hotel cumberland
Hoteluri Hoteluri diverse

Top 5 hoteluri rock’n roll

Exista mii si mii de povesti despre starurile rock si despre comportamentul lor in camerele de hotel, de la televizoare aruncate pe fereastra, pana la petreceri deocheate. Le-ai auzit pe toate. Randurile de fata iti prezinta cinci hoteluri din zilele noastre, care au legatura intr-un fel sau altul cu muzica rock ‘n’ roll.

Clarence, Dublin

Clarence-Hotel-
Clarence Hotel, din Dublin: Bono style

Neajungandu-le doar statutul de a face parte din una dintre cele mai mari trupe rock din lume, Bono si Edge de la U2, au transformat in anul 1992, un hotel de 2 stele intr-unul dintre cele mai elegante hoteluri din Dublin. Aflat pe maul unui rau, hotelul Clarence a gazduit in cele 49 de camere ale sale, vedete precum Kate Moss si Naomi Campbell. Stilul sau simplu, dar elegant, nu te duce nici pe departe cu gandul la excesele unui star rock, dar cine nu ar vrea sa stea in apartamentul Penthouse, cu piscina pe terasa, de unde poti admira privelistea incredibila a raului si a muntilor?

Sanctum Soho, Londra

Un cuibusor de nebunii: Sanctum Soho

Jacuzzi-ul de pe acoperisul hotelului Sanctum Soho a fost inchis temporar, atunci cand muncitorii din apropiere s-au plans de vederea oamenilor dezbracati, care ii distrageau de la munca.  Sanctum ii apartine lui Mark Fuller de la Embassy Nightclub si co-manager al celor de la Iron Maiden. Fiecare camera are instalat jocul “Guitar Hero“ si sistem de sunet adecvat si exista o chitara si un amplificator, in caz ca vrei sa iti testezi abilitatile. Aici se afla si un bar in care ti se prepara nonstop bauturi. Atmosfera este una de genul “orice este permis”, iar daca e sa il citam pe Mark Fueller,  “Daca oaspetii nostri vor Jack Daniels in baie, noi suntem aici si nu ne opunem.”

Hotel Cumberland, Londra

hotel cumberland
Pentru Jimi Hendrix: Cumberland Hotel

Zeul chitarei, Jimi Hendrix, a locuit in diverse hoteluri din Londra, in cei patru ani dinaintea mortii sale, in anul 1970. Dar Cumberland a fost preferatul sau. Acesta era locul in care putea scapa de asaltul fanilor si unde isi putea consuma in liniste aventurile.  Pentru a omagia 40 de ani de la moartea sa, a fost creat Apartamentul Hendrix, pe acelasi etaj unde el obisnuia sa se cazeze. Apartamentul este decorat in stilul psihedelic al anilor ’60, cu o chitara si alte lucruri care amintesc despre el, pe pereti. In prezent, Cumberland este mai mult un hotel de lux, dar atrage inca fani ai muzicii din intreaga lume.

Portobello, Londra

Multe staruri ale scenei au trecut pragul hotelului Portobello

Aflat in cartierul Notting Hill, Portobello este un loc preferat al starurilor rock dar si al altor vedete, de mai bine de 30 de ani. Marc Almond si Siouxsie Sioux veneau adesea in barul hotelului, iar in anul 1989, Damon Albarn de la Blur a lucrat aici. Printre oaspetii sai faimosi se numara Tina Turner si George Michael. Van Morrison l-a numit hotelul sau favorit, iar Johnny Depp si Kate Moss au facut baie in sampanie cu ocazia sederii lor aici. Eleganta si amestecul de stiluri sunt tot ce poate fi mai nou in materie de rock’n’roll.

Hotel Hard Days Night, Liverpool

Hard Days Night, un hotel cu esenta de Beatles

Orasul in care au trait membrii celei mai tari trupe de rock din istoria acestui gen de muzica, nu se putea ca Liverpool sa nu aiba intr-o zi un hotel cu tematica Beatles. Din fericire, Hard Days Night nu este asa cum ii sugereaza numele, iar referintele sale sunt dintre cele mai bune. Pozele cu formatia Beatles sunt aliniate pe pereti, iar hiturile lor se aud de la receptie. Hotelul se afla la numai cateva minute de Cavern Club. Poate ca hotelul este mai mult un omagiu adus unei legende locale, decat un loc pentru starurile rock din zilele noastre, dar sunt multe lucruri care il recomanda. In apartamentul Lennon, exista chiar un pian imens, aidoma celui din clipul “Imagine”.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!