Destinatii

Sase destinatii de exceptie pentru iubitorii de animale

Exista sute de locatii exceptionale in intreaga lume, care se adreseaza celor care iubesc animalele, cele din lista de mai jos reprezentand cu adevarat o experienta unica.

1. Cabo Polonio, Uruguay: colonia de lei de mare

In aceasta locatie din America de Sud traieste cea mai mare populatie de lei de mare din lume. Pentru a ajunge in Cabo Polonio, trebuie sa mergi pe jos sau sa iei o masina 4×4. Calatoria se intinde pe o distanta de aproximativ 6,5 kilometri si la destinatie nu vei gasi nici apa potabila, nici electricitate. Atunci cand vei ajunge in colonie, vei descoperi cateva grote subacvatice. Poti inchiria o barca pentru a ajunge in larg unde vei admira balenele si unde vei descoperi si sute de lei de mare adorabili. Daca ai noroc, vei vedea si cativa delfini negri.

Lei de mare in Cabo Polonio

2. Palau: lacul meduzelor

Aceasta locatie magnifica se afla pe insula Palau, in Oceanul Pacific, la aproape 800 de kilometri est de Filipine. Meduzele traiesc in acest lac de cateva secole si au dezvoltat o populatie impresionanta, intrucat aici nu exista pradatori de care sa se simta amenintate. Aceste vietati sunt practic inofensive, intrucat nu inteapa. Din aceasta cauza ele reprezinta un companion extraordinar de inot, pentru cei care vin sa faca scufundari aici. Locul ideal pentru a le vedea este comunitatea din Koror. Exista tururi organizate pana in Insula Malk si Lacul Jellyfish, care dureaza in jur de 45 de minute cu barca.

Palau si lacul cu meduze

3. Assam, India: Parcul National Kaziranga

Acest parc national este inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO si aici traieste cea mai mare populatie de rinoceri cu un corn, de pe planeta. Te poti campa langa parc sau poti inchiria o cabana. Exista cateva tururi disponibile, care includ o calatorie in spatele unui elefant. Poti vizita si satul din apropiere pentru a vedea crescatoriile de viermi de matase. In parc traiesc si alte animale, precum leoparzi, cerbi, giboni, pitoni, sacali si soparle.

Parcul national Kaziranga, din India

4. Nagano, Japonia: Parcul maimutelor Jigokudani

Aceste animale salbatice numite macaci mai sunt cunoscute si sub numele de maimute de zapada. Ele adora sa inoate in piscina parcului, mai ales atunci cand mancarea le este aruncata acolo. Le vei vedea de cele mai multe ori umbland pe poteci, intrucat ele sunt obisnuite sa interactioneze cu oamenii. In apropierea parcului sunt multe locatii unde te poti caza, dotate cu microbuze gratuite si unde exista si izvoare cu apa fierbinte.

5. Uganda: Parcul national Bwindi

Aceasta atractie reprezinta un adevarat paradis pentru iubitorii de pasari, intrucat aici traiesc in jur de 350 de specii diferite, plus peste 200 de specii de fluturi, 30 de specii diferite de broaste si 120 de mamifere. Cei carora le plac plantele vor fi bucurosi sa afle ca aici exista 1000 de specii diferite. In orice caz, majoritatea celor care vin in aceste locuri, sunt dornici sa vada gorilele de munte. Daca ai permis de conducere poti merge intr-o excursie safari. Costa in jur de 500 de dolari, dar merita. Exista numeroase tururi organizate pentru turisti precum si posibilitati de cazare.

Dolce far niente in Parcul National Bwindi, din Uganda (foto: http://beekalt.blogspot.ro )

6. Singapore: Safari de noapte

Safari de noapte in Singapore

Unul dintre cele mai bune locuri din lume unde poti observa animalele noaptea, se afla in Singapore. O excursie safari iti va oferi sansa de a vedea de aproape animalele, odata cu lasarea intunericului. Aceasta este o locatie in aer liber, in care traiesc mai mult de 1000 de animale diferite. Poti explora parcul intr-unul din vagoanele trenuletului ce il strabate sau cu piciorul. Iluminatul in acest cadru tropical este realizat astfel incat sa imite intocmai lumina lunii si te poti plimba nestingherit prin el, admirand privelisti unice, intrucat aici nu exista custi. In parc exista sectiuni diferite, iar trenuletul strabate cei peste 3 kilometri lungime ai acestei zone.

Pentru mai multe informații despre animalele de companie (câini și pisici), accesează pisicutzu.ro!

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Salutare! Stiu ca nu sunt on topic dar nu am gasit nicio adresa de contact. Ma intereseaza cum pot downloada revista tuk tuk (in caz ca se poate) sau daca exista si in format tiparit pe piata. Pe mine ma interesa un download pentru a o putea printa si colecta pe viitor. Este deosebit de interesanta. Chiar imi doresc o astfel de revista, chiar daca pretul ei ar fi unul piperat. Va multumesc si astept un raspuns.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!