Festivaluri

Lucruri amuzante despre obiceiurile de Craciun din intreaga lume

Traditiile de Craciun sunt diferite in intreaga lume. Citeste cateva lucruri amuzante despre Craciun asa cum este el sarbatorit in diferite colturi ale planetei!

Obiceiul atarnarii sosetelor langa semineu vine din Marea Britanie, acolo unde povestea spune ca Mos Craciun a pierdut cateva monede de aur din buzunare si ele au ajuns in sosetele care erau atarnate langa foc, la uscat. In majoritatea tarilor din Europa, in asteptarea mosului sunt pregatite ghetutele, mai degraba decat sosetele.

Brazii de Craciun erau populari in Anglia si America, inca din anul 1800, atunci cand Regina Victoria a adus aici aceasta traditie, din Germania.

Pomul de Craciun din Piata Trafalgar din Londra, provine intotdeauna din Norvegia si este un dar facut pentru a comemora ajutorul britanic acordat Norvegiei in cel de-al doilea razboi mondial.

Bradul din Trafalgar Square e intotdeauna norvegian

In Japonia, un lant popular de fast food pe baza de pui prajit a lansat cu succes o campanie pentru a-i convinge pe japonezi ca puiul prajit este cea mai traditionala mancare de Craciun. In prezent, trebuie sa faci rezervare cu luni de zile inainte, pentru a beneficia de pui prajit la masa de Craciun, in Japonia.

Cele 12 zile de Craciun din cantec nu se refera la cele 12 zile dinaintea Craciunului, ci mai degraba la ziua de Craciun si la cele 11 zile de dupa si reprezinta perioada in care se desfasoara traditionalul festival nord-european, Jul.

In Catalonia, fiecare scena de Craciun a Nasterii Domnului include un personaj numit Caganer, care este intotdeauna prezentat stand pe vine si facand treaba mare. Personajele traditionale Caganer sunt descrise ca fiind niste barbati din Catalonia, dar versiunile moderne pot fi intruchipate de catre politicieni sau vedete.

“Cacaciosul” catalan are o stranie legatura cu Craciunul

Copiii americani lasa prajituri pentru Mos Craciun, in timp ce cei britanici lasa placintele cu carne, iar danezii budinca de orez.

Multe culturi au si un personaj negativ care vine dupa Mos Craciun pentru a-i pedepsi pe copiii care nu au fost cuminti, cum ar fi Zwarte Piet in Olanda, Knecht Ruprecht in Germania, Krampus in Austria si Le Père Fouettard in Franta.

Zwarte Piet, personaj olandez

In orasul Caracas din Venezuela a devenit o traditie pentru toata lumea sa vina pe role pana la biserica, pentru slujba de Craciun. Unele drumuri sunt chiar inchise pentru masini, pentru a face loc multimii pe role.

Vascul este considerat o planta importanta in traditia preotilor celti din perioada pre-Crestinismului. In Scandinavia el era asociat cu zeita dragostei, Frigga, de unde poate si obiceiul de a te saruta cu iubitul sau iubita, sub vasc.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!