Torta Rustica di Mele
Foto: Alain Intraina
Retetele lumii

Retetele lumii: Torta Rustica di Mele (Italia)

Acest desert clasic italian, cu mere, reprezinta o modalitate excelenta de a spune bun venit zilelor racoroase de toamna. Dulce, dar nu in exces, torta rustica di mele pastreaza aroma merelor intacta.  Reteta de fata este destul de simpla si una dintre cele la care te vei intoarce ori de cate ori ti se va face dor de gustul autentic al acestor fructe.

tort de mere
Foto: studiogi

Ingrediente pentru 6 – 8 portii

  • 4 sau 5 mere curatate de coaja si de miez
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 2 cani cu faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 varf de sare
  • aproximativ 100 de grame unt nesarat, la temperatura camerei
  • 2-3 cani cu zahar
  • 3 oua
  • 1 lingurita vanilie
  • 2 lingurite coaja rasa de la o lamaie
  • 2-3 cani cu lapte
  • 3 lingurite zahar brun

Mod de preparare

  1. Incalzeste cuptorul la 180°C. Unge o o forma de tarta cu grasime si presara in ea faina.
  2. Taie jumatate din cantitatea de mere in bucatele mici. Ce ramane, taie in feliute subtiri. Amesteca fiecare dintre aceste cantitati in vase separate, cu putin suc de lamaie.
  3. Intr-un castron mare, pune faina, praful de copt si sarea.
  4. Adauga untul si zaharul in vasul unui mixer si amesteca la o viteza medie spre mare, pana obtii o compozitie cremoasa si usoara. Adauga si vanilia si coaja de lamaie.
  5. Redu viteza mixerului la medie si adauga ouale unul cate unul, asteptand ca fiecare sa fie incorporat in compozitie, inainte de a-l adauga pe celalalt.
  6. Cu mixerul in functiune, adauga 1/3 din cantitatea de faina. Dupa ce aceasta este complet incorporata adauga si jumatate din cantitatea de lapte si la sfarsit pune si restul de faina, treptat, permitand fiecarei parti adaugate sa fie complet incorporata in compozitie, inainte de a mai adauga o noua cantitate. Opreste mixerul din cand in cand si curata marginile cu o spatula, pentru a asigura obtinerea unei compozitii pufoase.
  7. Dupa ce termini, ia vasul si adauga merele taiate bucatele in compozitie. Toarna amestecul in forma de tarta.
  8. Aranjeaza feliutele de mar in cercuri concentrice peste compozitie. Imprastie zaharul peste acestea.
  9. Aseaza forma in cuptor si las-o la copt timp de 50-60 de minute, sau pana cand partea sa superioara capata o culoare maronie frumoasa si compozitia nu se lipeste de o scobitoare bagata in mijlocul tartei.
  10. Lasa tarta sa se raceasca, apoi serveste-o taiata felii, cu putina frisca si alaturi de o cafea fierbinte.

Variatiuni pe aceeasi tema

  • Adauga 1 lingurita de scortisoara si nucsoara rasa, in amestecul cu faina.
  • Imprastie in compozitie 1 jumatate de cana cu nuci taiate marunt, impreuna cu merele taiate bucatele.
  • Foloseste o sita pentru a presara niste zahar pudra peste tarta dupa ce aceasta s-a racit si este gata sa fie servita.
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!