Arta & Aventura

Cele mai mari gradini zoologice din lume

Ce este de fapt cea mai mare gradina zoologica din lume? Raspunsul la aceasta intrebare depinde de criteriul in functie de care o gradina zoologica este considerata mare sau mica. Numaram speciile tinute in captivitate sau suprafata totala a locatiei? Daca am lua in considerare acest ultim factor, atunci cu siguranta Red McCombs Wildlife din Texas, cu cei peste 48,5 milioane de metri patrati suprafata, ar putea fi considerate drept cea mai mare gradina zoologica din lume. Dar aici traiesc numai 20 de specii diferite de animale si este mai mult o rezervatie decat o gradina zoologica. De asemenea, daca luam in considerare numarul speciilor, tot nu pare un criteriu prea bine ales.

Lista ce urmeaza ia in considerare ambii factori amintiti mai sus, pentru a stabili care este cea mai mare gradina zoologica din lume.

Gradina zoologica si acvariul din Columbus

Gradina zoologica, in care se afla si un acvariu este o locatie non-profit aflata in nordul orasului Columbus din Ohio. Gradina zoologica Columbus este locul in care traiesc peste 5000 de animale, reprezentand mai mult de 700 de specii impartite pe regiuni geografice ale lumii. In anul 2004, aici au inceput lucrarile de extindere in urmatorii 10 ani ale gradinii zoologice care se intinde pe o suprafata de 37 de hectare.  Extinderea la peste 48 de hectare are in plan si includerea unui mediu de viata polar, precum si a unei savane africane.

Peste 5000 de animale la Zoo Columbus

Gradina zoologica din Moscova

Deschisa pentru vizitatori inca din anul 1864, Gradina zoologica din Moscova este una dintre cele mai vechi din Europa. In prezent, aici traiesc peste 6000 de animale, reprezentand 927 de specii, iar suprafata locatiei este de 21,5 hectare, ceea ce face ca aceasta sa fie cea mai mare gradina zoologica din Rusia.

Deschisa in 1864: gradina zoologica din Moscova

Gradina zoologica din San Diego

San Diego Zoo este una dintre cele mai faimoase gradini zoologice din lume, cu peste 4000 de animale, apartinand unui numar de peste 800 de specii. Suprafata de 40 de hectare a acestei locatii este aflata in grija orasului San Diego. Climatul oceanic insorit din sudul Californiei este propice pentru multe animale, iar majoritatea custilor si locurilor in care acestea traiesc, se afla in aer liber. Gradina zoologica din  San Diego depune eforturi pentru a conserva si proteja speciile, multe dintre ele inmultindu-se aici, pentru a fi eliberate apoi din captivitate in habitatul lor natural, la momentul potrivit.

San Diego: un zoo faimos

Gradina zoologica din Toronto

Aflata in orasul Toronto si intinzandu-se pe 287 de hectare, aceasta gradina zoologica este cea mai mare din Canada. Aici traiesc in prezent peste 16000 de animale, reprezentand mai mult de 491 de specii. Animalele sunt impartite in sapte regiuni geografice: Indo-Malaezia, Africa, America, Tundra, Australasia, Eurasia si Canada.

Best of Canada: Toronto zoo

Gradina zoologica din Bronx 

Deschisa in anul 1899, Bronx Zoo din New York, este cea mai mare gradina zoologica metropolitana din SUA, intinzandu-se pe o suprafata de 107 hectare de parcuri si habitate naturale. Aici traiesc in jur de 4000 de animale apartinand unui numar de 650 de specii, multe dintre ele pe cale de disparitie. Unele dintre expozitii, precum ‘Lumea pasarilor’ si ‘Lumea reptilelor’ sunt aranjate in functie de momentul aparitiei speciilor respective pe Pamant, iar altele, precum ‘Campiile africane’ si ‘Asia salbatica’, sunt aranjate din punct de vedere geografic.

Cea mai mare gradina zoologica din State e in Bronx

Gradina zoologica din Beijing

Infiintata in anul 1906, in timpul ultimei Dinastii Qing, Gradina zoologica din Beijing se mandreste cu una dintre cele mai mari colectii de animale din China. Aici traiesc peste 14500 de exemplare, din 450 de specii de animale terestre si peste 500 de animale marine. Suprafata locatiei este de 89 de hectare, iar gradina este renumita pentru speciile rare de animale care traiesc aici, printre care ursii Panda gigantici, cea mai populara atractie din zona.

Ursii panda, principala atractie la zoo Beijing

Gradina zoologica din Berlin

Deschisa in anul 1844, Gradina zoologica din Berlin (Zoologischer Garten Berlin) este cea mai veche si mai cunoscuta din Germania. Ea se intinde pe o suprafata de 34 de hectare si se afla in Tiergarten. Cu peste 1500 de specii diferite si in jur de 17000 de animale, gradina zoologica se mandreste cu cea mai mare colectie de animale din lume. Printre faimosii locuitori de aici se numara ursul Panda gigant Bao Bao si tot aici a trait si Knut, ursul polar (el a murit in luna martie 2011).

O alta gradina zoologica istorica: cea din Berlin, deschisa in 1844

Gradina zoologica Henry Doorly

Nebraska si Henry Doorly Zoo

Atractia turistica numarul 1 din Nebraska, Henry Doorly Zoo din Omaha este locul in care traiesc peste 17000 de animale apartinand unui numar de 962 de specii. Suprafata sa este de 53 de hectare si, desi exista gradini zoologice mai mari in ce priveste suprafata sau numarul de specii, niciuna nu se ridica la nivelul gradinii Henry Doorly, daca e sa combinam aceste doua criterii. Tot aici se afla cel mai mare complex de feline din America de Nord, cea mai mare mlastina interioara, cel mai mare desert interior si cea mai mare cupola geodezica din lume.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!