pecs ungaria
Foto: vladacanon
Europa

Lucruri de vazut in frumosul oras maghiar Pecs

Pe colinele Muntilor Mecsek, in sudul regiunii Transdanubia, se afla orasul unguresc Pecs. Industria turismului din Pécs a luat avant datorita farmecului acestui oras, precum si datorita climatului sau. Orasul se mandreste cu numeroase colectii de arta, cladiri istorice si moschee turcesti, asta pentru inceput. Nu mai e nevoie sa precizam ca orasul  Pécs este un loc in care oportunitatile de vizitat nu se termina niciodata.

In Pecs vei gasi cu siguranta cate ceva interesant de vizitat

Aici se organizeaza festivaluri pline de culoare, iar restaurantele si hotelurile satisfac gusturile oricarui turist. Pentru toate acestea, dar si pentru multe altele, Pécs a fost Capitala europeana a culturii in anul 2010. In afara de cultura, istorie si localnici, aici sunt multe de experimentat si savurat. In cele ce urmeaza ai unele dintre cele mai cautate si recomandate atractii ale orasului.

1. Ruinele romane si crestine

Bucura-te de explorarea mormintelor romane scoase la iveala in urma sapaturilor, decorate cu opere de arta si scene apartinand perioadei cuprinse intre secolele 2-4. Pe durata vizitei aici, mergi si la mausoleul crestin datand din secolul 4, care contine numeroase fresce ale crestinismului din acea perioada, precum si sarcofaguri din marmura.

Morminte romane, mausoleu turcesc… istorie “vie”

2. Muzeele de arta din Pécs

Muzeul Ferenc Martyn, Muzeul Nemes Endre si Muzeul Vasarely adapostesc operele a numerosi artisti din secolul 20. Toate muzeele se afla pe strada Kaptalan, alaturi de Muzeul de Ceramica Zsolnay, alcatuind programul unei zile de exceptie, atunci cand te hotarasti sa le vizitezi

3. Festivalurile din Pécs

Din luna martie pana in septembrie, in Pécs au loc numeroase festivaluri dintre care:

  • Festivalul Primaverii, care are loc in martie si care reuneste manifestari cinematografice, de dans si muzica live
  • Saptamanile Artei si Gastronomiei, care se desfasoara in lunile iunie si iulie si care gazduiesc cateva festivaluri mai mici, unde sunt prezentate arta si cultura regiunii
  • Zilele orasului Pécs, care au loc in luna septembrie si care isi intampina vizitatorii cu mestesuguri, muzica si vinuri delicioase

4. Arhitectura cu caracter religios din Pécs

Catedrala din Pecs
Catedrala din Pecs / Foto: tupungato

Arhitectura religioasa imbraca multe forme in Pécs. In partea de sud-est a centrului orasului se afla sinagoga evreiasca, un memorial inchinat victimelor Holocaustului, in timpul perioadei lui Hitler. Moscheile Gazi Kasim si Jakovali Hassan sunt deschise pentru public (unele nu, din motive religioase). Alta destinatie obligatoriu de vazut este catedrala si palatul Episcopal, aflat in Dom Ter.

5. Dealurile Abaliget si Mecsek din nordul orasului

Pentru campare, plimbare, statiuni turistice si privelistile spectaculoase ale orasului Pécs, exploreaza dealurile Mecsek, aflate in partea de nord a orasului. In plus, in  Abaliget poti vizita pesterile in care se afla lacuri limpezi, bazine termale si formatiuni stancoase neobisnuite.

Citește și: Miskolc, Debrecen, Pécs, Szeged – orașele mai puțin cunoscute ale Ungariei

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!