Destinatii

10 motive pentru a calatori in luna decembrie

Decembrie nu pare o luna facuta chiar pentru calatorie. E luna in care sarbatorile de iarna isi cer drepturile si majoritatea oamenilor prefera sa stea acasa si sa le petreaca in familie. Cu toate acestea, exista o multime de argumente pentru a-ti face bagajul in ultima luna a anului si a pleca in lume. Unde anume? Iata cele mai bune zece sugestii, cu argumente cu tot.

Edinburgh – pentru Hogmanay

Nicio petrecere nu arata ca cea de pe strazile din Edinburgh, in noaptea de Anul Nou. Evenimentul este unul public si oricine poate lua parte la el. Totul incepe pe 30 decembrie, cu o procesiune cu torte, iar petrecerea debuteaza in Piata Revolutiei, la ora 17 si continua pana pe 2 ianuarie. Toate detaliile despre program si bilete le gasesti aici.

Scotienii petrec frenetic de Anul Nou, in Edinburgh

Viena – pentru Anul Nou

Orasul Edinburgh organizeaza petrecerea de Anul Nou cu stil, dar nu in stilul celei din Viena, cu balurile sale spectaculoase, concertele, spectacolele de opera si opereta. Cel mai util ghid al diferitelor evenimente, inclusiv detalii despre rezervari la unul dintre balurile vieneze, gasesti aici.

Nimic mai frumos: Revelionul in Viena

Germania – pentru spiritul festiv  

Nicio tara nu organizeaza targul de Craciun asa cum o face Germania, de la carnati si vin fiert, pana la jucarii si decoruri pitoresti, iar majoritatea locatiilor de acest gen si-au deschis deja portile. Cele mai bune locuri in care poti merge sunt Nurnberg, unul dintre cele mai incantatoare orase medievale din Europa, Munchen, sau daca vrei ceva mai contemporan, Berlin.

Piata de Craciun din Nurnberg

Laponia – pentru Mos Craciun, saniile trase de husky si luminile nordului

Atunci cand simti ca nu te-ai saturat de Mos Craciun, mergi la Cercul Arctic, in Finlanda. Batranul in costum rosu este cel mai faimos locuitor din aceasta tara si este cu adevarat suprasolicitat. La alcatuirea unui cadru de vis contribuie insa si zapada abundenta si renii care impanzesc padurile din aceasta zona; in plus poti combina o excursie pana in  Orasul Mosului, in Rovaniemi, cu o plimbare cu sania trasa de caini husky si cu sansa de a vedea Aurora Boreala.

Rovaniemi sau de unde vine Mos Craciun

Mexic – pentru migratia fluturilor  

In fiecare toamna milioane de fluturi din specia Monarch zboara aproape 5000 de kilometri, de la Muntii Stancosi pana in padurile din Mexic. Privelistea acestora, care impanzesc brazii din specia Oyamel, atrage nenumarati turisti in zona. Rezervatia El Chincua este o alta optiune care se bucura de popularitate. Cativa operatori de turism, printre care Naturetrek, organizeaza excursii cu ghid.

Pentru animale ceva mai mari, mergi in Sri Lanka. Luna decembrie este luna in care poti vedea aici balenele albastre.

Migratia fluturilor monarch din Mexic e un spectacol

Australia – pentru un Craciun petrecut pe plaja

Daca nu te deranjeaza absenta temperaturilor scazute si prea mult fotbal la televizor, mergi in Australia pentru un sezon al sarbatorilor, diferit fata de altele. Christmas Down Under inseamna gratare in loc de traditionalele sarmale, bikini in loc de manusi si surfing in loc de colinde.

Vrei un Craciun pe plaja? Mergi in Australia!

New York – pentru cumparaturi  

Este luna ideala pentru a vizita orasul New York, un loc care adora sa sarbatoreasca Craciunul. Nu rata bradul inalt de peste 20 de metri din Rockefeller Centre, cu luminile sale de sarbatoare si fa un popas in multele magazine de aici, unde preturile la haine si electronice beneficiaza de reduceri in aceasta perioada, facand ca achizitiile sa fie mai mult decat la indemana oricui. Tot in luna decembrie, poti gasi bilete de avion la preturi reduse.

Shopping de sarbatori, la New York: o incantare!

Chile – pentru privitul stelelor  

Ploaia de meteoriti Geminid este un eveniment care are loc in fiecare an in luna decembrie si care – in anumite conditii – permite observatorilor sa vada pana la doi meteoriti cazand pe minut. Anul acesta ziua in care meteoritii se vor vedea cel mai bine pare a fi in jur de 13 decembrie. Pentru cea mai buna priveliste, du-te in padurea Kielder din Marea Britanie, cel mai intunecat loc din aceasta tara, dar cel mai bine ar fi sa ajungi in Chile, locul in care se afla cele mai bune observatoare astronomice din lume.

Fascinanta ploaie de meteoriti Geminid

Paris – pentru Dali

Cu bulevardele sale luminate ca in povesti, Parisul devine si mai romantic iarna. Champs-Élysées este o alegere foarte buna si pentru cumparaturile pentru Craciun. Alt motiv pentru a vizita acest oras este noua expozitie Dali, care tine pana pe 25 martie. Expozitia se vrea o incursiune in opera artistului, din  Figueras pana in Barcelona, Paris si New York, urmarind amestecul de vis si realitate, identitatile si sexele si ambiguitatile sale, de la fascinatia pentru dictatori, pana la dragostea pentru bani, care i-a adus porecla de Avida Dollars.

Descopera-l pe Dali la Paris

Marea Britanie – pentru colindele de Craciun  

Colinde de Craciun la King’s College din Cambridge

Cele mai frumoase manifestari de Craciun sunt cele organizate in cadrul festivalului de colinde, ‘Nine Lessons and Carols’ care are loc in capela King’s College din Cambridge. Dar in toate catedralele din aceasta tara se vor auzi colinde in dupa-amiaza ajunului si, in masura in care stii sa iti organizezi timpul, vei avea ocazia sa  asculti unele dintre cele mai frumoase cantece traditionale de Craciun, interpretate in unele dintre cele mai frumoase cladiri din lume. La catedrala de la King’s singura problema este aceea ca trebuie sa te asezi la coada dimineata devreme, pentru a obtine un loc la spectacolul de la ora 3 dupa-amiaza. Cozile de la Westminster Abbey, Catedrala St Paul, York Minster, Canterbury si Lincoln nu sunt chiar asa de inspaimantatoare.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!