Europa

Salzburg in Postul Craciunului: turta dulce, vin fiert si romantism (P)

Cand primii fulgi de nea plutesc din cer, copiii construiesc oameni de zapada in gradina Mirabellgarten si aroma de vin fiert se strecoara pe strazi, chiar si cei mai vehementi realisti devin adevarati romantici.

O plimbare prin muntii orasului Salzburg ofera o panorama coplesitoare asupra acoperisurilor, cupolelor si turnurilor inzapezite ale orasului. Sunetul numeroaselor clopote de biserica aminteste de sarbatorile ce se apropie. Inapoi in oras, forfota vesela a targului de Craciun din Salzburg emana o caldura placuta si trezeste amintiri din copilarie de mult uitate. Aroma punciului si a migdalelor prajite, cea a castanelor fierbinti si a merelor coapte mangaie simturile trecatorilor, iar inimile din turta dulce, podoabele pentru pomul de Craciun, jucariile si sosetele tricotate manual din lana de oaie fac cu ochiul celor pasionati de cumparaturi!

Fermecatoarele targuri de Craciun din Salzburg sunt renumite, si asta nu doar in Austria: istoricul targ de Craciun din pietele Domplatz si Residenzplatz exista deja din secolul al 15-lea. Acesta a intrat in istorie ca unul dintre cele mai faimoase targuri de acest fel, alaturi de cele din Viena, Paris, Amsterdam si Nürnberg. Daca va aflati in timpul Postului  Craciunului in Salzburg, nu ar trebui sa ratati nici targurile mai micute desfasurate in piata  Mirabellplatz, gradina Sterngarten,  manastirea Sf. Petru, cartierul Maxglan sau la cetatea Hohensalzburg.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!