Destinatii

Cele mai “petrecarete” insule din lume

Destinatiile de vacanta insulare sunt nenumarate in intreaga lume si fiecare dintre ele are farmecul si atractia sa specifica. In orice caz, nu toate iti ofera distractia pe care o cauti. Pentru a-ti veni in ajutor, ti-am pregatit o lista cu cele mai tari insule din lume cand vine vorba de petreceri. Nu numai ca ele iti ofera muzica si bautura la discretie, dar au plaje fantastice si un cadru natural cu totul mirific.

10. Ios     

Ios este o insula greceasca din grupul Cicladelor, cunoscuta pentru plajele sale si viata de noapte. Aceasta este favorita tinerilor din intreaga lume. Principalul oras de pe insula Ios, Chora, este o asezare pitoreasca cu stradute inguste si case varuite in alb. In timpul zilei, Chora este un loc linistit si calm, in timp ce noaptea devine epicentrul distractiei in Ios. Pentru cei care nu vor sa experimenteze viata de noapte, Chora este incantatoare la lasarea serii, atunci cand este impanzita de magazine cu imbracaminte si bijuterii, fast food-uri unde se vinde souvlaki si restaurante excelente.

Ios, o insula pe care românii ar trebui s-o descopere

9. St. Lucia

Situata intre Marea Caraibelor si Oceanul Atlantic de Nord, St Lucia este o destinatie populara, datorita climatului sau tropical si al peisajului, precum si gratie numeroaselor plaje si statiuni turistice de aici. Aceasta insula a fost intotdeauna cunoscuta drept centrul vietii de noapte din zona Caraibelor. Zecile de cluburi de noapte si discoteci impanzesc intreaga regiune, satisfacand toate gusturile si adresandu-se tuturor grupelor de varsta. Unele discoteci ofera celor tineri nopti tematice, cu reprezentatii ale DJ-ilor si spectacole live. Altele sunt ceva mai linistite, fiind cautate de persoanele trecute de prima tinerete, recitalurile aici fiind sustinute de catre artisti consacrati.

Polul petrecerilor caraibiene: St. Lucia

8. Insula Beachcomber

Insula Beachcombereste o mica intindere de pamant, inconjurata de ape, ce face parte din arhipelagul vulcanic cunoscut sub numele de Insulele Mamanuca. Insula este inconjurata de o plaja minunata si este populara mai ales in randul tinerilor. Cunoscuta drept insula distractiei din intregul arhipelag Fiji, Beachcomber este renumita pentru petrecerile care se organizeaza aici si pentru varietatea sporturilor acvatice, ca si pentru muzica live si distractia care nu se termina niciodata.

Daca ajungi in Fiji, nu rata insula Beachcomber. Foto: http://rtwin30days.com

7. Florianopolis

Florianopolis este capitala statului brazilian Santa Catarina. Jumatate din oras se afla in interiorul tarii, in timp ce cealalta jumatate se gaseste pe insula Santa Catarina. Recent, Florianopolis a devenit una dintre cele mai populare destinatii din Brazilia, pentru cei care sunt in cautare de plaje superbe, peisaje magnifice si marturii culturale interesante. Orasul in sine este destul de modern, cu mall-uri mari, lanturi de restaurante elegante si multe baruri si cluburi de noapte luxoase. Ziarul New York Times a numit aceasta insula “Destinatia petrecaretilor” in anul 2009.

Distractie de tip brazilian in Florianopolis (foto: Rodrigo Soldon)

6. Hvar

Hvar este una dintre cele mai populare destinatii din Adriatica. Plantatii de maslini, livezi de pomi fructiferi si campuri de levantica intregesc peisajul agricol al insulei croate. Iernile sunt blande in timp ce verile sunt calde si insorite. De-a lungul coastei de est se afla cateva insule mai mici, dintre care se remarca Pakleni. Acestea alcatuiesc o zona populara in randul posesorilor de iahturi, aici aflandu-se numeroase golfuri linistite in care se pot face scufundari si se poate inota. Orasul Hvar este locul in care trebuie sa te afli dupa apusul soarelui. Discotecile deschise toata noaptea atrag multimi nesfarsite de tineri.

Esti in Croatia si cauti distractie adevarata? Mergi in Hvar (Foto: Dave Schumaker)

5. Barbados

La est de insulele Windward si de Marea Caraibelor, se afla Barbados, o insula ce face parte din Antilele Mici. Locul este alcatuit in mare parte din corali, iar climatul este unul tropical moderat, cu un sezon umed care tine din luna iunie pana in noiembrie. Despre Barbados se spune ca este locul unde a fost inventat romul, bautura alcoolica obtinuta prin distilarea trestiei de zahar. Romul si bauturile pe baza de rom sunt servite in fiecare bar de pe insula, in timp ce majoritatea pub-urilor in stil britanic, restaurantelor si cluburilor, se gasesc in St. Lawrence Gap, sau pe aglomerata coasta de sud-vest.

Barbados: rom and coca-cola… (foto: Matt Hintsa)

4. Aruba

Aruba, o insula caraibiana sudica, aflata dincolo de coasta Venezuelei, este un loc insorit si cald tot timpul anului. Ea este renumita pentru plajele sale cu nisip alb. Scufundarile sunt aproape un sport national in Aruba si exista aici nenumarate magazine cu specific si instructori care sa te deprinda cu tainele sale. Noaptea insa, totul se schimba. In Aruba exista 12 cazinouri, in care se asculta muzica de toate felurile, inclusiv live, restaurante pentru toate gusturile si baruri.

Aruba e o insula in care petrecerile se tin lant

3. Mykonos

Mykonos este cunoscuta drept o destinatie cosmopolita printre insulele grecesti si care si-a castigat faima de a fi o adevarata Mecca a turismului, in intreaga lume. Este o destinatie populara pentru petrecerile de aici, cele mai tari din Marea Egee. Orasul Mykonos este un oras cicladic extrem de pitoresc, un adevarat labirint de strazi inguste si scari albe. El este renumit si pentru plajele sale, iar viata intensa de noapte este evidentiata prin numarul mare de baruri si cluburi. Petrecerile sunt organizate mai ales in barurile de pe plaja, desi pe intrega insula exista multe cluburi de noapte elegante.

Se poate spune ca Mykonos e o Mecca a distractiei mondiale

2. Ko Phangan

Ko Phanganeste o insula aflata in Golful Thailandei, la jumatatea drumului dintre insula Ko Samui si insula Ko Tao. Regiunea este faimoasa pentru “petrecerea lunii pline” care se organizeaza aici. Traditia a inceput acum cativa ani, atunci cand un grup de tineri au organizat o petrecere pe plaja Haad Rin, pentru a sarbatori o noapte cu luna plina. Evenimentul de atunci s-a transformat intr-o adevarata sarbatoare care atrage in prezent zeci de mii de petrecareti, intrucat toata noaptea aici rasuna muzica apartinand tuturor genurilor, atmosfera fiind completata de jongleri si inghititori de flacari.

Cauti petreceri thailandeze? Mergi in Ko Phangan!

1. Ibiza

Aflata la 79 de kilometri in largul coastei Valenciei, Ibiza este o insula renumita in intreaga lume pentru petrecerile de top care se organizeaza vara in locatiile de aici si care atrag nenumarati turisti. Ibiza este faimoasa pentru cluburile sale, doua exemple mai cunoscute fiind Privilege and Space. Space este o sala de concerte care isi deschide portile dimineata, atunci cand celelalte se inchid, iar Privilege este cel mai mare club din lume. In timpul verii, producatori muzicali si DJ de top vin in Ibiza, pentru a sustine reprezentatii muzicale, ca parte a turneelor lor in alte colturi ale lumii.

Se stie: Ibiza este capitala mondiala a distractiei
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!