In aer

Cum se ajunge de la aeroportul Barajas in centrul orasului Madrid

Deschiderea unui nou terminal, mai ales pentru cursele low-cost, in anul 2006, fara a mai pune la socoteala si fantastica reconstructie si renovare a restului cladirii, au facut din Aeroportul International din Barajas principalul nod aerian pentru turistii care vin in  Madrid. Aeroportul se afla la aproximativ 12 kilometri de centrul orasului, iar transferul de aici poate fi facut usor si ieftin, la orice ora din zi sau din noapte.

Cel mai simplu mod de a ajunge in centru, pentru pasagerii care vin, este metroul, care face legatura intre aeroport si centrul orasului, precum si cu intregul oras si cu principalele gari, pentru calatoriile care continua. Statiile de metrou de la aeroport sunt situate in terminalele 2 si 4, dar sunt usor accesibile si din celelalte terminale. Calatoria pana in centrul orasului Madrid dureaza mai putin de o ora, desi in momentele aglomerate ale zilei este bine sa iti iei o marja de timp.

Autobuzele merg din oras pana la aeroport, ziua si noaptea si sunt o optiune foarte la indemana daca zborul tau vine sau pleaca tarziu in noapte sau foarte devreme dimineata. La alte ore, autobuzele sunt mai putin utile, intrucat traficul din oras mareste durata calatoriei, dar acest mijloc de transport este mai ieftin decat metroul.

Barajas nu este conectat inca la reteaua feroviara a Spaniei, desi acest lucru se va schimba in curand. Pentru moment, pasagerii care doresc sa ia trenul pentru o calatorie mai lunga, trebuie sa mearga in gara respectiva din oras, in timp ce pasagerii pentru trenurile suburbane care fac legatura cu imprejurimile Madridului, pot apela la metrou. Verifica hartile afisate in toate statiile sau cauta online informatiile pentru o anumita ruta.

In Spania, ca in majoritea altor tari, tarifele inchirierilor auto au scazut in mod remarcabil, si desi in aeroport, ele sunt totusi mai ridicate, practica inchirierii unei masini este foarte raspandita. Sofatul in Madrid este fara indoiala la fel de stresant ca si in majoritatea marilor orase europene si poate cauza probleme soferilor care nu sunt obisnuiti cu labirintul strazilor de aici. In aceste conditii, un GPS sau o harta sunt accesorii esentiale.

Taxiurile sunt desigur oricand disponibile si pot reprezenta cel mai simplu mod de a ajunge la un hotel in centrul orasului. Dar turistii trebuie sa aiba grija la inselatoriile care se fac si sa nu apeleze niciodata la taxiuri fara licenta. Taxiurile oficiale trebuie sa foloseasca intotdeauna aparatul, cu tariful minim, afisat la vedere. Traficul de aici nu face din taxiuri si cel mai rapid mijloc de a ajunge la destinatie, dar daca ai bagaje voluminoase, ele sunt o alegere convenabila. A ajunge din oras la aeroport cu taxiul este de obicei mai putin stresant, desi se aplica aceleasi reguli ca mai sus.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!