Kitzbuhel
Foto: kitzbuehel.com
Europa Ski

Unde schiem in Europa: Kitzbuhel (Austria)

Una dintre cele mai faimoase statiuni de schi, Kitzbuhel este o locatie atractiva pentru amatorii de schi si alte sporturi de iarna din intreaga lume.  Muntii din aceasta zona includ Hahnenkamm, locul unde se tine o faimoasa competitie anuala şi Kitzbüheler Horn, situata in jurul caselor in stil traditional tirolez, ce caracterizeaza intregul orasel.

IncepatoriDaNepracticanti ai schiuluiDa
IntermediariDaActivitati dupa schiDa
ExpertiDaPracticarea schiului varaNu
SnowboardDaZapadaNu
FamiliiDaInformari despre mediuNu
kitzbuhel
Kitzbuhel e una dintre cele mai populare statiuni de schi din Europa / Foto: WouterKrom

Desi este sinonima cu schiul, primii pasionati ai acestui sport venind aici inca din anul 1880, istoria statiunii Kitzbühel dateaza de secole, cu mult inainte de aparitia sporturilor de iarna. Astazi, in calitatea sa de statiune aflata la una dintre cele mai joase altitudini din Muntii Alpi, este adesea catalogata drept una dintre primele care ar putea face fata unei perioade post sporturi de iarna, daca incalzirea globala va continua. Statisticile arata ca zapada este prezenta aici in cantitati la fel de mari ca intotdeauna, probabil putin mai concentrata in mijlocul sezonului.

kitzbuhel
Foto: kitzbuehel.com

Pentru a-si mentine aceasta reputatie, primaria statiunii Kitzbühel a cheltuit multi bani pentru noile instalatii de teleschi, care fac accesul la cele mai inalte partii mai usor ca niciodata, pentru a intretine zapada şi pentru a crea facilitati care nu au legatura cu schiul – intre care un centru sportiv si un cazinou.

Locatie:

Kitzbühel se afla in provincia Tirol din nord-vestul Austriei, intre Alpii Kitzbüheler.

Website:

www.kitzbuehel.com

Informatii despre partiile din Kitzbuhel:

  • Teleschiuri
  • Scaune: 28
  • Cabluri: 17
  • Gondole: 9
  • Total telescaune: 54
  • Parcuri: 2
  • Culoare: 4

Schi in Kitzbuhel

  • Partii pentru incepatori: 22
  • Partii pentru intermediari: 25
  • Partii pentru avansati: 13
  • Total partii: 60

Verifica aici Harta partiilor

Harta partiilor

Sezonul de schi dureaza de la mijlocul lunii decembrie pana la mijlocul lunii aprilie.

Zona (extinsa) de schi din Kitzbühel ofera multe servicii pentru satisfacerea tuturor nevoilor, de la partii usoare pana la cele mai dificile, adresate expertilor. Cei mai experimentati schiori vor dori sa viziteze faimoasa partie Streif, din Hahnemkamm, scena faimoaselor competitii care se tin aici in fiecare an, in luna ianuarie, incepand din anul 1930, şi care atrage grupuri nesfarsite de schiori, fiind unul dintre cele mai mari evenimente sportive din Austria.

Kitzbühel a fost prima statiune care a oferit un circuit safari de schi, cu mai bine de 50 de ani in urma, pornind de la conceptul de schi de pe un munte pe altul, in loc sa te intorci pe aceleasi partii. O telegondola spectaculoasa a fost instalata acum cativa ani, asigurand legatura finala a rutei si stabilind si un record mondial pentru cel mai inalt punct aflat deasupra peretelui unei vai (400m) şi pentru lungimea cablului dintre turnurile teleschiului. Aceste recorduri au fost insa doborate de atunci, in urma aparitiei unui nou teleschi in Whistler, Canada.

kitzbuhel
Foto: kitzbuehel.com

Kitzbühel este inclusa in cele cateva mari regiuni de schi, fiind apreciata si de cei care cauta si altceva in afara de partiile sale intinse. Zona locala de schi este legata (printr-un microbuz care face transferul) de regiunea  SkiWelt, aflata in vecinatate. Aceasta face ca regiunea sa aiba peste 400 kilometri de partii – una dintre cele mai intinse din lume. Cu biletul Kitzbüheler Alpen AllStarCard poti ajunge in aceasta zona, precum si in cele din vecinatate (dar care nu sunt legate intre ele prin teleschi), unde te poti bucura de un total de peste 1080 kilometri de partii.

Kitzbühel – Informatii despre statiune

Altitudinea: 800m

Altitudine maxima: 2000m

Nu doar schi…

Kitzbuhel, dincolo de partii

Desi este un centru de schi de mai bine de un secol, Kitzbühel ofera mult mai multe atractii, fiind o statiune populara tot timpul anului in randul celor care nu practica acest sport.

Aquarena, Klostergasse 3 (tel: (05356) 64385), este o atractie majora cu centrul spa si piscina sa cu cascada, toboganele acvatice, sauna, baia turceasca si multe alte optiuni de tratamente si masaje. Acesta este numai unul dintre centrele spa si de frumusete din statiune.  Mercedes-Benz Sportpark, Sportfeld 1 (tel: (05356) 20222; www.sportpark.kitz.net) are un patinoar acoperit, pista de curling si perete pentru ascensiuni. Alte optiuni indoor includ un cinematograf, cazino, bowling si trei muzee.

Inapoi afara – exista o lista lunga de alternative de sporturi albe, printre care snowshoeing, alunecarea pe tobogan, plimbari nordice, plimbari cu sania si cu snowmobilul. Sau te poti inalta la cer cu balonul sau cu parapanta.

Distractie pentru intreaga familie in Kitzbuhel

Cu partiile sale intinse pentru incepatori, nenumaratele locuri unde poti manca si gama variata de activitati din afara partiei, care pot fi practicate la orice varsta, Kitzbühel este alegerea perfecta pentru familii. O lista cu bone pentru copii este disponibila la biroul de turism. Copiii in varsta de trei ani si cei mai mari se pot inscrie la gradinitele speciale de schi, conduse de cele cateva scoli de schi din statiune.

Shopping in Kitzbuhel

Kitzbühel are peste 40 de magazine, majoritatea dintre ele concentrate in centrul statiunii. Impreuna cu o selectie vasta de magazine cu articole sportive si de moda, exista si outlet-uri pentru produse de artizanat din partea locului, printre care Rass si Hornweg 18, pentru sculptura in lemn. Vinuri de toate soiurile gasesti la vinoteca Klosterhof din Malinggasse 6.

Apa din belsug

Poti petrece o zi in noul centru spa si de sanatate de la hotelul Tiefenbrunner (tel: (05356) 66680; www.hotel-tiefenbrunner.at), echipat cu cele mai noi facilitati. Inoata in piscina care foloseste renumita apa Grander, din Kitzbühel sau destinde-te in saunele finlandeze si bio sau in camera cu aburi, in timp ce admiri impozantul varf Kitzbüheler Horn.

Afterschi in Kitzbühel

Pe langa multitudinea de lucruri pe care le poti face pe partie, Kitzbühel ofera si optiuni variate de petrecere a timpului de dupa schi, mult mai multe decat cele oferite de majoritatea celorlalte statiuni. Pentru petrecareti, aici exista peste 40 de baruri, un cazinou si 4 cluburi de noapte.

Kitzbühel nu este o statiune in care ziua are 24 de ore. Printre barurile din care poti alege se numara Jimmy’s si Bergsinn (ambele aflate pe Vorderstadt), precum si Beluna Bar de pe Hinterstadt. Fünferl, cu atmosfera sa energica si Londoner pub, unde se canta muzica live sunt locuri populare de intalnire, care se afla pe Franz-Reisch Strasse.

Dupa ce schiezi, vei gasi suficiente motive de distractie in Kitzbuhel

Restaurante in Kitzbuhel

In Kitzbühel exista peste 60 de restaurante, multe dintre ele aflate in zona pietonala a statiunii. Amestecul de mancaruri si stiluri culinare este mult mai cosmopolit decat in alte parti. De exemplu, Ali Baba’s Imbiss, aflat pe Jochbergerstrasse 3, serveste bucatarie turceasca, Bellini, Hornweg 4, prepara gustari si serveste taitei si pizza, iar in La Fonda, Hinterstadt 13, gasesti mancare mexicana.

Exista si multe locuri in care poti incerca specialitati tiroleze si austriece. Rasmushof, Ried Ecking 15, este un „stube” (bar tirolez) in stilul vechi, traditional, in care focul arde in camin. Hagstein, Hagsteinweg 95, foloseste ingrediente din productia proprie si, la comanda, prepara chiar si rata.

Kitzbühel si imprejurimile sale

  • Cele mai apropiate aeroporturi: Salzburg (SZG); Innsbruck (INN); Munchen (MUC).
  • Distantele intre statiuni: 80km; 90km; 160km.
  • Timp de condus: 1 ora, 1,30 ore, 2 ore.
  • Cea mai apropiata gara: Kitzbühel.

Un autobuz gratuit pentru schiori (detinatori de abonamente la teleschi) opereaza in jurul statiunii si in zonele din vecinatate, cautate pentru posibilitatile de practicare a sporturilor montane, printre care  Aschau, Aurach, Jochberg, Pass Thurn si Mittersill. Serviciul acesta de transport este mai putin frecvent in extra-sezon.

Citeste si: Unde schiem in Europa – Borovets (Bulgaria)

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!