shopping bruxelles
Foto: brussels-express.eu
Europa Shopping

Unde sa faci shopping in Bruxelles

Shopping-ul este una dintre cele mai populare activitati ale turistilor, atunci cand calatoresc prin Europa, iar orasul Bruxelles atrage foarte multa lume, care nu este straina de moda si designul din capitala belgiana, dar nici de numeroasele sale cartiere elegante.

Electrizantul cartier Dansaert, o zona a creatorilor de moda avangardisti si a magazinelor elegante, este locul in care creatorii de moda belgieni vin sa isi prezinte hainele si accesoriile. De la discret pana la stralucitor, sau de la sexy la romantic, vei gasi aici orice forma si  stil, lista creatorilor de moda, rezidenti sau care vin sa se stabileasca aici, fiind in crestere.

Cartierul St Jacques, cunoscut mai ales pentru Mannekin-Pis si zidurile impodobite cu benzi desenate, are cate ceva din toate, creatii elegante si vintage, gadgeturi artistice si carti second hand, benzi desenate si muzica. Diversitatea este secretul acestei parti a orasului, care amesteca cu nonsalanta stiluri si gusturi.

Mannekin-Pis, simbol al Belgiei si al cartierului St Jacques din Bruxelles

Un microcosmos al elegantei si al grandorii, te asteapta langa Grand Place la Galeriile Regale Saint-Hubert, unul dintre cele mai prestigioase mall-uri din Europa, acolo unde creatorii de moda, magazinele care vand articole din piele, designerii de interioare si bijutierii se amesteca intr-un mod fascinant cu restaurantele, un cinematograf si chiar si o sala de teatru.

Kaat Tilley, absolventa a scolii Saint-Luc din Bruxelles, cucereste prin designul de vis al creatiilor sale, in timp ce Maroquinerie Delvaux, furnizorul Curtii Regale, iti ofera cele mai elegante articole de pielarie din oras.

Cartierul Sablons si Marolles este un paradis pentru iubitorii de antichitati si obiecte de arta. Preferatul in secolul 17 al familiilor importante din oras, Sablons este in prezent una dintre cele mai aglomerate zone din oras. In umbra frumoasei catedrale Notre-Dame du Sablon, vei face cunostinta cu calitatea si grandoarea ofertei: magazine de antichitati, restaurante elegante, creatori de moda de renume international, bijutieri, proprietari de galerii si designeri de interioare. Exista aici si o mica piata de antichitati, iar zona este locul in care vei intalni cei mai buni producatori de ciocolata si cofetari din Bruxelles.

Superba catedrala Notre-Dame du Sablon se afla intr-o zona plina de magazine elegante

Mai jos, Marolles este locul in care locuitorilor din Bruxelles le place sa se relaxeze in zilele de duminica, atunci cand rasaritul soarelui imbraca in culori ireale Place du Jeu de Balle si faimoasa piata de vechituri de aici. Daca vrei poti sa hoinaresti prin magazinele vintage, second hand,  cele cu decoratiuni interioare si prin galeriile de arta,  care impanzesc acest legendar cartier. Zona Avenue Louise, care este strajuita de case in stil art nouveau, a devenit o adevarata sursa de inspiratie pentru designeri si este una dintre cele mai fascinante zone de cumparaturi din oras. Marcile belgiene predomina, dar si cele internationale sunt foarte bine reprezentate.

Bulevardul de peste drum de Toison d’Or este Waterloo, care a devenit fara discutie cel mai elegant din capitala in care tot mai multe nume de marca isi stabilesc resedinta, de la Gucci la Giorgio Armani, Chanel, Christian Dior, Louis Vuitton, Hermès, Yves Saint Laurent, Tod’s si Gianni Versace.

Perpendiculara cu Avenue Louise, intre Bois de la Cambre si Palatul Justitiei, vei intalni Rue du Bailli, poarta de intrare intr-un cartier foarte special, Quartier du Châtelain, care in dupa-amiezele de miercuri devine locul de intalnire al celor mai la moda marci din capitala belgiana.

Trei parti din oras, care au devenit simboluri ale acestor locuri sunt Rue de Namur, Matongé si Saint-Boniface, din cartierul Flagey, ele combinand atmosfera inteligenta si conservatoare a cartierului regal cu ambianta plina de energie a cartierului  Ixelles.

Rue de Namur

Rue de Namur incepe acolo unde se afla vechiul Palais de Bruxelles, care a ars in anul 1731 si ea aduna unele dintre nestematele fara pret al designului belgian si international. De cealalta parte a bulevardului, de-a lungul strazii d’Ixelles, se afla standurile colorate din Matongé, un amestec de arome si culori stralucitoare, care si-au luat numele dupa zona plina de viata din Kinshasa. Inima lui Saint-Boniface este un cartier art nouveau, in care se afla multe capodopere arhitecturale, apartinandu-i lui Ernest Blérot si care a devenit parte a peisajului elegant al capitalei. Localnicilor le place sa merga la l’Ultime Atome, un bar restaurant, despre care se spune ca are cei mai aratosi chelneri si chelnerite din oras.

Braseria Ultimul Atom

Chiar si zona din jurul cartierului european are latura sa eleganta. Cinquantenaire este o oaza de verdeata aflata intre cartierul european si suburbiile in care traieste clasa de mijloc, si unde a copilarit Hergé, creatorul lui Tintin. Rue de Tongres, aflata in apropiere, cu cele doua arcade ale sale, iti ofera tot ce iti doresti in materie de bacanii si magazine micute. Iar cand vine vremea sa faci o pauza, poposeste la una dintre cafenelele sau restaurantele din zona, cum ar fi legendarul Les Délices de Capoue, care serveste peste 30  de arome delicioase de inghetata, sau la foarte belgianul Le Pain Quotidien, cunoscut pentru painea sa organica, mesele sanatoase dar si satioase totodata.

Citeste si: Shopping in Napoli

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!