Europa

O vizita la fabrica de bere Guinness, din Dublin

Intr-o tara care are atat de multe de oferit celor ce o viziteaza, precum Irlanda, este destul de surprinzator faptul ca cea mai cautata atractie turistica este turul unei berarii. Care, de fapt, nu este nici pe departe un tur. Pe de alta parte, cine ar putea rezista sa nu viziteze locul de origine al celui mai faimos produs irlandez la export?  Nici noi si nici tu.

Principala atractie turistica a Dublinului este Guinness Storehouse

Asadar, depozitul de bere Guinness, asa cum este cunoscuta aceasta atractie, nu este chiar un tur al unei fabrici de bere in adevaratul inteles al cuvantului, dar el se afla in mijlocul unui mare complex Guinness, unde se produce in continuare vestita bere. Aici vei invata mai multe decat ti-ai imaginat vreodata despre cum se face berea Guinness, chiar daca turul in sine nu te duce exact in locul unde este produsa bautura.

Vizitatorii savureaza un pahar de Guinness la ultimul etaj al cladirii

Depozitul Guinness este un tribut adus celebrului brand Guinness si este alcatuit din sase etaje cu expozitii interactive si interesante, care iti arata suficient de multe pentru a-ti putea deschide si tu propria berarie. Totul intr-o cladire in forma de halba de Guinness. Exista panouri care educa oamenii in legatura cu abuzul de alcool si consumul de bauturi alcoolice la volan si chiar daca acest lucru nu suna foarte impresionant, asa se intampla. Filme ruleaza nonstop, ai la indemana butoane pe care sa apesi si efecte luminoase uluitoare, fara a mai pune la socoteala labirintul care ii duce pe vizitatori si mai aproape de barul de la ultimul etaj, unde fiecare poate primi un pahar cu faimoasa licoare pe care ai studiat-o si dupa care ai salivat pana in clipa aceea. Pentru cei care nu pot astepta pana ajung sus, exista cateva alte baruri mai mici, la etaje inferioare, precum si cafenele sau un restaurant in care poti savura inculsiv mancaruri preparate cu berea Guinness. Tot aici se afla si un bar unde vizitatorii pot degusta unele dintre cele mai interesante produse Guinness, aparute ulterior pe piata.

Barul GRAVITY

Da, principala atractie pentru majoritatea oamenilor este halba gratuita de bere Guinness, pe care fiecare o primeste, ea fiind inclusa in pretul de intrare. Vei putea admira de sus panorama capitalei irlandeze, practic din cea mai inalta cladire din aceasta parte a orasului, iar daca vremea iti permite, ai o imagine perfecta pana departe, in toate directiile. Odata ce prezinti cuponul pentru bere, trebuie sa astepti cateva minute, intrucat procesul de umplere a unei halbe ca la carte se face in doi sau mai multi pasi, atent urmati.

Dublinul, vazut de la Gravity Bar

Magazinul Guinness

Nu este o supriza pentru nimeni faptul ca zona de iesire este cea mai accesibila pentru cei care merg in marele magazin de suveniruri, acolo unde toate articolele de imbracaminte sau orice altceva, poarta logo-ul Guinness. Selectia este variata, iar preturile sunt destul de accesibile, asa ca merita sa iti faci timp sa arunci o privire.

Taxa de intrare

Adulti: 15 euro

Studenti si pensionari: 11 euro

Elevi sub 18 ani: 9 euro

Familii (2 adulti si pana la 4 copii):     34 euro

Copii intre 6 si 12 ani: 5 euro

Daca faci rezervare online in avans, adultii pot beneficia de discounturi de 10%. Cozile pot fi mari, asa ca ideea nu e prea rea, dar trebuie sa stii ca exista si alte modalitati de a obtine un discount similar cu acesta. Toate agentiile care opereaza curse de autobuze opresc la Depozitul Guinness si poti beneficia de discount daca arati biletul.  Exista si cupoane pe care le poti procura din publicatiile turistice care se gasesc la hoteluri.

Program de vizitare

Depozitul este deschis intre orele 9.30 si 17, sapte zile pe saptamana (ultima intrare este la ora 17). In lunile iulie si august, programul este intre orele 9.30 si 19 (ultima intrare este la ora 19). Fabrica este inchisa in zilele de 24, 25 si 26 decembrie si in Vinerea Mare.

Adresa si cum se ajunge acolo

GUINNESS STOREHOUSE, St. James’s Gate

Dublin City Area South, Comitatul Dublin

Dublin 8, Irlanda

Depozitul Guinness se afla in partea de vest a orasului Dublin si este usor de ajuns la el. Exista si cateva linii de autobuze, cat si agentii care organizeaza tururi ale capitalei irlandeze.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!