riga
Riga / Foto: KavalenkavaVolha
Europa

Ce sa vezi in Riga, regina Marii Baltice

Cel mai mare oras din statele baltice, dar si capitala Letoniei, este Riga, un oras care a cunoscut de curand renasterea, datorita numeroaselor proiecte grandioase de renovare, finalizate in ultimii ani. Este de departe una dintre cele mai populare destinatii din intreaga regiune baltica, impanzita de numeroase atractii turistice extrem de populare in randul vizitatorilor sai. Istoria orasului Riga dateaza de la inceputul anului 1200, atunci cand Albert of Bremena facut din aceasta asezare o baza militara pentru operatiunile desfasurate in cadrul Cruciadelor Nordului. Iata ce sa vezi in Riga, regina Marii Baltice:

riga panoramic
Riga, regina Marii Baltice / Foto: garry518

Exista in Riga cateva cartiere care merita vizitate, mai ales zona ce inconjoara Monumentul Libertatii si Orasul Vechi. Iata cinci lucruri care nu trebuie ratate atunci cand te afli in vacanta in acest oras:

Piata din Orasul Vechi si imprejurimile sale – ia in considerare un tur al urmatoarelor atractii atunci cand te afli in aceasta zona:

riga piata centrala
Riga – piata centrului vechi / Foto: f9photos
  • Casa capetelor negre
  • Muzeul Ocupatiei
  • Muzeul Portelanului
  • Biserica Sf. Ion
  • Biserica Sf. Petru
  • Statuia lui Roland
  • Muzeul Soarelui
  • Primaria
  • Piata orasului vechi

Castelul din Riga / Rigas Pils– desi castelul pare neinteresant, el adaposteste doua muzee care merita vizitate – Muzeul de arta straina si Muzeul National de Istorie. Ambele sunt deschise de la ora 11 pana la ora 17. Primul este deschis de marti pana duminica, in timp ce cel de-al doilea, de miercuri pana duminica.

castel riga
Castelul din Riga / Foto: alexalexl

Piata Domului si imprejurimile – exista cateva locuri care merita vazute aici, printre care:

  • Catedrala, Parlamentul, Muzeul baricadelor (deschis in anul 1991), Muzeul de istorie si navigatie din Riga, Cladirea “Cei trei frati”.

Turnul de pulbere si zidul orasului– unele dintre cele mai putin popularizate atractii turistice din Riga, Muzeul razboiului si Cazarma Sf. Jacob fac ca aceasta zona sa merite din plin sa fie explorata.

turnul de pulbere riga
Turnul de pulbere / Foto: Leonid Andronov

Monumentul Libertatii – din nou, aceasta este o zona a orasului in care poti face foarte multe lucruri. Monumentul Libertatii este considerat unul dintre simbolurile nationale ale Letoniei, dar sunt si alte locuri de vazut:

  • Esplanada – aici se afla turnul cu ceas, Muzeul National de Arta si Catedrala Ortodoxa din Riga. Parcul a fost proiectat de catre Georg Kuphaldt, un spion german ce a fost extradat din Letonia in anul 1915.
  • Cladirile Art Nouveau – este locul ideal unde poti admira creatiile renumitului arhitect Eisenstein, cunoscut pentru inclinatia sa pentru designul arhitectural Art Nouveau.
  • Bastejkalns – situat intre Basteja Bulvaris si Raina Bulvaris, acest mic parc pitoresc inconjoara zona cunoscuta sub numele Brivibas Bulvaris, aici aflandu-se Podul dragostei, precum si o structura chinezeasca si una japoneza, care merita vizitate.

Citeste si: Descopera orasele Letoniei

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • […] Riga este o capitala intriganta si cu un farmec aparte, in care turistii de toate varstele au la dispozitie nenumarate activitati care sa le faca vacanta aici de neuitat. Daca nu stii de unde sa pornesti in alcatuirea unui itinerariu de calatorie in Riga, cel mai mare oras al Tarilor Baltice (cu peste 650.000 locuitori), iata cateva sugestii: […]

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!