nunta santorini
Foto: Santorines
Europa

Cum să te căsătorești în Santorini

“Da” ai spus deja. Continuarea… in Santorini. Asadar, dupa ce ai spus „Da”, poti declansa pregatirile pentru ceremonia nuptiala. Care e primul lucru care iti vine in minte? O nunta de vis, undeva departe. Insula Santorini, aflata in Insulele Cyclade a fost intotdeauna destinatia favorita pentru cuplurile din strainatate, care vor sa-si organizeze nunta intr-un cadru de vis.

Aici gasesti tot ce ai nevoie in materie de nunti:  plaje exclusiviste, hoteluri luxoase si pensiuni elegante, biserici rurale si privelisti ale vulcanului care iti taie rasuflarea. Toate astea fac din Santorini una dintre cele mai cautate locatii din Grecia, pentru nunta si pentru petrecerea lunii de miere. Programul TV de calatorii, „Wedding Special” te va ajuta sa descoperi si motivele. Incepe deja sa visezi la nunta ta, alege rochia de mireasa si costumul de mire si nu-ti face griji in legatura cu nimic altceva. Dar… cum să te căsătorești în Santorini? Aici vei gasi raspunsuri detaliate la toate intrebarile tale.

1 Cine ma poate ajuta cu pregatirile de nunta in Santorini?

Organizatorii locali de nunti pot colabora cu tine, oferindu-ti pachete de nunta complete si personalizate, care sa se potriveasca oricarui buget. Acestia te pot ajuta cu: aranjamentele legale pentru nunta, contactarea functionarului de la primarie/locatia nuntii/ preotul/biserica, recomandari despre locatii, transmisiuni online in direct, astfel incat evenimentul sa poata fi urmarit si de catre rudele si prietenii tai, videoconferinte, flori si decoratiuni, meniul de nunta, petrecerea, tortul, muzica live, dansatorii profesionisti, focurile de artificii, fotograful si cameramanul, macheuza, cazarea pentru miri si oaspeti, transportul, excursiile si circuitele turistice; pot aranja orice, chiar si transportul miresei catre biserica, in spinarea unui magar. Asa ca tot ceea ce trebuie sa te preocupe este fixarea datei nuntii, cat mai curand cu putinta!

2 Ce fel de ceremonii nuptiale sunt organizate in Santorini?

Ceremoniile civile se tin in aproape orice locatie ai alege. Ceremoniile greco-ortodoxe au loc in catedrale si capele; cele catolice la Catedrala Sf. Ioan Botezatorul, in orasul Firá, iar cele evreiesti pot fi si ele organizate, daca exista un rabin disponibil. Daca esti deja casatorit, dar vrei sa reinvii atmosfera romantica a  nuntii tale, organizatorii de nunti pot crea cadrul perfect pentru a va reinnoi juramintele de casatorie.

Intrucat cuplurile care vin aici provin din toate colturile lumii, ceremoniile civile sunt bilingve, in greaca si engleza. Atunci cand este necesar, exista si translatori pentru alte limbi, precum si persoane special pregatite pentru a „traduce” ceremoniile organizate pentru persoanele surdo-mute.

casatorie santorini
Dupa ce te casatoresti in Santorini… ai suficiente motive pentru o luna de miere perfecta / Foto: Santorines

3 Care sunt locatiile in care se pot organiza nunti?

Locuitorii din Santorini sunt mari amatori de nunti, iar multe locatii de aici sunt echipate pentru a-ti asigura tot ce ai nevoie, astfel incat tu sa n-ai decat grija de a te bucura de ziua cea mare. Restaurantele si hotelurile dotate cu terase si tavernele de pe plaja gazduiesc nunti fabuloase, pregatesc meniuri de nunta si organizeaza petreceri de neuitat, ocazie cu care poti calari unul dintre magarii care locuiesc pe insula.

Pentru o ceremonie mai mica si mai intima, nu exista loc mai bun pentru a sarbatori, decat unul dintre micile hoteluri aflate pe marginea craterului vulcanului. Aici, cuplurile se pot casatori pe una dintre terasele existente in zona sau in interiorul unei pesteri boltite, avand drept fundal apusul soarelui, vulcanul, marea si ostrovurile inconjuratoare. In Santorini poti alege una dintre locatiile izolate, departe de constrangerile impuse de salile de receptie: plajele vulcanice, podgoriile sau chiar ambarcatiuni care iti ofera un cadru ideal si unic pentru ceremonia nuptiala. Daca vrei sa petreci cum se cuvine dupa evenimentul in sine, poti dansa tot restul noptii intr-unul din cluburile de pe insula.

4 „Excelenta este data de detalii” cum spune un vechi proverb grecesc

Cum să te căsătorești în Santorini
Foto: Santorines

Pentru buchetul de mireasa si floarea de la butoniera mirelui, poti alege din vasta selectie a florilor care exista in partea locului. Ca sfat, incearca un aranjament floral colorat si exuberant, alcatuit din crini si trandafiri rosii; flori de craciunita, trandafiri galbeni, crini roz si „liatris” de culoare albastra). Organizatorii de nunti se vor ocupa de meniul de nunta, dar si de tort (spuma de Serrano cu frisca si decorata cu flori din foi comestibile de napolitana reprezinta un adevarat deliciu). Verighetele le poti procura de la unul dintre magazinele de bijuterii de pe insula. Pentru petrecere, daca iti place un anumit gen de muzica, iti poti aduce propria formatie.

5 Cum le poti face pe plac oaspetilor si familiei tale?

Apeleaza pentru cazare la un hotel. Cei de aici vor face tot ce le sta in putinta pentru a te ajuta cu pregatirile de nunta si-ti vor primi oaspetii cum se cuvine. Ziua ti-o poti petrece la plaja, poti explora insula, sau poti lenevi intr-un sezlong. Daca te intereseaza explorarea siturilor arheologice din Santorini, itinerariul acesta ti se va parea extrem de potrivit.

Informatii legale: Exista cateva formalitati legale pe care cuplurile care intentioneaza sa-si uneasca destinele in Santorini trebuie sa le indeplineasca, asa ca trebuie sa ai pregatite toate documentele de care ai nevoie, inainte de a pleca din tara. Intrucat acestea pot varia semnificativ fata de cele cerute in tara ta de origine, contacteaza o firma care se ocupa de organizarea de nunti, care te va ajuta in toate demersurile pentru pregatirea unui eveniment ca la carte.

Citeste si: Top 10 atractii turistice din Santorini

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!