Techno Tuk

10 aplicatii de calatorie pentru iPhone si iPad

Daca te numeri printre cei care calatoresc frecvent si nu esti numai un simplu turist, aceste aplicatii inteligente te vor ajuta sa te descurci oriunde, la fel cum o fac cei din partea locului. Lasa ghidurile turistice deoparte si bazeaza-te pe informatiile care provin direct de la sursa. Pe smartphone-ul tau.

1. Local Eats

Local Eats descrie numai restaurantele ce au proprietari americani (si nu numai) independenti si pe cele din partea locului. Nu vei gasi in ea locatii de top sau lanturi de restaurante. Cei interesati intr-o experienta cu adevarat autentica in materie de gastronomie, vor aprecia caracteristica  GPS “ce e langa mine” si usurinta cu care isi vor putea comanda un taxi, direct din aplicatie.
Aplicatia este compatibila cu telefoanele iPhone, iPod touch si iPad. Ai nevoie de iOS 3.1.3 sau o varianta mai recenta, totul in schimbul a numai 0,79 euro.

2. Spotted by Locals – Experimenteaza Europa ca un localnic

Spotted by locals - informatii direct de la localnici

Autori de articole ce traiesc in 39 de tari de pe continentul european, contribuie la aplicatia Spotted by Locals, oferind turistilor informatii direct de la sursa. Salveaza locatiile favorite si citeste sfaturile ce provin de la cei din partea locului. Aplicatia e plina de informatii utile si este mereu la zi, toate actualizarile facandu-se automat.
Aplicatia este compatibila cu telefoanele iPhone, iPod touch si iPad. Ai nevoie de iOS 3.0 sau o varianta mai recenta. Gratuit.

3. Currency

Cel mai simplu convertor valutar, Currency este o aplicatie disponibila in 17 limbi diferite, se poate descarca gratis si furnizeaza informatii referitoare la cursurile de schimb pentru peste 100 de valute si tari. Converteste-ti singur banii de care dispui si elimina riscul de a fi pacalit de cei de la casele de schimb, care abia asteapta sa le cazi in plasa.
Aplicatia este compatibila cu telefoanele iPhone, iPod touch si iPad. Ai nevoie de iOS 4.0 sau o varianta mai recenta. Gratuit.

4. Dictionarul de mancare Foodict

Cuprinzand peste 2100 de termeni, Foodict este un dictionar extins care cuprinde expresii culinare locale si internationale. Spune adio panicii care te cuprinde atunci cand vrei sa comanzi ceva din meniu, fara sa stii exact despre ce e vorba si fa-o sigur pe tine – exact ca cineva din partea locului.
Aplicatia este compatibila cu telefoanele iPhone, iPod touch si iPad. Ai nevoie de iOS 2.2.1 sau o varianta mai recenta, totul pentru 1,59 euro.

5. HearPlanet: ghid audio al lumii

Asculta HearPlanet, ghidul care iti vorbeste cu voce tare pe echipamentul de care dispui si iti spune ce poti vedea si unde poti merge. HearPlanet gaseste pentru tine locatiile mai putin cunoscute si iti serveste drept ghid pentru ele  – cu ajutorul motorului avansat de cautare – acoperind peste 300.000 de obiective.
Aplicatia este compatibila cu telefoanele iPhone, iPod touch si iPad. Ai nevoie de iOS 3.0 sau o varianta mai recenta, iar aplicatia este gratuita.

6. World Customs: obiceiurile lumii

Din aplicatia World Customs afli despre obiceiurile popoarelor din intreaga lume

Cea mai buna aplicatie care se adreseaza turistilor avizi de cultura, World Customs include totul de la evenimente culturale si traditii, pana la sfaturi de genul daca este sau nu intelept sa dai ochii cu localnicii. Alege dupa steag una dintre cele 165 de tari care te intereseaza si pregateste-te pentru orice fel de confruntare. Informatiile listate dupa tara includ salutul, aspecte legate de sexe, subiecte tabu, gesturi si chiar lucruri legate de spatiul privat si de atingeri.
Aplicatia este compatibila cu telefoanele iPhone, iPod touch si iPad. Ai nevoie de iOS 3.0 sau o varianta mai recenta, iar aplicatia este gratuita.

7. Wi-Fi Finder

Via GPS, aplicatia Wi-Fi Finder iti va arata locatiile Wi-Fi cele mai apropiate, atat gratuite cat si cu plata si cum sa ajungi la ele. Wi-Fi Finder este legat de peste 650.000 de locatii in 144 de tari din intreaga lume, oferindu-ti posibilitatea de a te putea conecta la Internet de oriunde si la orice ora.
Aplicatia este compatibila cu telefoanele iPhone, iPod touch si iPad. Ai nevoie de iOS 3.2 sau o varianta mai recenta, iar aplicatia este gratuita.

8. Birouri si oficii de turism

Aplicatiile create de catre birourile si oficiile de turism promit a fi multifatetate si pline de informatii legate de obiectivele turistice locale. Ele reprezinta o modalitate de a explora in siguranta un teritoriu nou si despre care nu stii mare lucru. Un exemplu relevant in acest sens este cel al aplicatiei Oficiului de Turism Canadian – Exploreaza Canada ca un localnic – care se bazeaza pe informatii de cea mai buna calitate, venite din partea canadienilor.
Aplicatia este compatibila cu telefoanele iPhone, iPod touch si iPad. Ai nevoie de iOS 4.0 sau o varianta mai recenta, iar aplicatia este gratuita.

9. Road Ninja

Road Ninja iti indica locurile pe care le cauti

Daca te afli pe drum sau ai ramas blocat in mijlocul unui tinut de nicaieri, Road Ninja va gasi pentru tine, restaurante, benzinarii, parcari, informatii legate de viata de noapte, locatii unde poti manca sushi si chiar vegetariene, toate in raza a 5 kilometri departare de locul in care te afli. Afla ce se gaseste la urmatoarea iesire de pe autostrada, sau stai acolo unde esti – oriunde te-ai indrepta, Road Ninja are grija sa ajungi la destinatie.
Aplicatia este compatibila cu telefoanele iPhone, iPod touch si iPad. Ai nevoie de iOS 4.2 sau o varianta mai recenta, iar aplicatia este gratuita.

10. Smart Traveler

Aplicatia oficiala a Departamentului Afacerilor Externe din SUA, pentru turistii americani, Smart Traveler le ofera acestora orice fel de informatie legata de tara pe care intentioneaza sa o viziteze. De la pedepse criminale, locatii ale ambasadelor, siguranta si securitate si cerinte legate de intrarea si iesirea in si din tara respectiva, Smart Traveler este chintesenta in materie de tot ce vrei sa stii despre o calatorie in siguranta, in strainatate. Studiaza cadrul politic al fiecarei tari si rasfoieste tot ce se poate in materie de istorie, economie, aparare, afaceri externe si interne – cu siguranta este cea mai completa aplicatie de calatorie existenta.
Aplicatia este compatibila cu telefoanele iPhone, iPod touch si iPad. Ai nevoie de iOS 4.0 sau o varianta mai recenta, iar aplicatia este gratuita.

Aplicatie bonus de vacanta:
Mergi in New York, pentru a-ti petrece aici sfarsitul de an? Aplicatia “The Scoop” de la The New York Times, este plina de informatii legate de restaurante, baruri, cafenele, excursii care se organizeaza aici si alte activitati cu specific new-yorkez. Pentru perioada sarbatorilor de iarna, ai la indemana Big City Holidays, care iti prezinta evenimentele sezonului, selectate de catre Departamentul Cultural al New York Times.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!