TukTuk Cinefil

TukTuk cinefil: Midnight in Paris

Paris, oh, Paris, je t’aime! Cine nu iubeste Parisul? Si cati dintre marii regizori ai lumii nu s-au gandit macar o data-n viata sa faca un film despre sau in Paris? Woody Allen nu face exceptie. De fapt, daca stam sa ne gandim mai bine, Allen are in ultimii ani, o pornire clara catre orasele Europei, fie macar daca facem referire la controversatul Vicky Cristina Barcelona sau la “londonezul” Cassandra’s Dream. Era, intr-un fel, logic ca Allen sa-si plaseze minunatele nevroze, romantisme, complicatii si iubiri in Paris. Vestea buna este, insa, ca n-a facut-o oricum.

In Parisul lui Woody Allen, un tanar scriitor american (Owen Wilson) vine in capitala Frantei impreuna cu viitoarea lui sotie (Rachel McAdams) pentru a savura deliciile frantuzesti inainte de nunta si pentru a-si elibera blocajele literare, prin inspiratii cu iz de sansoneta. Parisul il face insa pe tanarul Gil sa realizeze, la inceput fara sa vrea, ca e la fel de compatibil cu blonda Inez precum conopida cu bastonul de maresal. Plimbandu-se de unul singur la miez de noapte prin Paris, Gil este atras intr-o masina de epoca, de niste petrecareti simpatici.

Cu aer candid, el accepta invitatia si se trezeste langa personaje ca Hemingway, Scott Fitzgerald, Gertrude Stein, Dali, Matisse si alte nume mari care-si faceau veacul in Parisul interbelic. Fascinat de acest flash-back in timp, din care este adus inapoi a doua zi, Gil isi doreste din ce in ce mai mult sa se intoarca la o perioada cu care se confunda si in care, in mod inevitabil, ajunge sa se indragosteasca.

Midnight in Paris e un film care ”respira” de Woody Allen. Privindu-l pe Owen Wilson, ai senzatia ca acesta s-a metamorfozat in regizorul sau, de la mimica si balbaiala pana la romantismul aparent necalculat dar extrem de atent si inteligent dozat. Fa o calatorie in Paris, prin ochii lui Woody Allen! Te vei trezi intr-un alt timp, si, poate, iti vei dori sa ramai acolo, la o cafea cu Salvador Dali, in Maxim’s…

Midnight in Paris (2011) Regia si scenariul: Woody Allen. Cu: Owen Wilson, Rachel McAdams, Kathy Bates, Corey Stoll, Adrien Brody.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!