtspunsch. Acest punci aromat este o raritate. Daca esti in cautarea unui targ mai mic, poti merge oricand la cel organizat in curtea Palatului Schðnbrunn.

Christkindlmarkt – poate cel mai cunoscut targ de Craciun din Europa
[fontpress type=”fontface” name=”Walkway_SemiBold_Regular” size=”20px” color=”#2C6BFF”]Italia [/fontpress]

Via San Gregorio Armeno – Orasul Napoli se mandreste cu unele dintre cele mai interesante targuri de Craciun din Europa. Unul dintre acestea este cel organizat pe Via San Gregorio Armeno. El este cunoscut pentru numeroasele sale ateliere de creatie si pentru standurile care vand specialitati locale. Vanzatorii sunt adesea imbracati in costume traditionale de pastori. Daca te afli in Napoli si vrei sa traiesti experienta unui targ autentic de Craciun, vino pe Via San Gregorio Armeno.

Craciun in stil napoletan pe Via San Gregorio Armeno

Europa este continentul unde se organizeaza unele dintre cele mai cunoscute targuri de Craciun din lume. Majoritatea dintre acestea au loc aici de secole si si-au pastrat in mare parte acelasi spirit de-a lungul anilor. Daca vrei sa traiesti experienta unica a unei astfel de manifestari, vino la unul dintre aceste targuri de Craciun si profita de tot ceea ce iti poate oferi.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!