Aventura

Cele mai bune destinatii pentru sporturi extreme

Senzatii tari, fiori si stomacul pana in gat. Destinatiile pentru sporturi extreme din lista ce urmeaza, satisfac nevoia de adrenalina si a celor mai impatimiti si creeaza o stare speciala pentru o vacanta in care aventura e cuvantul cheie.

Denver, Colorado, SUA

Denver, a.k.a. Mile High City

Trebuie sa fii in forma pentru a putea trai in Mile High City. Si asta nu numai din cauza altitudinii. Colorado este cel mai sanatos oras din America, cu o rata a obezitatii mai mica decat in Hawaii, California sau Oregon. Pentru a se mentine in forma, locuitorii din Denver sunt recunoscuti pentru pasiunea lor de a trai la limita. Locatii precum Vail, Breckenridge, Keystone si Beaver Creek se afla la mai putin de doua ore distanta de capitala statului, iar partiile de snowboarding si de schi din Rocky sunt faimoase in intreaga lume. Mers cu bicicleta pe munte, paragliding, bungee jumping, rafting, caiac, explorari in pesteri si in canioane – Colorado le are pe toate. Chiar daca alegi sa stai in oras, Denver are o multime de locatii unde poti face miscare, parcuri in care poti practica  skateboard si multe altele asemenea. Poti sta la Four Seasons Hotel Denver.

Honolulu, Hawaii, SUA

Nimic nu se compara cu un val de Hawai

Capitala americana a surfului (cu parerea de rau pentru California) are valuri pe care nu le gasesti in alta parte, din Golful Waimea, Oahu pana in Peahi, Maui si de la Plaja Hookipa pana in Golful Honolua. Nu e nevoie sa spunem ca oceanul nu este singura atractie extrema din Hawaii. In Aloha se afla Parcul national vulcanic, inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO si un mic munte, Mauna Kea, care eclipseaza Everestul daca este masurat de la poalele sale de langa ocean. Surfing, plimbari, ciclism, bungee jumping in lava fierbinte – Hawaii este o destinatie de vis pentru pasionatii de aventura. Honolulu, cu plaja Waikiki si stanca vulcanica Diamond Head, este locul de unde iti poti incepe calatoria. Poti sta la Best Western Plus Coconut Waikiki Hotel Honolulu.

Vancouver, British Columbia, Canada

Vancouver, un oras cu de toate pentru toti

Locuitorii din Vancouver sunt mari iubitori de miscare si de ce nu ar fi asa? Metropola cea mai vestica a Canadei este inconjurata de Muntii North Shore si de Stramtoarea Georgia si tot se aici se afla si imensul Parc Stanley. Indiferent ca vrei sa mergi pe apa sau pe uscat, vara sau iarna, Vancouver le are pe toate. Apropierea de statiunea de schi Whistler Blackcomb este un avantaj major.

Brisbane, Queensland, Australia

Kitesurfing in Brisbane

Queensland este un centru al sporturilor extreme, dar Brisbane gazduieste tot ce poate fi mai bun in materie. Ce iti place mai mult? Coborarile? Motociclismul? Kitesurfing? Windsurfing? Cataratul pe stanci? Geografia si climatul din Brisbane permit toate aceste activitati care iti vor face inima sa iti bata mai tare.

Rio de Janeiro, Brazilia

Rio e o alegere perfecta pentru iubitorii de adrenalina

Viitoarea gazda a Cupei Mondiale FIFA si a Jocurilor Olimpice de Vara, este dornica sa starneasca interesul si pentru alte evenimente din acest oras, in afara de Carnaval si de cele doua manifestari sportive la nivel global. Oare pe ce mizeaza orasul  Rio? Ai ghicit probabil, este vorba despre sporturile extreme. Surful este cu siguranta unul dintre ele, dar orasul care a inspirat cantecul “The Girl from Ipanema” devine aglomerat si mai departe de coasta. Incearca ascensiunile montane, cursele cicliste, plimbarile, coborarile cu coarda,  rappeling, tiroliana, zborul cu parapanta si hang gliding. Le poti face pe toate astfel incat sa iti ramana timp si pentru a prinde show-ul de samba din oras.

Bournemouth, England, Marea Britanie

Pentru britanici: Bornemouth

Dorset este capitala sporturilor extreme din England, iar Bournemouth este punctul zero al activitatilor pline de energie. De la ascensiuni montane si coborari cu coarda, mega paintball si Zorbing, in sud-vestul Angliei si pe coasta Channel, totul este la extrem.

Cape Town, Africa de Sud

The Dungeons, in Cape Town

In a doua metropola ca marime din Africa de Sud, poti incepe cu coasta, dar si cu Parcul National Table Mountain. Cape Town este un oras in care acum poti savura un pranz exclusivist, pentru ca in secunda doi sa inoti laolalta cu rechinii albi. E destul de extrem pentru tine? Ce ai spune despre surful in valurile uriase (unde probabilitatea de a te intalni cu rechinii este foarte mare)? In apropiere de Cape Town, expertii in ale acestui sport se reunesc in Golful Elands, The Hoek si la The Dungeons.

Queenstown, Otago, Noua Zeelanda

Bunjee jumping in Queenstown

Statiunea de top din Noua Zeelanda ascunde posibilitati nebanuite de practicare a sporturilor extreme. In Queenstown, goana dupa adrenalina incepe cu bungee jumping, salturi in tandem cu parasuta, rafting si curse in ambarcatiuni cu motor. Nu e de mirare ca acest oras este numit “Capitala mondiala a sporturilor extreme”.

Bali, Indonezia

surf bali
Surferii se simt perfect pe plaja Padang Padang din Bali / Foto: puravidaadventures.com

Cei care vin in vacanta in Bali doar pentru a sta la soare si a soarbe din cocktailuri, pierd sansa de a trai pe viu cea mai nebuneasca experienta cu putinta. Padang Padang, Nusa Dua, Bingin si Uluwatu sunt locurile in care pasionatii de surf se aduna pentru o aventura de exceptie. Nu esti surfer? Nu-i nimic. Incearca canyon tubing, kitesurfing, paragliding sau rafting. Nu trebuie sa te menajezi, pentru simpul fapt ca aici te afli in paradis.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!