Africa

Cand am fost in Maroc… (P)

…povesteam tuturor, la orice prilej si cu orice ocazie, dupa ce m-am intors din Maroc. A fost frumos, cand am fost in Maroc! Primul meu contact cu Africa a fost cand am fost in Maroc.
Multora li se parea ca Marocul este doar la o aruncatura de bat distanta, el fiind relativ usor accesibil prin intermediul unui feribot, luat eventual din Spania sau, pe calea aerului, cu una din destulele companii aeriene low-cost ce deservesc Marocul. De ce mare filosofie? Voiajul cultural, insa, este unul cu mult mai lung! Obisnuitele certitudini europene dispar intr-o clipa, odata ce ai pus piciorul in Africa islamica, cu culorile ei, parca de tehnicolor. Senzatia este cea a unei adevarate supraincarcari senzoriale!

Tanger, orasul de pe coasta stramtorii Gibraltar

Tanger, orasul libertin de pe coasta stramtorii Gibraltar, a fost in mod traditional interfata Marocului cu calatorul strain. Primul impact. Insa vantul te poarta repede de-a lungul coastei Atlanticului, spre cosmopolitul si cinevestitul Casablanca, si mai departe spre orasele pescaresti Asalih si Essaouira. In interiorul tarii, orasele imperiale Marrakech, Fez si Meknes sunt, de decenii, niste adevarati magneti pentru milioane de vizitatori. Stradutele inguste si intortocheate din medinele lor antice ascund surprize dupa fiecare colt, suficiente pentru a nu putea fi descoperite nici intr-o duzina de calatorii succesive in aceste locuri magice. Nu degeaba Fez este cunoscut si drept orasul labirint. Ceva mai departe de ritmul urban, vei gasi faimoasele ruine antice romane de la Vloubilis si vai rosii si abrupte, care iti vor acapara cu totul atentia si inima.

Jebel Toubkal, cel mai inalt varf din nordul Africii: 4167 m

Daca doresti cu adevarat sa scapi din cotidian, Marocul mai are inca si alte cateva argumente incontestabile. Atlasul Inalt te invita sa-ti incalti bocancii de munte pentru a merge pe multele rute ce leaga asezarile berbere, iar apoi sa cuceresti cel mai inalt varf al Africii de nord, Jebel Toubkal. Si daca esti de parere ca mersul pe jos ar trebui practicat de altii, atunci urca-te simplu in saua camilei si man-o spre desertul Sahara, pentru a urmari soarele apunand intr-un ocean de nisip.
Ai sa vezi ca iti vei aminti cu drag si tu de perioada… cand ai fost in Maroc!
Incepe-ti noua aventura marocana cu 1001 Adventures acum!

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Tangerul este un oras frumos, insa in nici un caz nu l-as putea confunda cu Positano 🙂 E drept ca Positano, ca si Amalfi, au influente arabe in arhitectura, dar diferenta dintre Positano si Tanger e totusi mare. Biserica cu turla in mozaic da de gandit chiar si unuia nefamiliarizat cu nordul Africii- de exemplu unuia ca mine 🙂
    Ce vreau sa spun? Ca imaginea aleasa de voi ca reprezentativa pt Tanger este de fapt o fotografie reusita a minunatului oras-stup, Positano.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!