Hoteluri Hoteluri cool

Hoteluri cool: Four Seasons (Maroc)

Inaugurat in luna iunie, 2011, hotelul se afla peste drum de Gradinile Menara din Marrakech si la mica distanta de stravechiul oras Medina, fiind o adevarata oaza care se intinde pe mai mult de 160000 de metri patrati.

Cu cele 139 de camere si apartamente ale sale, cinci resturante, doua piscine si un centru spa, ca sa nu mai vorbim de gradinile imense scaldate de soare, intre aeroport si hotel nu sunt decat 10 minute. La intrarea in locatie se afla o fantana, iar din holul sau se pot vedea piscinele strajuite de copaci exotici si de pavilioanele maure.

Inspirat de stilul orasului Medina, hotelul Four Seasons din Marrakech se caracterizeaza printr-o abordare moderna a arhitecturii traditionale maure. Pavilioanele cu acoperisuri rosii, cu detalii sculptate manual, sunt inconjurate de un peisaj luxuriant in care se remarca piscinele unde poti inota dar si relaxa, gradinile, aleile si fantanile arteziene. Constructiile de aici nu sunt foarte inalte, pentru a nu obstructiona vederea, pentru ca aici ai intr-adevar ce vedea: Muntii Atlas cu varfurile lor acoperite de zapada si Gradinile Menara, dincolo de palmierii inalti ce strajuiesc hotelul. Facilitatile oferite aici copiilor sunt printre cele mai complete din oras. Locul amenajat pentru ei se afla chiar langa piscina pentru familii, asa ca parintii isi pot vedea in permanenta copiii, cum se joaca sau se balacesc in apa. Pentru cei mai mari, centrul pentru tineri, care dispune de conexiune la Internet, le permite acestora sa ia legatura cu prietenii de acasa, sau sa-si faca altii noi, in sala de jocuri sau la cinematograful din incinta.

Fiecare camera sau apartament dispune de balcon sau terasa proprie si aici exista si piscina numai pentru adulti. La centrul spa exista un pavilion numai pentru cupluri, cu intrare separata si camere private. In gradina complexului exista doua pavilioane spa. Pavilionul principal dispune de 15 camere pentru masaj, tratamente faciale si corporale, plus un salon si bazin cu bule. Cel de-al doilea pavilion are o intrare ascunsa privirii, iar aici cuplurile si cei care doresc relaxare totala, pot beneficia de doua sali spa, precum si de o abordare moderna a hamamului traditional turcesc. Proprietatea mai dispune si de terenuri de tenis si facilitati pentru practicarea fitnessului si tot aici se poate face si jogging prin livezile de maslini, pomi fructiferi si chiparosi din Gradinile Menara.

O experienta culinara unica la hotelul Four Seasons din Marrakech poate fi incercata in restaurantul Bleu d’Orange, unde exista si terasa cu accente marocane, iar meniul are influente provensale. La etaj, in barul Zest, poti servi un cocktail in aer liber si poti asculta muzica de jazz. Cuisine du Sud este atractia principala a restaurantului Solano, unde poti savura specialitati marocane, andaluze si siciliene. In incinta complexului hotelier se afla si barul Inara, in salonul caruia poti servi pranzul, poti bea un ceai sau alte bauturi la orele amiezii, iar restaurantul Azzera Grill, aflat pe marginea piscinei este specializat, dupa cum ii spune si numele, in carne si peste la gratar.

Ce poti explora in Marrakech

Cunoscut si sub numele de Orasul Rosu, Marrakech este cel mai important oras imperial din Maroc, aflat la poalele Muntilor Atlas, la marginea desertului Sahara si in centrul vietii economice si culturale din regiune. Este un oras relaxant, care abunda in smochini, rodii si maslini, la umbra carora poti intra in vorba cu oamenii prietenosi de aici si unde poti savura deliciile culinare autohtone.

Hotelul Four Seasons din Marrakech beneficiaza de o locatie ideala in centrul orasului si tot aici poti patrunde prin intermediul Centrului Cultural, in istoria, arta si mestesugurile in partea locului si poti participa si la cursuri de gatit.

In bazarul din apropiere, personalul hotelier te poate indruma catre cele mai bune locatii de unde poti cumpara articole de pielarie, lampi, papuci din matase, covoare tesute manual si condimente. Gurmanzii se vor bucura de o vizita la brutaria locala, acolo unde marocanii isi aduc de acasa coca, pentru a face paine in cuptorul orasenesc din lut, care sa fie gata la momentul cinei.

Hotelul organizeaza si excursii la principalele atractii turistice, printre care Moscheea Koutubia, datand din secolul 12, Palatul Bahia (“palatul celui ales”), la statiunea de schi Oukaimden sau pe plajele din Essaouria. Tot aici ai sansa de a te alatura unei caravane, pentru a porni intr-o plimbare de neuitat prin desert.

Aeroportul cel mai apropiat este Menara, iar sezonul de varf tine aici din luna noiembrie pana in aprilie.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!