Hoteluri Hoteluri diverse

Cele mai scumpe hoteluri din lume

In momentul in care cineva rosteste cuvintele “hoteluri de lux”, imaginea unor facilitati greu de imaginat, a limuzinelor si a structurilor fascinante ne umple imaginatia. In timp ce multi dintre noi au avut placerea de a sta intr-un hotel de lux la un anumit moment, putini sunt cei care s-au gandit vreodata la costurile de constructie ce stau in spatele celor mai scumpe hoteluri inaugurate vreodata. Aceste simboluri magnifice ale ospitalitatii ridicate la rang de arta cer investitii greu de imaginat, care in unele cazuri se ridica la miliarde de dolari. [sws_pullquote_left] Intrucat turismul de top continua sa ii atraga pe cei bogati, nu e de mirare ca unele dintre cele mai mari lanturi hoteliere, precum Park Hyatt, Wynn Resorts si multe altele, cheltuie sume ametitoare de bani pentru a se asigura ca oaspetilor lor li se ofera conditii de cazare cu adevarat de vis. [/sws_pullquote_left]

De la transferurile realizate cu limuzine de lux pana la apartamentele somptuoase amenajate la cele mai inalte standarde, aceste locatii hoteliere n-au precupetit niciun efort pentru a oferi tot ce e mai bun in materie de lux. Unele dintre cele mai tari destinatii turistice precum Abu Dhabi, Las Vegas si Singapore se mandresc cu hoteluri de lux unice si ispititoare, care pot fi incadrate cu usurinta in categoria celor mai scumpe hoteluri din lume. Lista de fata iti ofera cele mai scumpe 5 hoteluri construite vreodata. Citeste si minuneaza-te!

1.  Marina Bay Sands – Locatie: Singapore – Costuri de constructie: 6,5 miliarde dolari

Marina Bay Sands e noua senzatie hoteliera a lumii

Aflat pe Bayfront Avenue din Singapore, Marina Bay Sands este considerat drept cel mai scump hotel construit vreodata, costurile ridicandu-se la ametitoarea suma de 6,5 miliarde de dolari. Intregul complex hotelier se intinde pe 20 de hectare si este alcatuit din 2561 de camere, care iti ofera tot ce e mai bun in materie de ospitalitate si lux. Pe langa giganticul complex hotelier, Marina Bay Sands se mandreste si cu un centru de conferinte si expozitii, cu o suprafata de peste 120.000 metri patrati, cu sapte restaurante de top si cel mai mare cazino din lume, care are in dotare 500 de mese si 1600 de aparate de joc. Principala atractie a hotelului Marina Bay Sands este SkyPark, un mix intre arta si arhitectura, aflat la 200 de metri deasupra solului si lung de 340 metri, care poate primi 3900 de turisti. Acest hotel de lux a fost inaugurat in mod oficial in luna februarie 2011.

2.  Emirates Palace – Locatie: Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite – Costuri de constructie: 2,9 miliarde dolari

Luxul luxului: Emirates Palace

Considerat al doilea cel mai scump hotel construit vreodata, Emirate Palace este unul dintre cele mai luxoase  hoteluri din lume, atat din puncte de vedere al arhitecturii cat si al serviciilor oferite oaspetilor sai.  Proiectat si dezvoltat de catre renumitul arhitect John Elliott RIBA, acest hotel a fost inaugurat oficial in anul 2005 si a avut nevoie de 2,9 miliarde de dolari pentru a fi finalizat. Emirates Palace detine 1,3 kilometri de plaja privata si are nu mai putin de 118 cupole. Hotelul ofera 850000 de metri patrati suprafata locuibila, iar in parcarea sa pot intra nu mai putin de 2500 de vehicule. Hotelul in sine este alcatuit din 302 camere si 92 apartamente, la care se adauga inca 16 apartamente Palace exclusiviste. Emirates Palace ofera oaspetilor sai facilitati pentru organizarea de intalniri de afaceri si conferinte in cele 40 de sali special amenajate, piscine, terenuri de tenis, centru spa, centru fitness si chiar facilitati pentru practicarea fotbalului.

3.  Wynn Las Vegas – Locatie: Las Vegas, Nevada – Pretul: 2,7 miliarde dolari

Wynn Las Vegas, pentru impatimitii jocurilor de noroc, cu dare de mana

Locatia care ridica pe noi culmi conceptul de lux in materie de ospitalitate este Wynn Resort din Las Vegas, considerat printre cele mai scumpe hoteluri din lume in ce priveste costurile de constructie si preturile camerelor. Situat pe Las Vegas Boulevard si Sands Avenue, Wynn Las Vegas este un proiect ce ii apartine lui Steve Wynn si care a costat 2,7 miliarde dolari. Wynn Resort este mandrul detinator al celor cinci diamante din partea  AAA (Asociatia Americana de Automobile), cinci stele din partea Mobil, cinci stele Forbes si tot cinci stele Michelin. Hotelul se intinde pe o suprafata de aproape 900000 de metri patrati si este alcatuit din 2716 camere, un cazino impresionant, un centru de conferinte si peste 7000 de metri patrati ocupati de spatii comerciale. Una dintre principalele atractii ale Wynn Resort este data de prezenta show-room-urilor Ferrari and Maserati, care atrag sute de vizitatori in fiecare zi. Wynn Resort a fost inaugurat oficial in data de 28 aprilie 2005 si tot aici se afla unele dintre cele mai exotice restaurante din lume, printre care Bartolotta Ristorante di Mare, Okadam, Wing Lei etc.

4. Leela Palace Kempinski – Locatie: New Delhi, India – Pretul: 322 milioane dolari

Superlativul hotelier indian: Leela Palace

Continuand traditia renumitelor Leela Palaces, Hotels and Resorts, fondatorul companiei Captain C. P. Krishnan Nair si-a inaugurat ultima oferta exclusivista, Leela Palace Kempinski New Delhi. Aflat in eleganta zona diplomatica Chanakyapuri din capitala Indiei, Leela Palace Kempinski este la randul lui considerat unul dintre cele mai scumpe hoteluri din lume si cu siguranta cel mai scump hotel construit vreodata in India, costurile ridicandu-se la 322 milioane de dolari. Aceasta magnifica locatie are 260 de camere si apartamente si este primul hotel de lux construit in centrul orasului New Delhi, in ultimii 30 de ani. In holul hotelului Leela Palace Kempinski se afla coloane corintiene din calcar si candelabre minunate realizate manual, din sticla special adusa din Murano, Italia.

5. Park Hyatt Hotel – Locatie: New York  – Pretul: 375 milioane dolari

Inca nu e gata, dar va fi o nestemata a New York-ului: Grand Hyatt

Datorita inagurarii sale grandioase prevazute pentru sfarsitul anului viitor, noul Park Hyatt Hotel este considerat cel mai scump hotel din New York si nestemata brand-ului de succes Hyatt. Acest magnific hotel a fost proiectat de catre castigatorul premiului Pritzker, faimosul arhitect Christian de Portzamparc, costurile realizarii sale urmand a ajunge la 375 milioane de dolari, ceea ce inseamna 1,8 milioane de dolari pe camera. Odata finisat, Park Hyatt Hotel din New York va fi primul hotel de cinci stele construit in oras in ultimii 9 ani, de la deschiderea lui  Mandarin Oriental in 2003. Locatia va avea 201 camere si se va afla intr-o cladire cu 90 de etaje din Manhattan, alaturi de alte 125 apartamente. Din turn se poate admira privelistea fantastica a Central Park si a liniei orizontului, tot aici aflandu-se si un bar, restaurant, centru spa, centru fitness si chiar o piscina interioara.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!