Hoteluri de lux

Hoteluri de top: Hertelendy Castle (Ungaria)

Hotelul de 5 stele Hertelendy Castle a fost inagurat in luna mai 2007, iar incepand cu luna decembrie 2009, face parte din lantul hotelier Relais & Châteaux. Incantatoarea locatie se afla in sud-vestul Ungariei, in cadrul idilic al Provinciei Somogy, la sud de Lacul Balaton, si este inconjurat de 300 de hectare de teren, in inima unuia dintre cele mai bune locuri pentru vanatoare din intreaga Europa.

Castelul Hertelendy reprezinta un omagiu adus zilelor de glorie ale aristocratiei ungare. El a  fost construit in anul 1920 de catre Andor Hertelendy. In zilele noastre el se afla in proprietatea unui investitor elvetian si este un loc in care atmosfera intima se combina in mod fermecator cu eleganta exclusivista.

[slider_pro id=”42″]

Un adevarat refugiu de lux pentru cei care sunt dornici de odihna si relaxare, dar si pentru alte categorii cum ar fi: piloti, iubitori ai naturii, gurmanzi, romantici, vanatori, pasionati de golf si de calarie, hotelul este la dispozitia tuturor ‘cunoscatorilor’ care stiu sa aprecieze lucrurile de calitate.

Locatia este alcatuita din 2 cladiri: castelul, care dispune de 14 camere si apartamente si cabana vanatoreasca, in care se afla 6 apartamente elegante. Hotelul se afla in apropierea aeroporturilor Graz, Budapesta si Viena, iar transferurile pot fi aranjate dinainte. Unicitatea acestei locatii este data de pista de aterizare pentru avioanele private care vin dinspre Viena, Budapesta, Graz, Salzburg, Frankfurt, Köln, Berlin, Stuttgart, Dresda, Augsburg si Landshut si izvoarele cu apa termala, a caror temperatura este de 55°C si care isi au originile la 1000 de metri sub pamant.

Camere si locuri de servit masa

Camerele sunt in numar de 20. In castelul propriu-zis se afla 6 camere duble superioare, 4 apartamente junior, 2 apartamente junior deluxe, 1 apartament matrimonial deluxe si 1 apartament Hertelendy. In cabana vanatoreasca ai la dispozitie 4 apartamente si 2 apartamente deluxe. Locatiile de cazare sunt confortabile si elegante, iti ofera privelistea peisajului salbatic si/sau a gradinii castelului si sunt decorate in stil clasic cu podele din parchet de culoare inchisa. Camerele dispun de pat matrimonial sau de paturi twin, cu asternuturi care provin de la fabricantul elvetian Schwob, telefon, Internet gratuit de mare viteza, televizor cu ecran plat, DVD/CD player, birou, aer conditionat, minibar, seif si baie decorata cu marmura. In majoritatea camerelor exista si semineu. Baile au dus sau dus si cada, uscator de par, halat de baie, papuci si accesorii de la Ligne St. Barth.

[slider_pro id=”43″]

Apartamentele sunt spatioase si au toate pat matrimonial, cada in baie si un colt pentru relaxare in salon. Cele junior au un living spatios si birou cu fax, iar cel matrimonial are ca piesa de rezistenta, cada in forma de inima. Apartamentul Hertelendy are in plus living separat, 2 televizoare cu ecran plat si linie directa de fax.

Cabana vanatoreasca se afla la numai cativa pasi de castel, aproape de grajdurile de cai, si este un loc ideal pentru familii, proprietari de cai si vanatori. Cainii sunt si ei bineventi aici. Apartamentele din aceasta locatie dispun de bucatarie complet echipata, dormitor cu doua paturi, baie cu dus si terasa privata. Baia si bucataria au pe jos gresie, iar in dormitor exista parchet. Apartametele deluxe iti pun la dispozitie living separat si baie cu cada sau dus.

Masa poate fi servita la restaurantul Albizzia care iti ofera preparate traditionale unguresti, dar si mancaruri cu influente mediteraneene si frantuzesti, toate realizate sub bagheta bucatarului sef, Zsolt Hampuk.. Toate ingredientele provin din gradina proprie, iar painea, dulceata, pastele si sucul de mere sunt facute in casa. Micul dejun este sub forma de bufet suedez, pranzul este a la carte sau la recomandarea bucatarului, dupa-amiaza poti servi ceai cu prajiturele, iar pentru cina ai la alegere 5 feluri de mancare sau meniu a la carte.

Spa si activitati

Hotelul dispune de centru de sanatate unde ai la dispozitie sauna, baie cu abur, solar, bazin cu bule, zona de relaxare, 3 camere pentru masaj si tratamente de frumusete  si coafor, la cerere. Si cei mici, cu varste intre 4 si 12 ani pot beneficia de masaje, iar accesul in acest centru este gratuit pentru clientii hotelului (pentru tratamente se plateste in plus). In exterior exista piscina cu apa la o temperatura de 32°C, sauna Kelo din Laponia, bazin cu apa calda sau rece, iar pe timpul verii, in gradina locatiei sunt amenajate corturi pentru masaj.

[slider_pro id=”44″]

Cei care vin aici pot alege dintr-o gama variata de activitati, precum: excursii calare, lectii de calarie, plimbari cu sania pe timpul iernii si skijöring (schi tras de cai, caini sau de vehicule cu motor). In grajdurile Röwer & Rüb se afla 14 cai, printre ei si faimoasa rasa Freiberger. Posibilitatile pentru organizarea de vanatori sunt nesfarsite, castelul aflandu-se intr-una dintre cele mai bune locatii cu aceasta destinatie, din Europa. Aici pot fi vanati cerbi, caprioare, porci mistreti, vulpi, fazani si becate. La cerere, ai la dispozitie si ghid experimentat.

Iubitorii de golf au la dispozitie un teren cu 18 gauri – Clubul european Lakes Golf & Country – aflat la 30 de minute distanta de hotel.

Tot aici poti participa la excursii sau plimbari cu bicicleta, poti juca tenis sau baschet, crichet, tir sau te poti plimba cu balonul cu aer cald.

[sws_pullquote_right] Intregul castel poate fi rezervat pentru cel putin doua nopti, iar aici pot fi cazate pana la 37 de persoane. In cazul in care este nevoie de locatii suplimentare de cazare se asigura asistenta. [/sws_pullquote_right]

Pista de aterizare de aici are o lungime de 800 de metri si o latime de 30 si exista si loc de aterizare pentru elicoptere. Zilnic sunt organizate excursii in orasul Pécs (Capitala europeana a culturii in anul 2010) si la Lacul Balaton.

Copiii de toate varstele se vor simti si ei foarte bine, aici existand numeroase terenuri de joaca si servicii de babysitting la cerere.

Castelul Hertelendy este locul ideal pentru organizarea de conferinte si evenimente de inalta clasa, intr-un cadru luxos si discret totodata. Tot aici se pot organiza si activitati de team building, receptii, intalniri de afaceri si evenimente private.

Sala de conferinte are o capacitate de pana la 60 de locuri si dispune de aer conditionat si de tehnologie si echipamente de ultima ora  Hotelul dispune de terasa la ultimul etaj, unde pot fi organizate receptii, iar in gradina poate fi amenajat un cort pentru petreceri de 200 de persoane. Pe terasa castelului sau pe magnifica insula aflata in mijlocul lacului, pot fi organizate cununii civile. Ceremoniile religioase pot avea loc in biserica Segesd sau Nagybajom.

[sws_gmap3 map_type=”ROADMAP” map_title=”” canvas_width=”900″ canvas_height=”400″ zoom=”13″ name=”Hertelendy Kastely” address=”” glat=”46.369437″ glon=”17.424399″ info_windows=”” disableDefaultUI=”false” traffic=”false”][gmarker marker_latitude=”” marker_longitud=”” marker_label=””] [/gmarker] [/sws_gmap3]
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!