Boulettes de poisson
Foto: Nataly Hanin
Retetele lumii

Retetele lumii: Boulettes de poisson (Senegal)

Senegalezii adora sa mananca aceste boulettes de poisson – chiftelute de peste cu sos tomat picant sau cu vestitul lor preparat din orez si legume, ceebu jen. Poti folosi orice fel de peste alb fara oase: cod, macrou sau altul asemanator.

reteta Boulettes de poisson
Foto: Nataly Hanin

Ingrediente pentru 4 portii Boulettes de poisson:

Pentru chiftelute

  • 1 ceapa tocata
  • 1-3 ardei iuti tocati marunt (optional)
  • o jumatate de legatura de patrunjel
  • 1 kilogram de file de peste alb
  • o  jumatate cana cu pesmet
  • un sfert de cana cu apa sau lapte
  • sare si piper dupa gust
  • ulei pentru prajit

Pentru sosul tomat

  • 3 lingurite de ulei
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1-3 ardei iuti tocati marunt (optional)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 cani cu rosii taiate marunt
  • 2 lingurite de bulion
  • 2 cani cu apa
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare Boulettes de poisson:

  1. Pune ceapa, ardeiul iute si patrunjelul intr-un mixer sau intr-un vas in care acestea sa poata fi pisate manual.  Adauga pestele si continua procesul pana obtii o pasta fina. Pune totul intr-un castron.
  2. Intr-un vas mic, amesteca pesmetul cu apa sau laptele, apoi pune acest amestec peste peste. Asezoneaza cu sare si piper
  3. Cu mainile unse cu ulei, formeaza din acest amestec chiftelute de marimea unei mingi de golf si aseaza-le intr-o tava.
  4. Incalzeste uleiul la circa 170°C. Adauga cateva chiftelute si lasa-le la prajit pana ce acestea capata o culoare maroniu aurie. Scoate-le pe o farfurie si repeta procedeul si cu celelalte.
  5. Pentru sos, incalzeste 3 lingurite de ulei, intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga ceapa, ardeiul iute si usturoiul si fa-le sote pana cand ceapa devine transparenta. Pune apoi rosiile si bulionul si amesteca totul timp de 3-4 minute. Adauga apa si pune sare si piper dupa gust. Amesteca pentru inca 4-5 minute.
  6. Pune chiftelutele in sosul tomat si fierbe-le timp de 1-2 minute. Adauga condimente si serveste-le cu pilaf sau ceebu jen.

Variatiuni pe aceeasi tema:

  • Foloseste orice tip de ardei iute vrei. Daca nu iti plac mancarurile picante, elimina ardeiul.
  • Africanii adora condimentele Maggi. Pune un cub de Maggi sau un cub de supa de peste sau de pui in amestecul obtinut, pentru mai multa savoare.

Citește și: Retetele lumii: Jocon (Guatemala)

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!