Europa Shopping

Shopping in Londra – cele mai bune locuri

Napoleon s-a referit in mod fabulos la Anglia, numind-o “o natie de negustori”. Asta se intampla acum mai bine de 200 de ani, dar Londra este si in zilele noastre unul dintre cele mai tari orase din lume, in materie de cumparaturi. Printre principalele atractii “fierbinti” ale Londrei  se numara centre comerciale de top cum ar fi: Selfridges, Harvey Nichols, Hamleys, Fortnum & Mason si Liberty, considerate adevarate temple pentru pasionatii de cumparaturi, dar si magazine mai mici – delicii ale capitalei britanice – in care gasesti orice, de la haine pana la decoratiuni interioare.

Oxford Street

S-a vorbit mult despre transformarea Oxford Streetintr-un paradis inchis circulatiei, fara autobuze si masini care merg in toate directiile, dar pana cand acest lucru va deveni realitate, oceanul stradal de consumatori si vehicule te face sa te simti in acelasi timp coplesit (in ce priveste aglomeratia), dar si putin frustrat, daca e sa te gandesti la ofertele sale. Oricum, aici gasesti sediile lanturilor comerciale H&M, Zara, Urban Outfitters si magazine mari, precum John Lewis, Debenhams si Selfridges.

Magazinul Selfridges, de pe Oxford Street

Piata Camden

Camden Market devine la sfarsit de saptamana un furnicar, din care mai degraba vrei sa evadezi, decat sa patrunzi in el. Prin urmare, incearca sa vii aici in timpul saptamanii, daca aglomeratia este o corvoada pentru tine.

Furnicarul numit Camden Market

Clerkenwell, Shoreditch & Spitalfields

Aceasta este cea mai la moda zona de cumparaturi din Londra, locul unde se organizeaza faimosul targ de duminica, Spitalfields, acolo unde designeri avangardisti isi expun creatiile. Brick Lane, Dray Walk si Cheshire sunt strazi impanzite de magazine bizare, vintage si care comercializeaza cele mai tari obiecte casnice. Vino aici daca vrei sa descoperi tot ce e la moda si daca vrei sa arunci o privire in micile magazine in care poti gasi marfuri unicat.

Covent Garden

Fa o vizita aici, dar nu face cumparaturi in vechea piata care se adreseaza mai mult turistilor. Mai bine, hoinareste pe stradutele retrase unde poti gasi magazine cu haine la moda, sau mergi in Long Acre si pe strada Neal, pentru o oferta mai accesibila.  Centrul Comercial Thomas Neal, aflat pe strada Earlham e plin de imbracaminte pentru tineret.

Celebra Covent Garden

High Street Kensington

O alternativa mai putin aglomerata si mai curata fata de Oxford St, aici gasesti toate lanturile comerciale internationale, precum si magazine moderne: Miss Sixty (No 63) si Urban Outfitters (No 36). De-a lungul strazii Church, vei gasi antichitati.

King’s Road

Destul de diferit fata de ceea ce exista aici in anii ’60, King’s Rd abunda in oferte pentru obiecte casnice si gospodaresti, la Designer’s Guild (No 269), Habitat (No 206) si Heal’s (No 234). Copiii vor fi si ei satisfacuti, la Trotters (No 34).

Knightsbridge

Harrods este considerat o adevarata institutie nationala, asa ca mergi si viziteaza macar odata standurile unde se comercializeaza mancare si magazinul egiptean de cadouri. In apropiere se afla Harvey Nichols, dar si multe alte magazine la moda, pentru cei cu bani.

Magneticul si impunatorul Harrod’s, de pe Knightsbridge

Marylebone High Street

De-a lungul acestei strazi elegante, te vei simti de parca te-ai afla intr-un oras de sine-statator. Aici gasesti decoratiuni interioare de tot felul, un exemplu find magazinul Cath Kidston. Dar nu lipsesc nici ofertele culinare, aici aflandu-se cel mai bun macelar din Londra,  Ginger Pig (8-10 Moxon St).

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!