Destinatii

Topul celor mai vizitate tari din lume

Te-ai intrebat vreodata care sunt cele mai populare destinatii de vacanta? In fiecare an, Organizatia Mondiala de Turism alcatuieste un clasament al celor mai vizitate tari din lume, dupa numarul turistilor internationali care vin in fiecare tara in parte. In ultimii trei ani, destinatii europene precum Franta, Spania si Italia au fost in fruntea listei, dar in 2010, China a surclasat Spania si Italia, aflandu-se pe locul trei, dupa Franta si SUA. O surpriza este si Malaezia, pe post de competitor asiatic, in timp ce Thailanda nu se afla in top. Este pacat ca niciuna dintre tarile africane sau din Orientul Mijlociu nu a intrat in acest clasament. In asteptarea rezultatelor pentru 2011, arunca si tu o privire asupra topului alcatuit in anul 2010 si poate vei gasi astfel inspiratia pentru petrecerea vacantei viitoare.

1. Franta: 76,8 milioane vizitatori

Cu atat de multe monumente si muzee cunoscute in intreaga lume, nu este o surpriza pentru nimeni faptul ca Franta este in varful tuturor clasamentelor an dupa an. Indiferent ca alegi sa vizitezi faimosul Muzeu Luvru sau Turnul Eiffel din Paris, sau mergi la o degustare de vinuri in Bordeaux sau intr-o incursiune a castelelor din Valea Loarei, Franta are multe de oferit celor care vin aici. Ca si tara europeana, Franta este relativ compacta – in sensul ca este usor sa calatoresti dintr-o regiune in alta, mai ales daca inchiriezi o masina ieftina si dai o fuga de la obiectivele turistice din orase la plaja pentru cateva ore de relaxare.

2. Statele Unite ale Americii: 59,7 milioane vizitatori

Intinzandu-se de la California in vest pana in New York in est, SUA ocupa o suprafata de 9,8 milioane km2. SUA este o tara pe cat de mare pe atat de diversa, pe teritoriul ei aflandu-se parcuri nationale intinse si orase pline de energie vizitate atat de turisti straini, cat si de localnici si persoane aflate in calatorii de afaceri. In opinia multora, New York, Los Angeles, Washington D.C. si San Francisco sunt cele mai cautate orase din SUA, datorita atractiilor turistice si popularitatii de care se bucura la nivel mondial.

3. China: 55,7 milioane vizitatori

In ultimii ani, numarul turistilor care vin in China a crescut foarte mult, in mare parte datorita oportunitatilor de afaceri si expansiunii schimburilor culturale. Un numar mare de companii si-au mutat lanturile de productie in China, asa ca aici au aparut multe banci si franchize de top. In acelasi timp, China devine tot mai populara si ca destinatie turistica, cu orasele sale antice, siturile istorice si mancarea delicioasa care satisface chiar si cele mai sofisticate gusturi.

4. Spania: 52,7 milioane turisti

Avand o veche traditie in ce priveste turismul, Spania a atras intotdeauna numerosi vizitatori europeni. Pe timpul verii, Costa del Sol si multe dintre insulele de aici sunt pline de turisti nemti, englezi si olandezi. Nu sunt insa lasate la o parte nici capitala culturala Barcelona sau orasele traditionale din Andaluzia si Castilla la Mancha. Oricare ar fi alegerea ta, Spania ramane o destinatie turistica de top pentru bucataria sa senzationala, istoria veche de secole si orasele pline de energie, fiind preferata atat de turistii cu bani cat si de cei care vin aici in limitele unui buget bine stabilit dinainte.

5. Italia: 43,6 milioane vizitatori

De la canalele romantice ale Venetiei, pana la pietele incarcate de istorie din Roma si plajele incantatoare de pe Coasta Amalfi, Italia nu duce lipsa de atractii turistice. O experienta de calatorie in aceasta tara nu poate fi altfel decat de neuitat, deci nu e de mirare ca este o destinatie de top pentru multi. Italia este una dintre tarile preferate la nivel mondial si este evident faptul ca nimeni nu poate rezista farmecului sau. Analizand tendintele actuale ale industriei turismului, previziunea este ca numarul turistilor care vor veni in Italia va creste continuu de la un an la altul.

6. Marea Britanie: 28,1 milioane vizitatori

Desi numarul celor care vin aici este mai mic decat al turistilor care vin in Italia, Marea Britanie are si ea multe de oferit – farmecul stravechi al Angliei, peisajele dramatice ale Scotiei sau mai putin cunoscuta coasta a Tarii Galilor. Trebuie sa stii ca Londra este o lume miniaturala, in care se amesteca culturile intregii lumi si in care isi au sediul majoritatea companiilor internationale.

7. Turcia: 27 milioane vizitatori

Intinzandu-se de-a lungul Europei si Asiei, Turcia este renumita pentru mostenirea sa culturala, traditiile vechi de cand lumea si varietatea peisajului – de la varfurile acoperite de zapada ale muntilor Nemrut pana la vaile unice din Cappadocia. Istoric vorbind, Turcia a fost de-a lungul secolelor leaganul mai multor civilizatii distincte, in acest sens stand marturie ruinele romane si vestigiile arhitecturale otomane. Orasul Istanbul este un adevarat magnet pentru vizitatori, el atragand oameni de afaceri dar si turisti deopotriva, prin caracteristicile sale extreme: zgarie nori printre moschee traditionale si hoteluri elegante aflate in vecinatatea standurilor ce vand mancare.

8. Germania: 26,9 milioane vizitatori

In clasamentul intocmit de Organizatia Mondiala a Turismului, in ce priveste cheltuielile pentru turism, Germania ocupa locul intai – si se pare ca toti banii cheltuiti in acest domeniu, merita pana la ultimul cent. Multe dintre orasele importante ale Germaniei sunt adevarati magneti pentru turisti, mai ales cu ocazia diverselor sarbatori sau evenimente – reusind sa atraga numerosi vizitatori cu targurile de Craciun, festivalurile berii si evenimentele organizate aici in timpul verii. Festivalul Oktoberfest care se tine in Munchen detine un fel de suprematie in ce priveste numarul anual al turistilor, in timp ce Berlin si Frankfurt ii atrag pe cei pasionati de turism in metropolele europene.

9. Malaezia – 24,6 milioane vizitatori

Cu economia sa in expansiune si industria comerciala prospera, Malaezia cunoaste o crestere remarcabila si in ce priveste numarul turistilor si al oamenilor de afaceri care vin in aceasta tara. Atractia principala a Malaeziei consta in aceea ca odata ce termini cu afacerile, in exploziva capitala a tarii – Kuala Lumpur – poti sa te relaxezi fie in statiunea litorala Penang, fie pe plajele izolate din Terengganu, fie in jungla din Borneo si poti experimenta si o alta latura a acestei tari fascinante.

10. Mexic: 22,4 milioane vizitatori

Kilometri intregi de plaje scaldate de ape turcoaz, aflate in Peninsula Yucatan, atrag sute de mii de turisti in fiecare an. Faleza Maya, care s-a dezvoltat in mod special in scopuri turistice, este un adevarat paradis de vacanta. Dar in afara de asta, exista cu siguranta multe motive pentru care Mexicul este pe aceasta lista – siturile sale istorice mayase, orasele coloniale si festivalurile pline de culoare atrag numerosi turisti, in ciuda reputatiei nu foarte bune de care se bucura aceasta tara.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!