Europa

Ce sa faci in Islanda, tara aventurii

Peisajul unic din Islanda indeamna la explorarea sa si, data fiind lipsa oraselor mari, decorul natural al acestei tari pare sa fie ceea ce atrage majoritatea vizitatorilor. Daca ai timp la dispozitie, poti merge prin toata insula, urmand autostrada Ring Road, pentru a vedea atractiile turistice sau poti alege un singur colt al tarii, pentru a-l explora in profunzime.

Daca insa nu ai foarte mult timp la dispozitie, poti experimenta minunile naturale ale Islandei, luand parte la unele activitati in aer liber, in apropiere de Reykjavik, capitala tarii.

In intreaga tara opereaza nenumarate companii de turism care se vor ocupa de toate detaliile excursiei (inclusiv transportul) si care iti vor furniza toate echipamentele necesare.

Calarie

calarie islanda
Caii islandezi – o rasa aparte, usor de calarit si indragit / Foto: Blue Planet Studio

Calaria este o activitate extrem de populara in Islanda, iar dupa o intalnire cu un cal islandez, e usor sa spui de ce. A calari un astfel de animal reprezinta o experienta de neuitat. Caii sunt mici si indesati, dar foarte puternici – pot cara pana la de trei ori greutatea lor – si sunt cunoscuti ca fiind foarte prietenosi si curiosi. Ceea ce ii face si mai speciali este faptul ca, spre deosebire de majoritatea cailor (care merg la pas, la trap si la galop), caii islandezi mai au inca un stil de a merge, foarte lin si rapid (tölt). La ferme precum  Ishestar si Laxnes, ambele aflate langa Reykjavik, poti face scurte calatorii dar si excursii mai lungi, care trec pe langa cascada Gullfoss si ghetarul Geysir.

Scufundari si snorkelling

Ce sa faci in Islanda
In Islanda poti inota, practic, in falia care a despartit doua continente: Europa si America

Poate ca Islanda nu e un loc care sa te duca cu gandul la scufundari sau snorkeling, iar pe langa toate astea, apa din lacul aflat in Parcul National Thingvellir este foarte, foarte rece. Dar scufundatorii pot sa-si puna costume speciale si sa se avante in apele incredibil de limpezi, pentru a arunca o privire fisurilor din pamant. Parcul National este situat la locul de intalnire a doua placi tectonice, care se misca usor, in urma acestei miscari formandu-se o fisura. Apeland la Dive Iceland, scufundatorii experimentati, pot cobori prin aceasta falie, in timp ce practicantii de snorkeling se vor multumi sa priveasca de deasupra.

Speologie

pestera islanda
Foto: Apichart_Patana-anek

In Islanda exista peste 2000 de pesteri cunoscute si in fiecare zi sunt descoperite altele. Arctic Adventures iti ofera sansa de a face explorari in pesterile subterane de langa Reykjavik si te va purta prin terenuri de lava acoperite de muschi, in intunericul unei pesteri prin care curgeau candva rauri de lava. Unele circuite speologice sunt mai solicitante decat altele, asa ca asteapta-te sa mergi aplecat si chiar sa te tarasti pe alocuri, in semi-intuneric.

Plimbari in sanii trase de caini

sanii trase de caini
Foto: phbcz

Eskimos Tour Company ofera plimbari in sanii trase de caini, tot timpul anului. Vara, cainii merg pe un ghetar, in timp ce iarna, sania e dotata cu roti, iar cainii alearga de-a lungul plajelor cu nisip negru, de langa Vik. Puterea acestor animale in timp ce trag sania dupa ei este fascinanta, dar cea mai tare parte a excursiei este data de interactiunea cu prietenoasele animale, la finalul calatoriei.

Admirarea balenelor

privit balene
Privitul balenelor, un spectacol rar / Foto: Handmade PIctures

Tururile care iti ofera sansa sa admiri balenele (si pasarile marine) sunt organizate in  Reykjavik tot timpul anului, de catre companii de turism precum  Elding, chiar daca sezonul balenelor are loc in perioada cuprinsa intre luna aprilie si octombrie. Desi poti vedea balene langa capitala Islandei, cea mai buna locatie pentru a admira aceste mamifere este orasul  Husavik, aflat in partea de nord a tarii, unde companii precum North Sailing, ofera circuite si excursii din aprilie pana in octombrie.

Citeste si: Top 10 atractii turistice din Islanda

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!