Europa

Halkidiki, rasfat pentru romani

Avand forma tridentului lui Poseidon si inconjurata de apele Marii Egee, Halkidiki este un adevarat rasfat pentru vizitatorii sai. Paduri verzi luxuriante care se intind pana pe plaja; lumina aurie a soarelui reflectata in apele turcoaz; un stil traditional, completat de o bucatarie delicioasa si o mostenire culturala de exceptie. Golfuri nesfarsite, situri arheologice unicat, un monument crestin perfect conservat si multe alte comori neexplorate inca, toate acestea se adauga pe un fundal unic, cel al peninsulei Halkidiki.

In acest amestec letal de albastru si verde, vizitatorii vor descoperi complexuri hoteliere construite la cele mai inalte standarde, mai ales pe primul dintre cele trei “picioare” ale tridentului, in Golful Kassándra. Aici exista si pensiuni traditionale la malul marii, comori ascunse si porturi de-a lungul coastei, in Sithonia, precum si situri arheologice unice. Printre acestea se afla anticul Olynthus. Stágeira, locul de nastere al lui Aristotel si desigur, Muntele Athos, un monument crestin unic in lume, neatins de trecerea timpului si un simbol viu al culturii bizantine, se ridica semete in mijlocul naturii salbatice.

Halkidiki este un paradis si pentru cei care iubesc peisajul montan. Trasee pentru biciclete si pentru plimbari pe jos isi fac aparitia din padurile de conifere, stejari si castani. Aici poti simti aerul curat cum iti invioreaza fiecare celula din organism, iar suvoaiele de apa rece si limpede precum cristalul tasnesc de peste tot pentru a-ti potoli setea. Daca iti place sa stai la munte, arunca o privire pensiunilor traditionale din Holomóntas si din alte zone aflate pe culmi.

Desigur, daca vrei sa simti vastitatea Marii Egee si sa-ti satisfaci si nevoia de adrenalina, trebuie sa aloci putin timp sporturilor acvatice. Windsurfing, kitesurfing, scufundari, schi nautic si multe alte activitati practicate pe mare te asteapta sa le incerci – iar facilitatile pe care le ai la dispozitie in Kassándra si Sithonia sunt excelente. In luna iulie a fiecarui an, un concurs important de inot are loc aici in Toronéos, pe una dintre cele mai mari distante din lume – nu mai putin de 26 de kilometri. Competitia atrage inotatori din toate colturile lumii.

De asemenea, in timpul verii, in multe zone din Halkidiki au loc festivaluri artistice remarcabile. Muzica este principalul punct de atractie, dar si spectacolele de teatru, si in fiecare vara, teatrele in aer liber gazduiesc reprezentatii de prim rang

Aceasta zona este bine cunoscuta, desi sunt atat de multe aici inca ramase nedescoperite. Surprize te asteapta la tot pasul!

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!