Destinatii

Cele mai scumpe statiuni turistice din lume

Vacantele exotice sunt la mare moda in randul bogatilor lumii. Si ce poate fi mai exotic decat o vacanta pe o insula? Asa ca cei cu bani si faima au intotdeauna in itinerariile lor de vacanta insule indepartate si neatinse, precum Musha Cay. Nu conteaza ca aceasta este cea mai scumpa statiune turistica insulara din lume. Vacantele de lux si bugetele prestabilite nu merg mana in mana niciodata. Cei mai bogati turisti din lume stiu asta foarte bine, motiv pentru care statiuni precum Caye Chapel si recent inaugurata Insula Naka o duc atat de bine. Vrei sa stii mai multe? Consulta lista celor mai scumpe trei statiuni turistice din lume, amenajate pe insule.

1. Insula Caye Chapel – Belize. Pretul: De vanzare pentru 75 milioane de dolari

Daca investitiile sunt pasiunea ta, fa o excursie in in statiunea de pe insula Caye Chapel, in apropriere de Belize City. Insula cu o suprafata de peste 1 milion metri patrati, are de vanzare mai mult de 4 kilometri de plaja. Pretul de 75 de milioane de dolari face ca aceasta sa fie cea mai scumpa statiune turistica din lume. Infrastructura de exceptie de aici, face insa ca investitia sa merite pana la ultimul cent.

O insula de vanzare in arhipelagul Belize: Caye Chapel

La Caye Chapel ai nenumarate posibilitati de distractie. Pasionatii de golf pot participa la cursurile organizate aici, in timp ce ceilalti se pot relaxa pe plajele cu nisip alb, pot inota in apele limpezi precum cristalul sau pot servi un cocktail pe malul piscinei, pot manca la unul dintre barurile si restaurantele din zona sau se pot plimba prin port. Insula are o flora si o fauna bogata, perfecte pentru iubitorii naturii. [sws_pullquote_right] O plimbare prin natura iti va oferi sansa de a vedea in habitatul lor natural iguane, crocodili si pasari exotice, printre crengile palmierilor, hibiscusi si alte plante care cresc in zona. [/sws_pullquote_right]

Opt vile la malul marii, zece camere Marina View Casita si doua apartamente iti ofera conditii de cazare la cele mai inalte standarde. In aceasta statiune ultra-scumpa se afla si un club cu o suprafata de peste 2100 metri patrati si singura piscina incalzita, cu dale din mozaic, din Belize.

Plaje, piscine, golf, distractii: Caye Chapel

In tot acest timp, cei care vor sa munceasca si in vacanta, pot participa la intalniri de afaceri, statiunea oferind facilitati pentru organizarea de astfel de evenimente. Pe insula se afla si o pista privata pentru aterizarea si decolarea avioanelor. Aproape 4 kilometri de diguri din beton si vinil protejeaza insula. Exista nenumarate posibilitati de expansiune, care fac din aceasta locatie una dintre cele mai profitabile investitii. Daca nu esti interesat sa cumperi o insula, Caye Chapel poate fi inchiriata pentru putin sub 110000 dolari pe saptamana.

2. Musha Cay – Bahamas. Pret: 325.000 dolari pe saptamana

Cand vine vorba despre statiuni amenajate pe insule, putine isi merita banii asa cum o face Musha Cay din Bahamas. Considerata drept cea mai scumpa astfel de locatie, Musha Cay iti ofera luxul de a locui intr-un adevarat paradis tropical. Statiunea se intinde pe mai bine de 600.000 metri patrati si este dotata la standarde de lux. Dar cea mai luxoasa dintre toate este o mosie cu o suprafata de aproape 1000 de metri patrati, care are semineu interior si exterior, plasma, camera cu aburi si multe alte amenajari la cele mai inalte standarde. Casa poate deveni usor inghesuita daca grupul tau este alcatuit din 24 de persoane. Dar exista intotdeauna o speranta. Musha Cay iti ofera si o vila cu cinci camere, aflata la malul marii, cateva mici case pentru oaspeti si chiar si o casa de vacanta cu acoperis din paie. Personalul alcatuit din 30 de oameni, care iti sta permanent la dispozitie, are grija ca oaspetii sa nu duca lipsa de nimic, iar bucatarul englez Chris Cossens este responsabil cu bucataria.

Paradisul tropical numit Musha Cay, din Bahamas

Proprietarul acestei insule din Bahamas este nimeni altul decat iluzionistul anerican David Copperfield. Iar statiunea amenajata aici este cu adevarat magica. Copperfield a descris unul din multele cursuri de apa de aici, drept o adevarata “fantana a tineretii”. Mai ai nevoie si de alte motive pentru a face o rezervare aici? Compania in care te vei afla este una dintre cele mai selecte. Celebritati precum Penelope Cruz si John Travolta si-au petrecut unele vacante chiar aici, in Musha Cay.

Iluzionistul David Copperfield a creat un paradis real in Musha Cay

3. Insula Naka – Phuket, Thailanda

Insula Nakaeste un nou membru al familiei Starwood Hotels & Resorts. Cea mai scumpa statiune insulara din Phuket a fost inaugurata in luna noiembrie 2011. Aflata in interiorul Marii Andaman, insula Naka este destinatia perfecta pentru o vacanta de vis. Insula cu o suprafata de 100 kilometri patrati iti ofera plaje incantatoare si un peisaj de un verde ireal. Mai mult, ea se afla la numai 25 de minute de mers la bordul unei ambarcatiuni de viteza, de aeroportul international din Phuket.

Naka – Phuketul thailandez, la cote maxime

Oricum, frumusetea naturala a locurilor nu este singura atractie de pe aceasta insula. Un ghid personal iti sta la dispozitie nonstop. De la rezervari la restaurante, pana la organizarea de expeditii si ajutorul oferit pentru a explora insula, ghidul se va ocupa de toate. Pe durata sederii tale aici, fa o excursie in jungla tropicala din Phuket FantaSea. Daca esti pasionat de golf, alege intre cursurile organizate de Laguna Phuket Golf Club, Blue Canyon Country Club si Mission Hills Golf Course. Nu uita sa te rasfeti cu un masaj de relaxare la centrul spa de pe insula Naka, cel mai mare din intreaga regiune.

Calatoria in Thailanda nu ar fi completa fara testarea preparatelor locale. Putine statiuni insulare din lume iti ofera mancarurile pe care le poti savura la restaurantul Tonsai de pe insula. Daca iti plac fructele de mare, serveste masa la restaurantul cu vedere la mare, specializat in preparate la gratar. In final, tine un toast pentru vacanta ta thailandeza, apeland la selectia de vinuri de la Z Bar.

Pe insula Naka, luxul e in elementul lui
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!