parc guell
Parc Guell / Foto: ihor_Tallwind
Europa Ghiduri turistice

Cum sa petreci 4 zile in Barcelona cu buget limitat

Barcelona este orasul perfect pentru cei care nu dispun de foarte multi bani. E foarte usor sa petreci de minune aici, chiar daca portofelul tau nu e foarte plin. Multe locuri interesante sunt accesibile gratis, iar intr-un oras in care la majoritatea obiectivelor turistice poti ajunge pe jos, nu te costa mult sa experimentezi ceea ce inseamna cu adevarat capitala Cataloniei.

Poti sa savurezi cateva ‘tapas’ si sa mananci o conserva de ton, macar pentru o zi. Din moment ce vinul e mai ieftin decat apa in Barcelona, a petrece o noapte interesanta si plina de evenimente, nu este niciodata o problema. Si poti avea surpriza sa si ramai cu cativa euro in buzunar, pentru calatoria inapoi cu taxiul. Ghidul de fata te ajuta sa afli cam tot ce se poate afla Barcelona, fara a-ti cheltui ultimul cent din buzunar.

Ziua 1 in Barcelona cu buget limitat

plaza catalunya
Placa Catalunya e inima orasului / Foto: JackF

Incepe experienta barceloneza cu o plimbare obisnuita, dar cu toate astea interesanta si interactiva, prin oras. Sunt atat de multe de facut si vazut in Barcelona, incat nu trebuie sa scoti din buzunar o gramada de bani pentru a petrece momente de neuitat. Incepe cu Las Ramblas si mergi pana la Plaça Catalunya, unde te poti relaxa in voie, poti privi trecatorii si poti prinde cateva raze de soare.

Din Plaça, indreapta-te catre Passeig de Gracia si admira cateva dintre creatiile arhitecturale ale marelui Gaudí, in timp ce poti arunca o privire si in magazinele celor mai cunoscuti designeri de moda. Pentru o gustare ieftina pe drum, Fresh&Ready iti ofera mancare preparata rapid si la preturi accesibile, pe care o poti manca acolo sau o poti lua la pachet.

fantana magica
Fantana Magica / Foto: Ljupco

Foloseste restul dupa-amiezii pentru a vizita Plaça Espanya si Fantana Magica un spectacol unic (si gratis) de sunet si culoare (ce incepe la orele serii), sau daca ai chef sa te relaxezi cu o carte buna sau o bere, mergi in Parcul Ciutadella, unul dintre cele mai frumoase locuri pentru plimbare, din Barcelona. Pentru cazare la preturi avantajoase, mergi la Hostel Kabul, in Plaça Reial, unul dintre cele mai cunoscute hosteluri din oras, mereu plin si mereu oferind preturi rezonabile. Noaptea, daca mai ai energie, barul Xampanyet iti va face cunostinta cu adevaratul gust al Cataloniei.

Ziua 2 in Barcelona cu buget limitat

Propune-ti o zi de relaxare si incepe la una din multele plaje din oras. Mergi dimineata, inainte sa se aglomereze si inainte ca soarele sa inceapa sa arda (daca vii aici vara) si profita de avantajul pe care ti-l ofera aceasta plaja construita de om, dar care pare incredibil de naturala.

barri gotic
Barri Gotic / Foto: Canva Photos

Dupa cateva ore petrecute aici, indreapta-te catre oras si viziteaza Orasul Vechi, in special Cartierul Gotic. Aici este o zona minunata pentru a admira vitrinele magazinelor, in timp ce afli cate ceva despre vasta si unica istorie a orasului. Plimba-te pe strazile Ferran si Avinyo, unde intotdeauna vibratia e speciala si poti avea si sansa unor cumparaturi ieftine. Catedrala reprezinta la randul ei un popas minunat si gratuit in Cartierul Gotic.

Pentru o carne argentiniana, excelent pregatita, El Foro iti ofera cel mai avantajos raport pret-calitate si cantitate.  Poate fi usor extravagant, dar daca ai la dispozitie o noapte in care vrei sa mananci ceva cu adevarat bun, in schimbul unei sume moderate de bani, aceste este locul unde trebuie sa mergi.

Ziua 3 in Barcelona cu buget limitat

parc guell
Parc Guell / Foto: MasterLu

Incepe ziua cu o vizita in faimosul Parc Guell. Acesta este un loc minunat in care poti face cunostinta cu unele din operele incredibile ale lui Gaudí, in timp ce te relaxezi printre ‘hippies’ si turistii din Barcelona. Poti intotdeauna sa petreci cateva ore in parc, fara a scoate un cent din buzunar. Cumpara apa de la unul din multele magazine din zona, iar daca e o zi frumoasa, poti sa-ti impachetezi si ceva de mancare pentru un picnic servit pe iarba sau pe una din bancile faimoase ale lui Gaudí.

sagrada familia
Sagrada Familia / Foto: TomasSereda

Dupa plimbarea in parc mergi in oras si viziteaza in drumul tau, Sagrada Familia. Nu te costa nimic s-o vezi din afara, iar multa lume este de parere ca exteriorul este la fel de impresionant precum interiorul. Pe masura ce patrunzi in oras, mergi la Casa Batlló, aflata pe Passeig de Gracia, una dintre cele mai bune opere ale lui Gaudí. Pentru o locatie eleganta, unde poti savura cateva pahare de vin dupa o zi lunga, fa o vizita barului Schilling, aflat chiar langa Sant Jaume, in inima orasului.

Ziua 4 in Barcelona cu buget limitat

rambla barcelona
Rambla / Foto: tupungato

Considera aceasta zi, ziua in care vei vizita cartierele Barcelonei. Pentru un oras destul de mic, Barcelona are o zona de nisa, cu un specific aparte, care atrage diferite categorii de vizitatori. Incepe in Orasul Vechi, de unde te poti indrepta catre Raval. Mergi pe strada Joaquin Costa, impanzita de baruri si mici cafenele si arunca o privire si noului hotel ridicat langa Rambla de Raval.

Continua vizita cu Poble Sec, aflat ceva mai departe de inima orasului, dar unul dintre cartierele cu cea mai rapida evolutie, din Barcelona. De aici, indreapta-ti pasii catre elegantul si modernul cartier Eixample. Aici este o zona perfecta pentru cumparaturi si tot aici se afla si cea mai prospera comunitate de homosexuali din oras.

Dupa turul cartierelor din Barcelona, fa o scurta vizita la unele din monumentele orasului si apoi ia o gustare ieftina, dar delicioasa la La Veronica, unde se serveste cea mai buna pizza si cea mai buna salata din oras.

Citeste aici Ghidul complet Barcelona!

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • […] Barcelona este orasul perfect pentru cei care nu dispun de foarte multi bani. E foarte usor sa petreci de minune aici, chiar daca portofelul tau nu e foarte plin. Multe locuri interesante sunt accesibile gratis, iar intr-un oras in care la majoritatea obiectivelor turistice poti ajunge pe jos, nu te costa mult sa experimentezi ceea ce inseamna cu adevarat capitala Cataloniei. Citeste mai mult… […]

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!