TukTuk Cinefil

Sursa de inspiratie pentru calatorii: filmele lui Woody Allen

Ti se intampla adesea sa urmaresti un film a carui actiune se petrece intr-un anumit loc, care iti va placea atat de mult inca iti vei planifica o vacanta acolo. Daca nu ai vizitat inca Roma, ultimul film al lui Woody Allen, ‘To Rome with Love’, te poate inspira in alegerea unei vacante in capitala Italiei.

To Rome with love, cel mai recent film al lui Allen

Oamenii carora le place sa calatoreasca nu au nevoie de surse de inspiratie pentru a alege urmatoarea lor destinatie turistica. Oricum, asta nu inseamna ca ei exclud din start  posibilitatea de a apela candva la astfel de surse. Cei carora le plac filmele si mai ales creatiile lui Woody Allen, se folosesc de peliculele marelui cineast american, luandu-le in calcul atunci cand isi planifica urmatoarea vacanta departe de casa.

Ultimul film al lui Woody Allen a fost realizat in Cetatea Eterna, locul central al celui care a fost considerat cel mai mare imperiu din lume, orasul care a inspirat numerosi artisti de-a lungul secolelor si locul in care se afla unele dintre cele mai frumoase monumente si muzee ale lumii.  Daca nu ai mai fost pana acum in Roma, odata ce vei iesi de la acest film, poti intra pe Internet si poti face rezervare la unul dintre apartamentele din acest oras, pentru ca oricare dintre privelistile Romei, vazute in film, este de ajuns pentru a te convinge sa pleci intr-acolo.

Nascut in Bronx in anul 1935, pe numele sau adevarat Allan Stewart Konigsberg, Woody Allen a crescut in Brooklyn, incepand sa scrie scheciuri umoristice si devenind autor de comedie la varsta de numai 19 ani.

El s-a bucurat de un real succes, castigand multi bani si s-a indreptat ulterior catre stand-up comedy. Dupa un timp, el a inceput sa regizeze filme. Eforturile sale au fost incununate de succes in anul 1977, cu pelicula “Annie Hall”, pentru care a castigat mai multe premii Oscar, printre care cel pentru cel mai bun film si cel pentru cel mai bun regizor. Doi ani mai tarziu, el a realizat “Manhattan”, privit ca un omagiu adus orasului New York. Ambele filme reprezinta o descriere perfecta a metropolei americane; ele arata strazile si frumusetea ei, dar prezinta si stilul de viata al new-yorkezilor.  “Manhattan” a inspirat pe multi sa calatoreasca in orasul care nu doarme niciodata si i-a facut pe si mai multi sa se indragosteasca de “Marele Mar”.

Manhattan, pelicula din 1979

In anul 2005, Allen a filmat in Londra pelicula “Match Point”, care a starnit numeroase controverse. Filmul descrie stilul de viata al clasei bogatasilor britanici, iar filmarile au avut loc in locatii precum Belgravia, Chelsea, Mayfair si Notting Hill si la Tate Modern, in parcul St James si pe Queen’s Walk, de-a lungul malului Tamisei.

Match Point, in decor londonez

In 2006, Allen a realizat “Scoop”, filmat tot in Londra, intr-un cadru rural minunat, o destinatie pe care toti iubitorii de natura si ai turismului eco o vor aprecia..

In 2008, Allen schimba din nou decorurile, indreptandu-se de data asta catre Spania, pentru “Vicky Cristina Barcelona“. Filmul realizeaza o publicitate imensa pentru orasul Barcelona, care este minunat scos in evidenta si se numara printre motivele pentru care filmul este unul de succes.

Vicky Cristina Barcelona, in decor catalan

Trecand peste “Midnight in Paris“, realizat in 2011, lansarea peliculei “To Rome With Love“ este asteptata anul acesta. Daca nu ai vazut Roma pana acum, trebuie sa vezi acest film care o prezinta in toata splendoarea sa. Va fi cu siguranta o sursa de inspiratie pentru viitoarea ta calatorie in strainatate.

Atractia franceza: Midnight in Paris

Trecand in revista istoria, cultura, arta si gastronomia orasului, nu ai nevoie de alte motive pentru a inchiria un apartament in Roma si pentru a descoperi frumoasa capitala a Italiei.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!