malaga
Malaga / Foto: Cirilopoeta
Europa

Malaga, oaza culturala de pe Costa del Sol

Soare, mare si nisip, sfantul triumvirat pentru iubitorii verii. Daca notiunile de ieftin si distractie iti excita simturile, atunci Costa del Sol (Coasta Soarelui) din regiunea spaniola Andaluzia este destinatia favorita a multora. Capitala neoficiala a Costa del Sol, Malaga, si-a construit o reputatie bine cunoscuta in intreaga lume, pentru distractia care are loc tot timpul aici pe plaja, dar care este contrabalansata de la fel de multa cultura.

In aceste conditii, vei avea atat de multe de facut in timpul care se scurge intre relaxarea de la piscina hotelului, in fata unui cocktail si iesitul in oras, seara. Aici poti veni si in vacanta de iarna, temperaturile situandu-se undeva in jur de 20°C, chiar si in extra-sezon. Este mai liniste si mai putina aglomeratie, iar apa marii e destul de calda pentru a putea inota in ea din luna mai pana in octombrie.

malaga
Malaga / Foto: Sean Pavone Photo

Probabil surprinzator pesntru acest oras al petrecerilor, descoperirea sa de catre fenicieni in anul 770 i.e.n. face ca el sa fie una dintre cele mai vechi asezari din intreaga Europa. In zilele noastre, in arhitectura acestui oras se regasesc inca influentele romane, arabe si bizantine, asa ca nu-ti ramane altceva mai bun de facut decat sa il explorezi la pas. Malaga este impanzita de muzee (mai multe decat in orice alt oras andaluzian), printre care doua dedicate lui Picasso, care s-a nascut aici in anul 1881. Museo Picasso combina doua colectii private vaste ale lucrarilor originale, impreuna cu alte creatii si este gazduit de un incantator palat in stil renascentist.

malaga plaja malagueta
Plaja Malagueta din Malaga / Foto: Sean Pavone Photo

Si in Museo Carmen Thyssen poti vedea expozitii fantastice, dar si colectii permanente de opere apartinand unora dintre cei mai buni pictori din secolul 19. In ultimii ani, Malaga a cunoscut un avant cultural major, atragand din ce in ce mai multi turisti, care aleg sa se cazeze in hoteluri elegante si care se relaxeaza in barurile sau la piscinele situate la etajele superioare ale cladirilor din oras.

Malaga se mandreste de asemenea, cu nominalizarea sa drept Oras al culturii in anul 2016. Aeroportul de aici are avantajul ca se afla la numai 8 kilometri sud-vest de centrul orasului – aproximativ 20 de minute de mers cu masina – iar transferurile de la si catre aeroport pot fi rezervate in avans, la un pret mult mai mic decat cel cerut de soferii de taxi.

Intinderile de nisip de langa faleza Pablo Ruiz Picasso raman principalele atractii pentru turisti, cele mai populare fiind Playa Malagueta si Playa la Caleta. Ultima iti ofera sansa de a pedala in largul marii intr-un fel de hidrobicicleta (pedalos), iar  la Malagueta se ajunge usor din centrul orasului. Mai exista insa si alte plaje mai mici, frumos amenajate. El Palo are cateva restaurante bune, de unde poti admira marea, iar Las Acacias este ideala pentru familii.

muzeul picasso malaga
Curtea interioară a muzeului Picasso / Foto: Museo Picasso Málaga

Daca esti o fire romantica, dupa o zi incarcata, o plimbare pe strazile din Orasul Vechi constituie o adevarata incantare. Este o zona linistita, departe de forfota si impanzita de mici magazine, pravalioare si catedrale fascinante, la care se poate ajunge mergand pe stradutele pietruite si serpuite. Una peste alta, in acest oras cultural sunt foarte multe de vazut si multa lume sustine acest lucru. Asa ca ce mai astepti?

Citeste si: Călător prin țara lor – Andaluzia. Episodul 3: Malaga

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!