guatemala
Foto: Simon Dannhauer
America de Nord Top 10

Top 10 atractii turistice din Guatemala

Pentru cei aflati in cautarea unei destinatii de vacanta care sa includa atractii din Lumea Noua dar si din timpuri stravechi, nu exista loc mai bun decat Guatemala. Aceasta tara are o istorie bogata si distincta, gratie amestecului de elemente specifice spaniolilor si nativilor din triburile Maya. Istoria diversificata si frumusetea naturala a peisajului au creat o destinatie de vacanta extrem de interesanta. In cele ce urmeaza ai o lista cu cele mai impresionante atractii turistice din Guatemala.

10. El Mirador

el mirador
El MIrador si ruinele mayase / Foto: Dennis Jarvis (Wikipedia)

El Mirador a fost un oras important maias, care a prosperat incepand din secolul 6 i.e.n pana la sfarsitul secolulului 9, cand a inceput decaderea sa.  Ruinele din El Mirador au fost redescoperite in anul 1926, dar nu s-au bucurat de prea multa atentie, data fiind locatia izolata din adancurile junglei din nordul Guatemalei. In prezent, ele sunt in mare parte acoperite de vegetatia tropicala. O vizita in El Mirador nu este pentru cei mai slabi de inger.

Orasul Carmelita este cel mai apropiat punct pana la care poti ajunge cu masina. De acolo trebuie sa o iei pe o carare epuizanta, care este parcursa in cel putin 5 zile si 4 nopti si care te poarta prin jungla, printre furnici, capuse si tantari. Acestea fiind spuse, cu siguranta nu vei uita prea curand o asemenea calatorie.

9. Livingston

Livingston
Livingston – un oras linistit / Foto: pxhidalgo

Livingston este una dintre nestematele Guatemalei, aflata departe pe coasta caraibiana, unde se poate ajunge numai cu barca. Din fericire, doua feriboturi fac curse zilnice catre aceasta destinatie. Orasul este un centru al culturii Garifuna, ceea ce inseamna ca ai sansa, odata ajuns aici, sa incerci preparatele culinare din partea locului si sa asculti muzica traditionala. Serile in Livingston sunt si ele un prilej de distractie, mai ales daca ai sansa sa dansezi Punta, un dans traditional cu un ritm incredibil.

8. Parcul central Quetzaltenango

Quetzaltenango
Vulcanul Santa Maria, vizibil din Quetzaltenango / Foto: Avi_Cohen_Nehemia

Parcul Central se afla in inima orasului Quetzaltenango si reprezinta un adevarat centru cultural si istoric. Aceasta asezare este inconjurata de trei vulcani impresionanti, oferind o priveliste fantastica prin salbaticia sa. Prescurtat uneori cu numele de Xela, in acest oras se afla si Fuentes Georginas, izvoare locale naturale sulfuroase. De aici ai multiple posibilitati de a explora asezarile maiasilor sau de a face excursii de o zi pana la  Laguna Chicabal, un lac sfant aflat in padure si care iti ofera sansa unica de a vedea pasarile Quetzal in habitatul lor natural.

 7. Vulcanul Pacaya

Vulcanul Pacaya
Vulcanul Pacaya / Foto: Eddy Alvarado

Aflat aproape de Antigua, vulcanul Pacaya este un vulcan activ, care a erupt ultima oara in data de 27 mai 2010. Aici exista drumuri de acces deschise publicului, dar cei mai tematori ar trebui sa se abtina sa vina aici. Daca ai curaj sa escaladezi vulcanul si sa admiri privelistea magnifica de sus, rezerva-ti cel putin o zi, daca nu mai multe, pentru aceasta excursie.

6. Monterrico

Monterrico guatemala
Plajele negre din Monterrico / Foto: dca.gob.gt

Monterrico este o locatie mai ascunsa din Guatemala, aflata pe coasta Pacificului. Cu nisipul sau negru, plajele vulcanice si putinii oameni pe care ii vei intalni aici, este locul ideal pentru cei ce cauta sa evadeze din lumea reala. Curentii oceanului si valurile inalte fac ca numai inotatorii experimentati sa se aventureze aici. Daca vrei sa te implici in protectia si conservarea mediului, poti lua parte la operatiunea de salvare a broastelor testoase, vizitand unul dintre sanctuarele marine (in sezonul adecvat) si ajutand la eliberarea puilor de testoasa in apele calde si sigure ale oceanului.

5. Flores

flores guatemala
Insula Flores / Foto: beyondtheordinary.co.uk/

Flores este o insula care se afla pe lacul Petén Itzá si care este conectata de uscat printr-o sosea, la capatul careia se afla orasele gemene Santa Elena si San Benito. Aici, pe insula Flores, ultimul stat independent maias a rezistat eroic impotriva conchistadorilor spanioli. Pentru multi turisti, principalul motiv pentru care viziteaza insula Flores este apropierea sa de faimoasele ruine maiase din Tikal. Dar orasul insular in sine este o atractie de prim rang a Guatemalei, impanzit fiind de cladiri coloniale cu acoperisuri rosii, stradute pietruite inguste, o biserica istorica si multe hoteluri si restaurante.

4. Piata Chichicastenango  

Chichicastenango  
Satul Chichicastenango   / Foto: Franck38

Prescurtata adesea “ChiChi”, aceasta este adevarata destinatie pentru shopping din Guatemala. Aflata la doua – trei ore distanta sud-vest de Guatemala City, ChiChi este locul in care se afla cea mai stralucitoare si vibranta piata traditionala din toata America. Cu o mare varietate de tesaturi, textile, imbracaminte, masti, articole din lemn, ceramica si chiar si artificii, n-ai niciun motiv sa pleci din Chichicastenango cu mana goala. Orasul este faimos si pentru capacitatea sa de a omagia si gazdui adesea festivaluri, sarbatori si festinuri, la care turistii sunt asteptati sa ia parte.

3. Arcul Santa Catalina

Santa Catalina
Santa Catalina / Foto: Kryssia Campos

Antigua a fost candva capitala Guatemalei, pana in anul 1773, atunci cand un cutremur puternic a decimat orasul. In anul 1776, a foat abandonat, iar ceea ce fusese pe vremuri o capitala vibranta si plina de freamat, a capatat aura unui oras linistit de provincie. Cunoscut pentru arhitectura sa antica spaniola, pentru palatele, catedralele, universitatile si sihastria sa. Antigua este o adevarata nestemata a Guatemalei. Arcul Santa Catalina din Antigua a devenit un punct de reper care indica tuturor celor care trec pe sub el ca au ajuns la destinatie. Orasul devine o atractie turistica in timpul Saptamanii Mari, cand parazile si covoarele de flori impanzesc strazile. Privelistea este absolut uluitoare.

2. Lago de Atitlan

Lago de Atitlan
Atitlan, unul dintre lacurile superbe ale Guatemalei / Foto: holgs

Lacul Atitlán a fost descris de Aldous Huxley ca fiind cel mai frumos lac din lume. Aflat in tinuturile inalte din Guatemala, lacul este o expozitie fantastica de splendori naturale. Poarta Lacului Atitlán, orasul Pananajachel, este si locul in care se patrunde in lumea maiasilor si a altor popoare stravechi. Este o zona minunata, cu multe atractii turistice, oportunitati de explorat, scuba diving si de invatare a limbii spaniole.

1. Tikal

Tikal
Tikal, candva orasul numarul unu din Guatemala / Foto: Simon Dannhauer

Situata in padurea tropicala din nordul Guatemalei, Tikal este una dintre atractiile turistice de top din Guatemala, gratie frumusetii si minunilor sale naturale. Numele Tikal se traduce prin “Locul vocilor” (uneori, “Locul limbilor”) si aici traiau candva un sfert de milion de oameni. In prezent, tot ce a mai ramas din aceasta metropola antica sunt cateva ruine maiase incantatoare. Orasul este inconjurat de o rezervatie naturala intinsa, in care traiesc maimute, papagali, cerbi si alte specii incredibile de animale. Pentru a explora aceasta nestemata, ai nevoie de cel putin doua zile.

Citeste si: Cele mai frumoase atractii turistice din Panama

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Foarte bun articolul, si intotdeauna m-au intersat detalii despre evenimente turistice noi.Nu sunt foarte muti cei ce vorbesc in articolele lor despre posibile destinatii. Mai asteptam articole de acest gen.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!