Hoteluri de lux

Hoteluri de top: Boscolo Budapesta (Ungaria)

Vechea capitala a Imperiului Ungar, traversata de maiestuoasa Dunare, Budapesta se afla la rascrucea dintre civilizatie si cultura, reprezentand o sursa de inspiratie pentru generatii intregi de artisti. Luxosul hotel Boscolo Budapesta, suprinde esenta acestui oras si este o destinatie obligatorie pentru toti cei fascinati de excelenta. Locatia in care se afla ‘cea  mai frumoasa cafenea din lume’, New York Cafe, este o adevarata opera de arta, restaurata in prezent, pentru a fi adusa la gloria de altadata.

[slider_pro id=”40″]

Prestigiul de odinioara merge mana in mana cu un confort maxim, garantat de un design interior extrem de elegant: marmura, bronz, brocarturi scumpe si fresce antice, care se combina in mod fermecator cu cristalul si otelul tipice stilului contemporan, intr-o incercare demna de toata lauda de a atinge perfectiunea.

Excelenta oferita de exclusivism, placerea luxului discret: la hotelul Boscolo din Budapesta totul a fost gandit astfel incat sa satisfaca si cele mai rafinate gusturi. Cele 185 de camere de lux, 23 apartamente Junior, 4 apartamente Executive si 2 apartamente prezidentiale, imbina un stil eclectic cu cel cosmopolit, reflectat in mobilierul splendid cu detalii de design contemporan.

[slider_pro id=”39″]

Tonurile fine si cele calde laolalta sugereaza un stil de viata care se regaseste cel mai bine aici, unde primeaza confortul si relaxarea. Dintre toate se remarca zonele unde se serveste micul dejun sau salile destinate intalnirilor de afaceri, care pot fi conectate la centrul de conferinte.

New York Cafe din incinta hotelului Boscolo este considerata cea mai frumoasa cafenea din lume; ea nu a reprezentat numai Pantheonul literar al cafenelei istorice, dar si o cafenea faimoasa in care poti savura arome traditionale si preparate specifice acestor locuri, in deplina armonie cu bucataria italiana si cu o bucatarie eleganta si creativa, rezultat al experientei culinare ce poarta marca Boscolo. [sws_pullquote_left] New York Cafe din incinta hotelului Boscolo este considerata cea mai frumoasa cafenea din lume [/sws_pullquote_left]

Intr-o locatie izolata, care pastreaza insa amprenta atmosferei magice a istoricei locatii, se afla restaurantul New York Salon. Apoi, barul, un loc perfect in care poti savura o bautura, un cocktail sau un brandy, intr-o atat de binevenita liniste. Sala in care se serveste micul dejun se remarca prin mese mici, aflate intr-un balcon de dimensiuni impresionante.

Budapesta, aflata intr-un bazin inconjurat de Muntii Carpati, numita ‘Ak-ink’ sau ‘apele abundente’ de catre celti si apoi ‘Aquincum’, de catre romani, este renumita pentru izvoarele sale termale si are numeroase locatii din care poti lua lichidul datator de viata. Boscolo Budapesta se mandreste cu un centru spa exclusivist, in care ai sansa de a redescoperi o stare de bine psihica si fizica, cu ajutorul maseurilor si al terapeutilor calificati la cele mai inalte standarde. Este locul ideal in care te poti relaxa sau rasfata si unde ti se pun la dispozitie tratamente dintre cele mai variate. Proiectat de catre arhitectul Simone Michell, aceasta locatie este inspirata de elemente din natura, precum apa, stancile si vantul, toate creand o atmosfera calma si linistita.

[slider_pro id=”38″]

Serviciul concierge de la hotelul Boscolo din Budapesta iti sta la dispozitie in orice zi a saptamanii, gata sa iti satisfaca toate cererile. Personalul de aici este documentat in ceea ce priveste evenimentele culturale, expozitiile, locurile la moda sau orice altceva Budapesta are sa iti ofere.

Concierge-ul este bucuros sa iti ofere un ghid al serviciilor exclusiviste ale hotelului, sa te asiste in descoperirea orasului, printr-o croaziera pe Dunare sau un loc in sala Teatrului de Opera. Bilete la spectacole de balet, concerte, locuri in tribunele circuitului de Formula 1 de la Hungaroring, sau fie si o rezervare intr-un restaurant de pe bulevardul Andrassy – pentru toate astea nu trebuie decat sa-i intrebi pe cei de la concierge.

New York Cafe

Cafeneaua New York este nestemata hotelului Boscolo din Budapesta, care a devenit faimoasa in intreaga lume prin decoratiile sale.

[slider_pro id=”41″]

Tavanul este impodobit cu fresce magnifice, creatie a lui Gustav Mannheimer si Ferenc Eisenhut, datand de la mijlocul secolului 19. Candelabrele venetiene somptuoase dau o lumina magica, iar decoratiunile aurite din gips acopera coloanele rasucite, efectul fiind unul incantator de-a dreptul.

[sws_pullquote_right] New York Cafe este inclusiv o capodopera a vietii literare din Budapesta si din intreaga tara, aici aflandu-se sediul revistei ‘Nyugat’. [/sws_pullquote_right]

Odata intrat in cafeneaua New York, ai senzatia ca te intorci in timp; vizitatorii sunt coplesiti de opulenta si rafinamentul acestui loc. Cu cat petreci mai mult timp aici, cu atat vei aprecia mai mult fascinatia Belle Epoque. In timp ce afara vei fi incantat de Luciferii din bronz, simbol al spiritului artistic, evocat de multi pictori, actori si oameni de cultura care au frecventat aceasta locatie, in interior, poti aprecia ospitalitatea si deliciile oferite de barmani si bucatari.

O anecdota care circula in oras spune ca faimosul scriitor Ferenc Molnár  a aruncat cheile locatiei in Dunare, in ziua in care aceasta cafenea s-a deschis, pentru ca ea sa nu se inchida niciodata.

 

 

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!