Budinca Yorkshire este o garnitura traditionala pentru friptura. Populara nu numai in Yorkshire, dar si in toata Anglia, budinca Yorkshire a fost initial pregatita, punand compozitia in vasul in care se afla si carnea si gatind totul la un loc. Prepararea in aceeasi cratita, dupa ce friptura a fost scoasa, capteaza toata aroma, dar iti permite sa indepartezi si multa grasime. Budinca este adesea presarata cu sosul de la friptura.
Ingrediente pentru 6-8 portii
- 2 cani cu faina
- 1 lingurita cu sare
- 6 oua batute
- 2 cani si jumatate cu lapte
- sos de la friptura
Mod de preparare Yorkshire pudding
- Intr-un vas mare, amesteca faina, sarea, ouale si laptele, pana ce compozitia devine moale. Las-o la rece cel putin 4 ore sau peste noapte. E foarte important ca aceasta compozitie sa fie foarte rece.
- Incalzeste cuptorul la 220ºC. Din cratita in care a fost pregatita friptura, indeparteaza totul, mai putin aproximativ un sfert de cana din grasimea care s-a scurs. Pune recipientul in cuptor pana se incinge.
- Scoate-o si toarna compozitia toata odata in cratita fierbinte. Baga cratita la loc in cuptor si lasa totul la copt, 20-25 de minute, sau pana cand budinca devine pufoasa si usor maronie. Serveste imediat.
Variatiuni pe aceeasi tema
Pentru budinci individuale: In loc sa folosesti o cratita, pune compozitia intr-o forma pentru budinca, cu 12 portii si bag-o la cuptor. Lasa totul la copt timp de 10-15 minute.
Add Comment