Kugel este o budinca dulce sau sarata care provine de la evreii Ashkenazi, originari din Europa de Est. Lokshen Kugel sau budinca din taitei este probabil cea mai populara. Ea este de obicei dulce si este adesea presarata cu bucati de fructe. Kugels se servesc la mesele de Sabat si la sarbatorile evreiesti. Uneori, denumirea ei se scrie kigel.
Ingrediente Lokshen Kugel pentru 6-8 portii
- • 350 grame taitei cu ou
- • 1 cana smantana
- • 1 cana branza topita, la temperatura camerei
- • 3 oua batute spuma
- • 3 lingurite unt sau margarina topita
- • 1/3 cana cu zahar
- • o jumatate de lingurita scortisoara
- • un varf de sare
- • ½ cana cu stafide
Mod de preparare Lokshen Kugel:
1. Incalzeste cuptorul la 180ºC. Fierbe taiteii din ou in conformitate cu instructiunile de pe ambalaj. Spala-i cu apa rece, scurge-i si pune-i deoparte.
2. Intr-un vas mare, bate samantana, branza topita, ouale si untul topit pana obtii o compozitie moale. Adauga zaharul, scortisoara si sarea si continua sa bati compozitia pana se dizolva zaharul. Adauga taiteii si stafidele.
3. Pune amestecul de budinca intr-un vas de copt uns cu ulei si baga-l in cuptor. Coace timp de 45-50 minute, pana cand budinca incepe sa capete o culoare maro deschis. Taie in bucati de forma patrata si serveste-o calduta sau la temperatura camerei.
Variatiuni pe aceeasi tema:
- Inlocuieste branza topita cu branza de vaci. Pune-o intr-o sita pentru a o faramita inainte de a o amesteca cu restul ingredientelor.
- Budinca poate contine orice fel de fructe. Incearca mere, migdale, ananas, caise uscate sau cirese.
- Daca vrei ca budinca sa aiba crusta, amesteca o jumatate de cana cu firimituri de paine cu cateva lingurite de unt topit, 1 lingurita de zahar si o jumatate de lingurita de scortisoara. Imprastie amestecul peste budinca, inainte de a o baga in cuptor. Alte topping-uri pot fi fulgii de porumb, firimituri de paine evreiasca (matzo) sau biscuiti graham sfaramati.
Citeste si: Retetele lumii: Curtido (El Salvador)
Add Comment