News

(P) Periplu prin Tanzania, la safari, si in Zanzibar, cu 1001 Adventures!

Daca vei calatori in Tanzania, vei auzi foarte des sintagma “Hakuna matata!”. In limba Swahili asta inseamna “Nicio problema!” Chiar daca tu ai impresia ce ai o problema, invariabil iti va fi dat sa auzi tot… “hakuna matata”. Si asta pentru ca localnicii sunt niste oameni foarte preocupati de tine si de multumirea ta, si vor face totul ca tie sa-ti fie bine. Hakuna matata, intr-o traducere mai acurata, ar trebui mai degraba sa insemne “nu-ti face griji, rezolvam noi!” Si asa se si intampla, de cele mai multe ori.

Daca vei alege sa mergi in Tanzania, ar fi bine s-o faci intr-una din cele doua modalitati: fie cu rucsacul in spinare si fara stresul unui program fix pe care trebuie neaparat sa-l respecti (pentru ca sigur socoteala de acasa nu se va potrivi cu cea din targ), fie cu o agentie cu experienta in aceasta regiune si care are parteneri locali credibili.

De aceea 1001Adventures iti propune sa te alaturi unui grup de aventurieri care, la fel ca tine, doresc sa traiasca o experienta deosebita, iesita din comun, dar pe care nu prea stiu cum si de unde s-o apuce. Stim noi prea bine, asa ca nu-ti mai bate capul!

De aceea, am pus la punct un itinerariu, care sa-ti permita sa cuprinzi, in cele doua saptamani ale calatoriei tale est-africane, cat mai mult din esentialul acestei destinatii.

Vei putea sa gusti din senzatia unica a unui Safari african, vizitand unele dintre cele mai faimoase parcuri nationale din lume si, dupa unii, chiar cele mai frumoase. Serengeti (patrimoniu UNESCO) si Ngorongoro (patrimoniu UNESCO) se numara printer ele. Sigur, te poti uita si la Animal Planet, dar experienta pe viu este incomensurabil mai frumoasa! Cazarea se va face in lodge-uri, asa incat nu va trebui sa renunti la comfortul tau obisnuit.

Nu poti vizita Tanzania fara sa descoperi cultura si obiceiurile triburilor stravechi ale Maasailor, locuitorii indigeni ai acestei regiuni din Africa de Est. Vei afla cine sunt Maasaii, cum traiesc si cum gandesc ei, cum isi castiga existenta, si vei putea participa alaturi de ei la activitatile zilnice, fie ca este vorba despre activitatile femeilor, concentrate in jurul gospodariei, fie ca te alaturi barbatilor care se indeletnicesc cu pascutul vitelor sau cu vanatoarea. Oricum vei afla o multime de lucruri “usturatoare” pentru conceptia noastra de occidentali, aceasta experienta dezvaluindu-ti, cum nu se poate mai clar, cat de artificiala este de fapt civilizatia noastra de consum.

Vei avea parte de revelatii uluitoare si la Olduvai Gorge (patrimoniu UNESCO), un loc caruia i s-a atribuit denumirea de “leaganul omenirii”, dupa ce Dr. Leakly, dedicandu-si viata activitatilor arheologice din acest areal, a scos la iveala dovezi ale umanitatii care dateaza de acum doua milioane de ani. Multi din cei care au vizitat acest loc au povestit ca au avut o senzatie stranie de “intoarcere acasa”.

In final, dar nu in ultimul rand, te asteapta aproape o saptamana intreaga de lafaiala, la plaja, in Zanzibar. Zanzibarul, care deja parca te transpune in ceva extraordinar de exotic numai la auzul numelui, iti va indeplini 1001% asteptarile. Nu doar ca aici gasesti plaje cu care nici Bahamasul nu poate rivaliza, dar poti face si o groaza de alte activitati, dupa pofta inimii.

Fie ca vrei sa innoti cu delfinii, sau sa vizitezi padurea Jozani, unde poti vedea ultimele maimute Red Colobus, sa te plimbi prin padurile de mangrove sau prin plantatiile de banani, cafea sau mirodenii, Zanzibarul le are pe toate. Insula mirodeniilor, cum este ea supranumita, este totodata si locul de nastere al genialului Fredie Mercury, dar si epicentrul sclavagismului. Stone Town, orasul vechi al Zanzibar City, este si el patrimoniu UNESCO, ofera prilejul unei plimbari fascinante, stradutele sale fiind un cocktail intre Africa, Orient si Occident.

Itinerariul tau, pe scurt:

ziua 1-2;

27-28 ian.

Plecând de la Bucuresti cu cursa Turkish, via Istanbul, sosim în Arusha, Tanzania, a doua zi dimineața foarte devreme. Suntem preluați de la aeroport și transferați către hotelul nostru din Arusha, unde ne vom putea refrișa și odihni după lungul drum. După amiază, program de voie. Poate vrei să schimbi bani la banca din oraș, să îți cumperi cartelă de telefon și alte mărunțișuri, să vizitezi o plantație de cafea, sau pur și simplu să străbați străzile, azi este ziua în care o poți face.

ziua 3;

29 ian.

Astăzi nu suntem doar doar turiști, ci și călători. Așa că, după micul dejun, vom porni într-o călătorie culturală și istorică centrafricană, către un sat tradițional al vestitului trib Maasai. Vom cunoaște tribul Maasailor, vom vedea cum trăiesc ei și cum înțeleg să își apere teritoriile, ciurdele și tradițiile. Va fi, cert, o experiență inedită, în urma căreia ne vom pune cel puțin câteva întrebări asupra corectitudinii propriei noastre scări valorice…

ziua 4-7;

30 ian. -02 feb.

Patru zile de SAFARI (!!!) în rezervațiile Manyara, Ngorongoro (UNESCO) și Serengeti (UNESCO), unele dintre cele mai apreciate rezervații africane. O aventură cum numai la TV ai mai văzut până acum, doar ca mai faină, mai captivantă, căci e totul pe viu! Nu ratăm nici Olduvai Gorge, în marele Rift African, un alt sit UNESCO, care este considerat a fi leagănul omenirii. Cazarea în lodge-uri. În seara celei de-a 4 zile ne întoarcem la hotelul nostru din Arusha.

ziua 8-13;

03 -08 feb.

După micul dejun, suntem transferați la aeroport pentru a ne continua aventura africană. După un zbor scurt de circa o oră, aterizăm pe insula mirodeniilor, Zanzibar. Urmează 6 zile de paradis, zile pe care tu hotărăști cum vrei să le petreci. Poate vrei să stai doar la plajă, sau poate vrei să înnoți cu delfinii, să vizitezi Stone Town sau Pădurea Jozani, să ieși în larg cu pescarii, să te transferi pe atol sau la Prison Island, sau poate vrei să descoperi abia la fața locului fix ce ai vrea și ce ai avea chef să faci!

ziua 13-14;

08-09 feb.

Ajunși din nou pe Kilimanjaro International spre seară, nu avem altceva de făcut decât să așteptăm decolarea cursei către casă, în dimineața următoarei zile (02:55am). Ajungem la București, probabil obosiți, dar – vă garantăm – fericiți și parcă schimbați față de înainte. În bine, evident!

Tarif excursie:

€2.486 (hotel standard in Zanzibar, cu mic dejun), zbor internațional și intern inclus*
€2.836 € (hotel superior in Zanzibar, demipensiune), zbor internațional și intern inclus*
Perioada de desfășurare: 27 ianuarie – 14 februarie 2013 (14 zile)
Inscrieri până pe: 31 decembrie 2012
*în limita locurilor în aeronavă. Paritate USD/EUR – 0,75

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!