negril
Foto: Sven Thilo
America de Nord

Vacanță în Negril – relaxare in soarele jamaican

Negril este un oras jamaican plin de viata, care se mandreste cu soare din abundenta, mare si nisip, dupa care turistii ce vin din tari cu un climat mult mai temperat, tanjesc, cu atat mai mult in perioada de iarna.  Negril a reusit pana acum sa evite supra-aglomerarea cu turisti si nu a sfarsit nici prin a deveni o statiune cautata mai mult de cei cu venituri ceva mai reduse. Toate acestea plaseaza destinatia pe lista celor de top din Caraibe.

negril 3 dives
3 Dives Negril / Foto: repistu

Poate unul dintre singurele inconveniente ale acestei statiuni este acela ca de la cel mai apropiat aeroport, din Montego Bay, trebuie luat un zbor de conexiune cu o durata de aproximativ o ora sau o ora si jumatate, care, urmand unui zbor transatlantic, poate fi destul de neconfortabil. Cu toate astea, efortul merita din plin, iar primul contact cu nisipul auriu care se intinde pe kilometri intregi, este suficient pentru a indeparta stresul si tensiunea din timpul calatoriei.

Nu exista niciun dubiu ca principala atractie din Negril este plaja. Aproximativ 11 kilometri de nisip fierbinte, scaldati de mare albastra, alcatuiesc in mare parte imaginea unui adevarat paradis tropical. Desigur, aici ai si alte lucruri de facut, dar majoritatea celor care vin in Negril isi vor petrece timpul pe plaja, relaxandu-se la soare sau citind o carte buna.

cliff diving
Cliff diving in Negril, pentru cei carora le place adrenalina

Chiar si cei mai linistiti turisti vor decide sa vina pe plaja la un moment dat, iar zona de langa Negril, ca si orasul in sine, au multe lucruri de oferit. Inotul este relaxant si reprezinta si o modalitate de a arde caloriile accumulate in urma unei mese copioase. O excursie subacvatica este un mijloc minunat de a invata mai multe despre eco-sistemul marin din zona si poti alege intre a o face pe cont propriu sau insotit de un ghid din partea locului.

jamaica diving
Divingul jamaican ofera multe motive de satisfactie

Daca esti interesat de mare, dar preferi sa ramai uscat, exista ambarcatiuni cu puntea din sticla, care iti favorizeaza apropierea de apa, ajutandu-te in acelasi timp sa ramai uscat si la caldura. Pe multe astfel de ambarcatiuni poti servi si ceva de baut, asa ca totul se transforma intr-un mod “nerusinat” de asimilare de noi cunostinte.

Ca peste tot unde sunt turisti, si statiunea Negril a fost invadata de tarabe unde se vand suveniruri si tot felul de vechituri. Daca esti in cautarea a ceva care capteaza cu adevarat spiritul insulei si al locuitorilor sai, nu vei avea prea mult noroc. Daca vrei sa-ti faci un mic tatuaj ieftin, pentru a-l arata celor dragi de acasa, atunci esti in locul potrivit. Tocmeste-te intotdeauna cu vanzatorii stradali si nu-ti fie teama sa pleci mai departe, daca pretul nu scade suficient de repede, dar nu uita niciodata ca tu esti un turist occidental bogat, iar ei sunt doar niste localnici saraci. Daca incerci sa le scazi preturile atat de jos incat sa nu poata trai din asta, nu vei mai fi deloc o figura populara.

shopping negril
Shopping in Negril. 🙂
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!