Castelul Burg Katz
Castelul Burg Katz / Foto: manfredxy
Europa Pe apa

Explorarea castelelor medievale intr-o croaziera pe Rin

O croaziera la bordul unui vas care efectueaza o croaziera pe fluviul Rin reprezinta pentru oricine o experienta de neuitat. Ai toate sansele ca la bordul ambarcatiunii sa ramai cu gura cascata, pe masura ce treci pe langa peisajul de vis ce intregeste itinerariul “Castelele de pe Rin”. Croaziera fluviala pe Rin este o experienta pe care trebuie sa o iei in calcul pentru o viitoare vacanta.

O croaziera pe Rin la bordul luxoasei SS Antoinette va ramane o amintire de neuitat pentru toata viata

Vom lua exemplul navei SS Antoinette. La bordul ambarcatiunii lucreaza in jur de 100 de persoane. Practic, un oras european in miniatura. Salonul principal este piata centrala. In cazul croazierelor pe ocean, tot ceea ce vezi este linia orizontului. Crozierele fluviale iti ofera sansa de a vedea castele si orase incantatoare. Intr-o singura saptamana ai sansa de a vedea patru tari. Programul ar arata cam asa: intr-o zi vei ajunge in Elvetia, te vei trezi dimineata in Germania, vei lua autobuzul in Franta, vei calatori inapoi catre Germania si ziua urmatoare vei fi iar in Franta.

In istorie, majoritatea activitatii cotidiene se desfasoara de-a lungul fluviilor. Iar  Rinul nu este orice fluviu, este unul dintre cele mai frumoase cursuri de apa din lume.

Croaziera de sapte zile pe Rin incepe in Basel, Elvetia si se termina in Amsterdam, Olanda. De-a lungul drumului vei afla cate ceva despre istoria Rinului, cu ocazia popasurilor din Colmar in Alsacia si din orasele germane si franceze: Strasbourg, Speyer si Cologne, Breisach, Kehl, Koblenz si Rudesheim. La toate acestea se adauga diminetile incantatoare la bordul ambarcatiunii, ocazie cu care in fata ochilor ti se astern impresionantele castele din varful dealurilor.

La bordul navei, facilitatile luxoase includ pat king-size, confectionat manual de Savoir of England, o baie imensa din marmura cu podeaua incalzita si dotata cu produse L’Occitane, prosoape cu monogramele navei, halate de baie si papuci. Camerele au fiecare alt decor, pe albastru sau pe roz si chiar scaune cu tapiterie leopard si tablouri infatisand nuduri artistice. Serviciile la bord sunt impecabile. Nu ai numai unul, ci doi majordomi personali. Ambii vin imediat ce sunt chemati si sunt imbracati in frac. Ei ii intampina pe pasageri dupa fiecare excursie cu prosoape fierbinti si bauturi calde.

Asa arata paturile Savoir of England de la bordul navei

Acest serviciu este oferit in salonul de la etajul doi. Din tavan atarna un candelabru Baccarat spectaculos, de culoarea safirului, avand o lungime de 3 metri si care impodobea candva taverna restaurantului Green din  New York.

Antoinette Tollman – dupa care nava S.S. Antoinette si-a luat numele – spune ca acest candelabru a fost punctul de pornire in realizarea designului ambarcatiunii. Stilul minunat, plin de bogatie si opulenta, dar cu toate acestea clasic, a fost inspirat de Marie Antoinette si de Palatul Versailles.

Opulenta si lux in saloanele navei

Salonul navei si principalul sau restaurant, “Salon du Grand Trianon” sunt inspirate de Sala oglinzilor de la Palatul Versailles si de gradinile sale ornamentale. Totul are drept scop imbarcarea intr-o calatorie care sa ofere participantilor o experiente absoluta.

Mama Antoinettei, Beatrice Tollman este presedinta si fondatoarea companiei Uniworld, care opereaza croaziere fluviale de lux pe 12 nave, printre care si Antoinette, inagurata in luna martie 2011.

Ambarcatiunile Uniworld pot gazdui in medie 130 de oaspeti, personalul fiind vorbitor de limba engleza. Compania ofera 500 de croaziere ce urmeaza 40 de itinerarii, pe mai mult de 13 fluvii in peste 20 de tari din Europa si in tari precumRusia, Egipt, China, Vietnam, si Cambodgia.

Beatrice Tollman a lucrat direct cu bucatarul sef de la Uniworld, pentru a include retetele sale in meniul ambarcatiunilor. Dintre acestea se remarca Linguini Alfredo si homar Thermidor, pe care le poti servi in salonul L’Orangerie, aflat la etaj, care se remarca prin decorul sau fascinant in alb si negru.

Vrei sa inoti? Piscina te asteapta!

Din acest salon se ajunge in barul Leopard. Un lucru mai putin stiut este acela ca pentru a patrunde prin anumite ecluze, plafonul barului si o statuie imensa infatisand un leopard au fost indepartate de pe nava. Masa mai poate fi servita si in salonul principal.

Intr-o zi poti naviga pe langa 30 de castele aflate de-a lungul Rinului. In alta zi ai sansa de a vedea Castelul Marksburg, unde iti va ramane in amintire pentru multa vreme pranzul alcatuit din trei de feluri de carnati cu trei feluri de mustar si traditionala varza murata germana, “sauerkraut”.

Privelisti spectaculoase

Trei dintre cele mai spectaculoase orase din itinerariu sunt Colmar, Breisach si Kehl, plus opt ecluze prin care trebuie sa treaca ambarcatiunea.

Breisach este cel mai bogat cartier din Germania, aici aflandu-se firmele Mercedes si Porsche.

Autocarul strabate dealurile aflate pe spectaculoasa Ruta alsaciana a vinului, impanzita de podgorii, hanuri si pivnite. Un popas in cel mai bine conservat oras din regiune, Colmar (care inseamna “Porumbarul”) este visul oricarui fotograf. Aici, strazile antice pietruite sunt strajuite de case pe jumatate din lemn, unele datand din perioada Evului Mediu. Turistii americani mai ales vor sa vada cu ochii lor locul unde a trait creatorul Statuii Libertatii. Frederic Auguste Bartholdi s-a nascut aici, casa in care a locuit fiind in prezent muzeu.

Nava andocata in Amsterdam

In Colmar, poti incerca specialitati precum Tarte Flambe, branza Muenster si Baeckeoffe. Aceasta tocana alsaciana combina carne de porc, vita si miel gatita la cuptor timp de cateva ore, impreuna cu vin alb, cartofi si ceapa. Aceasta mancare se serveste de obicei lunea, atunci cand grupuri de femei vin la brutarie, dis-de-dimineata, cu vase din lut, pentru a pregati un pranz copios si fierbinte.

Circuitele la bordul unor ambarcatiuni, incluse in pretul croazierei, sunt insotite de ghizi din partea locului, toti pasagerii primind echipamente prevazute cu casti pentru a asculta comentariile acestora. In acest timp poti face poze si poti admira frumusetea locurilor, fara a pierde nimic din ceea ce ti se spune.

“Antoinette” are la bord si 15 biciclete, astfel incat pasagerii pot explora locurile pe cont propriu, mai ales cele de pe malul Rinului. In Cologne, poti face o excursie care include o vizita la cea mai mare catedrala gotica din nordul Europei, unde poti vedea vitraliile sale minunate si piesa de rezistenta, “Mormantul celor trei magi”. Acest sarcofag aurit – cel mai mare de acest fel din Occident – contine craniile incoronate despre care se spune ca apartin celor trei magi din Biblie.

Vasul de croaziera opreste in Strasbourg si Amsterdam, oferindu-ti sansa de face un tur al canalelor din aceste orase. Excursia se incheie tarziu in noapte cu o vizita in faimosul Cartier Rosu din Amsterdam. Cine vrea poate merge si la muzeele Rijksmuseum si Van Gogh, sau la casa Annei Frank.

Peisajele pe langa care trece nava sunt incantatoare

Catedrala Notre-Dame din Strasbourg este alta atractie turistica obligatoriu de vazut, la fel ca si orasul Koblenz, acolo unde fluviul Rin intalneste raul Mosel. Din ape se ridica semet monumentul gigantic din piatra, cantarind 61 de tone si inalt cat un bloc cu patru etaje, al lui  Kaiser Wilhelm. Bazilica Sf. Castor este si ea inclusa in turul orasului.

Intre aceste popasuri incantatoare, exista multe de facut si la bordul navei, printre care o vizita la centrul spa Serenity River, o baie in piscina si chiar vizionarea unui film in compania nelipsitelor floricele de porumb

Andocarea in  Amsterdam

Poti face rezervare la una dintre croazierele “Primavara pe Rin” pe navele River Empress sau S.S. Antoinette.

Croazierele includ oferte de bauturi: vin, bere si racoritoare, ce acompaniaza pranzul si cina, transferurile in ziua sosirii si in cea a plecarii si excursii pe tarm, insotite de ghizi.

Mai multe informatii despre Uniworld Boutique River Cruise Collection, gasesti pe site-ul lor www.uniworld.com sau la numarul de telefon (800) 733-7820. Pe site gasesti tot ce vrei sa stii despre croaziere, inclusiv despre cele la bordul unor ambarcatiuni mici.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!