Destinatii

10 destinatii pentru inimile zdrobite

Daca te-ai despartit de curand de persoana iubita, a citi despre destinatii romantice poate fi destul de greu. Nu toata lumea considera ca o calatorie este cel mai bun remediu pentru o inima zdrobita, dar nu trebuie sa fii un impatimit al vacantelor ca sa iti dai seama ca o schimbare de peisaj te poate ajuta sa treci peste starile mai proaste.

Unele destinatii sunt super romantice si poate ca nu sunt alegerea cea mai potrivita daca tocmai te-ai despartit de cineva, dar altele parca sunt special facute pentru a te ajuta sa treci peste asta. Chiar si in locuri romantice prin definitie, este posibil sa te cufunzi in noul decor, gasindu-ti un refugiu relaxant sau participand la diverse activitati care sa iti umple timpul.

Ai inima zdrobita? Pleaca in calatorie!

In cele ce urmeaza ai o lista cu 10 destinatii pentru inimi zdrobite, in care iti poti pregati trecerea la o noua etapa din viata ta sau pur si simplu sa gasesti un loc in care sa-ti injuri fostul partener in liniste.

Muzeul relatiilor destramate – Zagreb, Croatia

Acest muzeu iti ofera raspunsuri la intrebari de genul: “Ce poti face cu piticul de gardina al fostei tale prietene sau cu colectia de ambarcatiuni a fostului tau prieten, dupa ce relatia voastra se termina?” Expozitia muzeului, care este una permanenta, gazduita de capitala Croatiei, dar care poate fi vazuta si in turul prin alte muzee de arta sau prin mall-urile din Europa, SUA si Asia, include o colectie de artefacte donate de fostii indragostiti. Momentele traite intr-o relatie se regasesc in poze si poezii, ursuleti din plus si rochii de mireasa si chiar intr-o sticluta cu lacrimi.

Un muzeu al despartirii? Da, in Zagreb.

Desi identitatea fostilor proprietari nu este dezvaluita, fiecare articol este insotit de o explicatie din care reiese importanta obiectului si de ce el a fost donat. O proteza pentru picior, de exemplu, a fost donata muzeului de catre un veteran de razboi dupa ce acesta a terminat relatia cu terapeuta sa, iar un topor, pe care o tanara croata, parasita, l-a folosit pentru a face mobila bucati, a fost donat dupa ce ea a descoperit ca partenera sa s-a indragostit de alta femeie. Muzeul relatiilor destramate poate reprezenta o alegere pentru cei care au nevoie s a simta ca nu sunt singuri in suferinta lor sau, de ce nu, pentru cele care au nevoie de un loc in care sa expuna chilotii cu Scooby Doo ai fostului partener.

Zidul Julietei – Verona, Italia

Atunci cand simti ca nimeni si nimic nu te pot face sa nu mai simti durerea devastatoare din suflet, o vizita la resedinta unuia dintre cele nefericite personaje in dragoste, iti poate fi de ajutor. Pentru ca cine are mai mare legatura cu suferinta provocata de o dragoste blestemata decat fata al carei iubit i-a ucis varul, a fugit din oras si apoi s-a sinucis? Desi faimosul balcon din Verona este fictiune, povestile inimilor zdrobite scrise pe foile de hartie de pe zid sunt cat se poate de reale.

Scrie-ti of-ul pe zidul Julietei, din Verona

In fiecare zi, oameni din intreaga lume vin sa viziteze presupusa fosta resedinta a familiei Capulet, pentru a-i trimite scrisori Julietei. O echipa de Juliete voluntare actioneaza pe de o parte pe post de factori postali, iar pe de alta parte pe post de terapeuti, colectand, citind si raspunzand in mod regulat scrisorilor, oferind simpatie si sfaturi celor care au nevoie. Poate parea un siretlic, dar uneori, simplul fapt ca iti pui trecutul pe o bucata de hartie, te ajuta sa te refaci mai repede sufleteste.

Amsterdam

Un oras in care a trait un pictor faimos care s-a dus la o prostituata avand in mana propria ureche stanga taiata – si vorbim aici despre Van Gogh – este alegerea ideala pentru cei care vor sa-si aline durerea cu ceva mai tare decat inghetata de menta cu fulgi de ciocolata. Nu numai ca poti bea pana nu mai stii de tine intr-unul din cele 1200 de pub-uri din Amsterdam, dar gratie normelor sociale permisive din aceasta tara, poti fuma cam orice in cele peste 200 de coffee shop-uri sau te poti lasa pe mana “angajatelor” unuia dintre bordelurile din Cartierul Rosu. Daca te intereseaza insa si altceva, poti face o vizita la Casa Memoriala Anna Frank, te poti familiariza cu istoria celui de-al doilea razboi mondial sau poti vizita Muzeul Torturii.

Fumeaza-ti amintirile urate in Amsterdam!

Cafenelele cu specific japonez din Tokyo

Atunci cand treci pragul unei astfel de locatii esti tratat ca un rege. In cafenelele care se adreseaza femeilor, doamnele au propriul ospatar a carui sarcina este aceea de a le satisface acestora orice dorinta. Fiecare femeie primeste un clopotel inainte de a se aseza la masa, la care poate apela ori de cate ori are nevoie sa i se puna unt pe paine, doreste o perna mai pufoasa pe care sa isi aseze sezutul, sau simte pur si simplu nevoia de a fi complimentata. Se pare ca acest sistem functioneaza, intrucat potrivit parerii multora, nu exista ceva mai bun care sa iti intareasca increderea in propria persoana decat un strain chipes si bine imbracat care sa iti spuna ca esti cea mai frumoasa femeie pe care a vazut-o vreodata.

Maid cafe-urile, parte a unei culturi japoneze pe care putini o inteleg dar in care poti uita de orice despartire urata

Cafenelele care se adreseaza barbatilor functioneaza dupa acelasi sistem, numai ca in acest caz personalul este alcatuit din femei, care sunt imbracate aidoma cameristelor din Franta. Acestea sunt experte in chicotit, flirt, se adreseaza domnilor cu apelativul “stapane” si uneori sustin chiar reprezentatii artistice in genul celor ale majoretelor. In aceste locatii personalul vorbeste limba engleza, iar una dintre acestea, numita, cum altfel, decat “Cafeneaua majordomilor straini” angajeaza numai vorbitori de limba engleza.

Refugiul in kickboxing – Barcelona, Spania

Uneori, suferinta provocata de o despartire poate fi atat de mare, incat toate exercitiile yoga din lume, meditatia sau regimul bazat pe legume nu sunt de ajuns. Exista momente in care crezi ca nu vei putea trece peste asta, pana nu dai un pumn in fata celui sau celei care ti-a provocat aceasta durere fara leac. Desigur, actionand sub acest impuls, poti ajunge foarte usor la inchisoare, asa ca o alegere mai inteleapta ar fi aceea de a participa la niste sedinte de kickboxing in Barcelona.

Elibereaza-ti furia invatand kickboxing

“Spring Health Kickboxing” avand sediul in Londra, Marea Britanie, organizeaza astfel de cursuri in diferite orase din Europa. Facandu-si reclama in genul “un refugiu care iti va transforma radical starea fizica si mentala”, aceste activitati includ sedinte de kickboxing cu antrenor personal, precum si terapie prin masaj si organizarea de excursii la diferite obiective turistice. Este o alegere potrivita pentru sufletele parasite in dragoste, care isi cauta un refugiu sigur pentru furia care mocneste in ele.

Hotelul Biblioteca – New York, SUA

Pentru o evadare din realitate, care este ceva mai blanda cu ficatul tau decat niste shot-uri de tequila in Puerta Vallarta, te poti aventura in lumea literaturii la Hotelul Biblioteca. Acest hotel elegant din Manhattan este ideal pentru soarecii de biblioteca care sufera din dragoste si care au nevoie de o canapea confortabila, o carte buna si un weekend linistit, in singuratate. Asta pentru ca fiecare camera este dotata cu o colectie de carti, ordonata potrivit sistemului zecimal Dewey, un sistem de catalogare bibliografica, eficient si usor de utilizat.

Cultura poate alina o inima zdrobita

Fiecare dintre cele 60 de camere are o tematica specifica, ceea ce permite oaspetilor hotelului sa aleaga dintr-o mare varietate de stiluri, de la poezie la “new age” sau paranormal (e bine sa fie evitate camerele ce au ca tematica literatura de dragoste sau cea erotica). Spre deosebire de bibliotecile publice, vorbitul (dar si plansul, smiorcaitul si suspinatul) sunt permise in Hotelul Biblioteca.

Croazierele “single” din Mexic

O croaziera de unul singur este o alegere potrivita pentru cei care sunt adeptii teoriei ca cel mai bun remediu pentru a scapa dintr-o relatie este sa te arunci cu capul inainte intr-una noua. Desi singurul lucru cu care te poti alege in urma unei astfel de croaziere este o piele arsa de soare, exista intotdeauna sansa de a intalni o persoana speciala, intr-o astfel de aventura. Si nu in ultimul rand, de a petrece o saptamana intreaga navigand de-a lungul coastei Mexicului si de a te distra impreuna cu oameni aflati in aceeasi situatie cu tine.

O croaziera hedonista spre Mexic te poate readuce la viata

Refugiul in meditatie – Nevada, California

Meditatia a ajutat-o sa se vindece in urma divortului pe autoarea romanului de succes “Eat, Pray, Love”, Elizabeth Gilbert, asa ca de ce nu te-ar ajuta si pe tine? Desi ea a calatorit pana in India, la un ashram, tu nu trebuie sa te duci atat de departe, pentru a evada intr-o lume a reflectiei si meditatiei. In nordul Californiei exista un astfel de centru, intr-o padure linistita, numit “Expanding Light”, care pe langa meniuri vegetariene, sedinte zilnice de meditatie si cursuri de yoga, iti ofera si masaje Ayurveda, consultatii astrologice si un curs pentru femei, cu durata de cinci zile, intitulat “Divortul: o trambulina pentru un nou inceput”.

Retrage-te in meditatie pentru a uita

Terapia cu delfini – Bali, Indonezia

Desi terapia cu delfini oferita de catre hotelul Melka Excelsior din Bali se adreseaza mai mult celor raniti in dragoste (dar este eficienta si in cazul bolilor de inima si al atacurilor cerebrale), o saptamana petrecuta relaxandu-te pe plaja si inotand alaturi de fratii lui Flipper, nu are cum sa-ti faca rau. Teoria care sta la baza terapiei cu delfini sustine faptul ca interactiunea zilnica cu aceste animale reduce stresul si trateaza depresia, ambele reprezentand cauze ale multor boli. De aceea, pe langa terapia cu delfini, oaspetii acestui hotel pot vizita o rezervatie naturala de animale salbatice, o rezervatie de fluturi, pot calari pe plaja sau participa la sedinte de terapie alaturi de cai. Se prea poate ca nu toate problemele tale sa isi gaseasca rezolvare, dar pretul de numai 70 de dolari pe noapte merita sa te faca sa incerci o astfel de experienta.

Delfinii sunt "doctori"buni nu doar pentru cei raniti in iubire

Constructia de case in scopuri umanitare

Se spune ca cel mai bun mijloc prin care poti scapa de problemele pe care le ai este sa ii ajuti pe ceilalti sa scape de problemele lor. A construi o casa pentru cei care au nevoie este o solutie, dar daca ajutorul umanitar nu se numara printre pasiunile tale, gandeste-te la efortul fizic pe care il vei depune de-a lungul acestui proces. O sapatamana petrecuta carand placaje pe un santier din New Orleans, de exemplu, inseamna nu numai ca vei fi ocupat si nu vei avea timp sa te gandesti la durerea provocata de despartire, dar si ca te vei intoarce acasa mai slab, mai in forma si cu o doza considerabila de optimism, care iti va permite sa abordezi asa cum se cuvine urmatoarea relatie.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!