donetsk
Foto: sololos
Europa

Ce sa faci si ce sa vezi in Donetsk, Ucraina

In ciuda aparentelor, nu exista vreun motiv pentru care sa te plictisesti in Donetsk, orasul in care antrenorul roman Mircea Lucescu a facut istorie de ani de zile. Ce sa vezi in Donetsk?

Poti incepe cu atractiile turistice, obligatoriu de vazut, dupa care poti continua cu obiectivele importante si muzeele din oras, te poti inscrie la cateva circuite turistice, poti lua parte la activitati in aer liber si iti poti petrece ziua descoperind lucruri mai putin cunoscute de turisti. Acorda-ti doar putin timp pentru a-ti trage din cand in cand sufletul si pentru a arunca o privire peste lista de fata, care iti prezinta cele mai importante atractii turistice din oras.

ce sa vezi in Donetsk
Donetsk, un oras care nu e neaparat pe hartile turistice, dar care are multe de oferit celor care se incumeta sa-i calce teritoriul / Foto: nakonetchnyy

Donbass Arena este primul stadion din Europa de Est, proiectat si construit conform reglementarilor in vigoare ale UEFA, pentru stadioanele de elita. Aceasta arena sportiva a fost proiectata de catre ArupSport Company, care a construit stadionul din Manchester, Marea Britanie; Allianz Stadium (Munchen, Germania) si Stadionul de fotbal din Sydney, Australia.

Acoperisul acestei constructii, o adevarata capodopera a ingineriei, face ca arena sportiva sa semene cu o farfurie zburatoare. Forma ovala si fatada contribuie si ele la aspectul iesit din comun al stadionului. Revenind la acoperis, acesta este inclinat de la nord la sud, ceea ce imbunatateste lumina naturala si aerisirea terenului de fotbal. Iluminatul artificial fac ca arena sportiva din Donetsk sa capete straluciri de diamant, odata cu lasarea intunericului. Donbass Arena gazduieste trei restaurante, patru baruri, un lounge bar, nenumarate fast-food-uri, un centru de fitness, o cafenea special amenajata pentru fani, un muzeu si magazine de unde poti cumpara articole cu insemnele echipei FC Sahtior.

donbass arena
Donbass Arena, un stadion superb, stricat de evenimentele militare din Ucraina de acum câțiva ani / Foto: Pinterest

Parcul Shcherbakova este unul dintre cele mai interesante locuri din oras pentru turisti, intrarea aici fiind libera pentru toata lumea. In timpul verii, in parc se organizeaza numeroase evenimente, discoteca in aer liber, reprezentatii cu delfini, spectacole muzicale, sunt puse la dispozitia publicului ambarcatiuni, exista locuri de joaca pentru copii, cafenele si fantani arteziene, unde poti petrece cateva moment de neuitat.

parc donetsk
Parcul Schlerbakova / Foto: Pamliveria

Cinematograful Zvezdochka este o locatie moderna, dotata la cele mai inalte standarde ale tehnologiei, prevazuta cu sistem Dolby Digital Surround si unde exista o cafenea si WI-FI gratuit.

catedrala donetsk
Catedrala din Donetsk / Foto: evgovorov

Biserica Ortodoxa – candva cea mai veche constructie de acest gen din oras, a fost distrusa in timpul perioadei comuniste si reconstruita complet la inceputul acestui secol. O experienta interesanta o reprezinta nu numai intrarea in incinta ei, unde poti admira operele de arta slave, dar si gradina ce o inconjoara este absolut incantatoare si tot aici exista si un patinoar, care se adreseaza mai ales iubitorilor de adrenalina.

Centrul comercial din Donetsk este un loc minunat pentru a face cumparaturi, pentru a servi masa in restaurantele cu specific japonez, italian si turcesc, in incinta caruia poti merge si la film sau in locuri de distractie (bowling, jocuri de noroc).

Gradina Botanica este un loc in care atmosfera este iesita din comun. Ea este cea mai mare din Europa si aici intalnesti multe specii de plante. Vei ramane incantat de frumusetea locurilor fie inscriindu-te la o excursie, fie intrand pur si simplu in zona libera, bucurandu-te de un picnic in stil ucrainian. In orice caz, o vizita aici reprezinta o experienta de neuitat, avand in vedere ca multi oameni vad in ea un refugiu, departe de forfota orasului, desi gradina se afla chiar in centrul lui.

Cea mai mare biserica din Donetsk se afla intr-un cadru de o frumusete rara, in centrul orasului. Este o biserica ortodoxa, iar interiorul sau este impanzit de statuete aurii si de diverse ornamente. Constructia reprezinta una dintre principalele atractii turistice din Donetsk, asa ca nu uita sa incluzi in agenda ta o vizita aici.

Citeste si: Ce să vizitezi în Kiev, orasul celor 1000 de cupole aurii

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!