TukTuk Muzical

30 de cantece perfecte pentru calatorie

Incarca-ti mp3 player-ul, baga-ti castile in urechi si lasa muzica sa cante. Apoi porneste la drum! Cine stie unde te vor purta aceste cantece? Exista un motiv intemeiat pentru care multi dintre noi luam in calatoriile noastre un mp3 player. Muzica ne poate transpune in timp, purtandu-ne departe de mijloacele de transport super-aglomerate sau ajutandu-ne sa facem fata unei nopti nedormite. Daca ai sange latin in vene, muzica spune multe despre cine esti si de ce nu poti sta intr-un singur loc. Muzica naste in tine dorinta de a vedea locuri noi sau de a calatori pur si simplu pentru placerea calatoriei.

In cele cateva minute cat dureaza un cantec, dorul de duca se poate instala in sufletul tau, unde capata amploare pana ce ajunge sa nu mai poata fi ignorat. Dintr-odata simti dorinta de a avea suficienti bani incat sa-ti cumperi un bilet de avion, sa-ti faci bagajul si sa pleci cat mai repede de acasa. Ai mai jos o lista cu 30 de cantece care suprind cel mai bine fiorul calatoriei. Suntem convinsi ca ele iti vor capta in intregime atentia. Iar daca ai incredere in noi, fa-ti un playlist cu ele si asculta-l cand esti pe drum. Garantam ca te vei simti perfect!

Cantece despre locuri

Anumite cantece te duc imediat cu gandul la un anumit loc. Ascultandu-le, iti vei aminti cu siguranta un loc in care ai fost sau te vor inspira sa-ti planifici o calatorie pe taramul la care fac referire versurile respective. Alte cantece nu pomenesc niciun nume, dar in mintea ta, locul evocat de ele este atat de precis incat nu exista niciun dubiu asupra orasului sau tarii respective… asta pana in clipa in care intalnesti un alt turist care ia in considerare o cu totul alta locatie, total diferita de cea la care te gandesti tu.

Carolina in my mind – James Taylor

Cine nu vede cu ochii mintii soarele din Carolina sau razele lunii, atunci cand acest hit clasic se aude din difuzoare? Nu putini sunt cei care aud chemarea la drum, de fiecare data cand acest cantec apare in playlist.

Marrakesh Express – Crosby, Stills and Nash

Figurile de stil pline de stralucire din acest cantec – nori colorati, cobre incantatoare – fac ca acest oras marocan faimos sa prinda viata. Poti sa rezisti chemarii sale?

Africa – Toto

Cum ar fi putut ramane acest hit deoparte?

Katmandu – Cat Stevens

Doua cuvinte descriu cel mai bine acest oras – ciudat si tulburator. Daca ai ajuns acolo, te poti gandi insa si la alte adjective care sa i se potriveasca.

Graceland – Paul Simon

La prima vedere, cu siguranta este un cantec despre Memphis, dar la fel de sigur fiecare dintre noi are propriul sau Graceland  – un loc in care mergem din motive greu de explicat, cu speranta ca vom fi intelesi de ce facem asta.

We danced anyway – Deana Carter

In trecutul nostru, exista cate un mic oras al exuberantei, in care am dansat, am ras sau ne-am indragostit in fiecare clipa a fiecarei zile. Este locul in care ne place sa ne intoarcem, fie si daca facem asta numai in mintea noastra.

Where the streets have no name – U2

Orasul acesta nu il gasesti in ghidurile turistice, este orasul descoperit atunci cand ai coborat din tren in alta gara decat trebuia sau ai impartit pe ascuns o camera de hostel cu cineva pe care l-ai cunoscut chiar atunci. Este restaurantul fara firma, camera din capatul unei alei ascunse, plaja pe care nu o vei mai gasi a doua oara…dar de care iti vei aduce aminte toata viata.

Cantece despre cum sa calatoresti

Un proverb cunoscut ne aminteste ca importanta nu este destinatia, ci drumul pana la ea. Cand vine vorba despre calatorie, atunci mijlocul de transport este important. Cu barca, cu trenul, pe jos sau cu masina… modul in care calatorim face parte integranta din modul in care experimentam lumea.

Proud Mary – Creedence Clearwater Revival

E oare posibil sa asculti acest cantec si sa nu-ti vina sa renunti la slujba pe care o ai, pentru a te sui intr-o barca care sa te poarte pe ape? Indiferent ca este vorba despre Mississippi, Amazon, Nil sau Gange, sau chiar un rau mai mic si mai linistit, barcile reprezinta intotdeauna un mijloc minunat de transport.

City of New Orleans – Arlo Guthrie

Nu te poti numi calator daca nu ai facut cel putin un drum cu trenul, in care ti-ai petrecut timpul jucand carti cu prietenii si privind lumea pe geam.

Cantece despre motivele care ne fac sa calatorim

Toti avem motivele noastre personale pentru care plecam undeva, dar unele sunt comune pentru toata lumea. Adesea calatorim in cautarea a ceva – pe noi insine, dragostea, aventura, intelegerea a ceea ce ne inconjoara, locul unde apartinem. Uneori mergem undeva doar pentru ca nu mai putem sta acolo unde ne aflam sau pentru ca simtim o nevoie disperata de schimbare. Uneori insa, o facem fara motiv. Calatorim pur si simplu pentru ca ne place asta.

Time to move on – Tom Petty

Daca stai prea mult intr-un loc, uneori ai senzatia ca ajungi sa simti cum iti creste iarba sub picioare. Asta inseamna ca e timpul sa mergi mai departe.

The world at large – Modest Mouse

Odata cu schimbarea anotimpurilor apare si dorinta de a schimba peisajul. Instinctul de migrare incepe sa capete contur in sufletele noastre.

America – Simon & Garfunkel

Pe langa faptul ca fiecare calatorie poate reprezenta o dorinta de a cauta ceva nou sau diferit, este adevarat si ca de fiecare data cand plecam de acasa ni se ofera sansa de a intelege mai bine locul caruia ii apartinem. Un cantec pentru americani.

Taking the long way around – Dixie Chicks

Ii ai – prietenii care au ramas acasa si s-au aranjat acolo. Te uiti la ei, la vietile lor si nu te poti imagina gasindu-ti fericirea in felul asta. Ei, pe de alta parte, se uita la tine si la viata ta si se intreaba de ce trebuie sa pleci tot timpul. Caractere diferite, nu-i asa?

The River – Garth Brooks

Unora le place sa stea acolo unde apa este mica, dar cei care au spiritul calatoriei in sange stiu ca trebuie sa plece de acolo si sa infrunte curentii, sa danseze in valuri si sa-si urmeze visul, oriunde i-ar purta acesta.

Fly away from here – Aerosmith

Asa cum spune si Steven Tyler, “sperantele si visele noastre sunt undeva, in alta parte”. Nu putem ramane acolo unde suntem si speram tot timpul ca visele fie vor veni ele la noi, fie ne vom duce noi in cautarea lor, descoperind o lume mai buna. Aici nu exista prea multe alternative.

Free Bird – Lynrd Skynrd

Daca traiesti pentru a simti sentimentul de libertate care te patrunde atunci camd ajungi undeva unde nimeni nu te cunoaste, atunci nimic pe lumea asta nu te va impiedica sa faci asta.

Ramble On – Led Zeppelin

Dragostea e oare ceea ce cautam atunci cand cutreieram lumea? Poate ca da…desi nu neaparat dragostea plina de romantism. Dragostea pentru un loc, pentru un moment, dragostea de viata in general.

Here I go again – Whitesnake

Uneori drumul e pustiu si nu stim de fiecare data incotro ne indreptam, dar visul exista intotdeauna, suficient de mare pentru a ne face sa mergem pe acelasi drum la nesfarsit.

Ramblin’ Man – Allman Brothers

A incerca sa explici de ce calatoresti atat de mult, cuiva care prefera sa stea intr-un singur loc, este adesea in zadar. Vii din locuri prea indepartate, asa ca uneori, cel mai bun raspuns (si poate cel adevarat) este acela ca “te-ai nascut pur si simplu un calator”.

http://www.youtube.com/watch?v=0WGVW7byRCA

Cantece care surprind bucuria de a calatori

La sfarsitul unei zile, atunci este momentul cand simtim pur si simplu extazul calatoriei. Frustrarea provocata de aeroporturi, de stresul impachetarii bagajelor si monotonia zilelor petrecute la munca, toate palesc atunci cand ti-ai planificat calatoria.

Changes in latitude, changes in attitude – Jimmy Buffett

Cine nu si-a imaginat drumul spre aeroport, nu a revazut cu ochii mintii locurile in care a fost deja si nu si-a facut planuri pentru ce a ramas inca neexplorat?

On the road again – Willie Nelson

A merge in locuri unde n-ai mai fost pana acum, a vedea lucruri pe care nu le-ai mai vazut pana acum, a canta impreuna cu prietenii…nu asta inseamna de fapt calatoria?

A good day to run – Darryl Worley

Singura intrebare la care acest cantec te face sa meditezi este: ce zi nu e o zi buna pentru a fugi departe?

Roam – B-52’s

Zboara cat mai sus, vezi toate marile lumii, du-te pe toate continentele. Mergi inainte, hoinareste fara grija.

Come away with me – Norah Jones

Nu e sigur ca poti rezista cantecului de sirena care te cheama sa mergi cu ea pe campurile verzi, sa stai cu ea in varful muntelui sau sub un acoperis, in ploaie. Asta inseamna o calatorie romantica.

Fly away – Lenny Kravitz

Gandeste-te la toate locurile pe care le-ai putea vedea daca ai fi in stare sa zbori. Asta fara a mai pune la socoteala ca scapi de stresul aeroportului. Ce poate fi mai bine decat asta?

Life is a highway – Tom Cochrane

Geamurile lasate, rezervorul de benzina plin si drumul care ti se asterne in fata. Cantecul asta te indeamna sa canti si tu de unul singur atunci cand vezi ca lumea ti se asterne la picioare sau la… roti.

Wherever I may roam – Metallica

Atunci cand in drumul tau gasesti un loc in care sa te simti ca acasa, se poate spune ca ai trecut la alt nivel si ca nu iti mai pasa ce crede lumea despre tine.

http://www.youtube.com/watch?v=UWlSw5Kb0dg

I’ve been everywhere – Johnny Cash

Desi nu exista cineva care sa poata spune ca a vazut tot ce se putea vedea in lumea asta, sunt cu siguranta multi oameni care incearca. Indiferent de faptul ca ti-ar placea sa ajungi in cat mai mult locuri, profita cat mai mult de zona in care te afli, ia-o la pas si exploreaz-o pana in cele mai mici detalii.

http://www.youtube.com/watch?v=MmFN9C9PVpg

King of the road – Roger Miller

Toata lumea isi doreste sa fie rege peste ceva, iar daca esti un calator, nu exista regat mai bun decat drumul.

Around the world – Red Hot Chile Peppers

Aici nu exista niciun dubiu. Viata e intr-adevar frumoasa oriunde te-ai afla in lumea asta.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

3 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!