shopping in barcelona
Foto: JackF
Ghiduri turistice Shopping

Shopping in Barcelona

Barcelona are unele dintre cele mai cosmopolite zone de cumparaturi din lume. De la magazine apartinand unor designeri faimosi, pana la creatii de ultima ora si stiluri avantgardiste, exista cate ceva pentru toate gusturile, atunci cand vine vorba despre shopping. Indiferent ca e vorba despre haine, antichitati sau suveniruri, fiecare cartier are magazinele sale unicat si la moda.

Unul dintre cele mai mari mall-uri din Barcelona este Illa, aflat pe bulevardul Diagonal, unde gasesti tot ce vrei si ce nu vrei. De la haine, electronice, cosmetice si multe alte produse, daca esti in cautarea unui loc in care sa le gasesti pe toate, atunci te afli unde trebuie. Cauti suveniruri sau articole din ceramica?  

Art Escudellers iti ofera cea mai mare varietate de ceramica – farfurii, cani, soparle, broaste si cam tot ceea ce ar putea fi considerat un suvenir din Barcelona. Chiar langa Piata George Orwell si Bulevardul La Rambla, magazinul se afla in inima Cartierului Gotico. Daca ai chef sa hoinaresti de-a lungul uneia dintre cele mai frumoase strazi din Barcelona, atunci Paseo de Gracia este locul ideal, cu magazinele sale de firma – Gucci, Diesel si Louis Vuitton, aliniate unul langa altul, asteptandu-te sa cumperi ceva sau doar sa te uiti in vitrine. Uite unde sa faci shopping in Barcelona:

Illa

Illa shopping in Barcelona
Illa, cumparaturi moderne intr-un spatiu modern / Foto: pinterest.co.kr

Centru comercial popular (prin urmare… aglomerat), Illa se intinde pe trei etaje intr-o cladire cu o arhitectura avantgardista, aflata intr-unul dintre cele mai aglomerate cartiere de afaceri din Barcelona. Pe langa magazine, aici vei gasi si o piata alimentara, un supermarket, cateva restaurante, coafor, un hotel si nenumarate cladiri de birouri.

Printre cele mai bune magazine se numara FNAC si Decathlon, pentru articole sportive, hipermarket-ul Caprabo, Bang & Oluffsen pentru echipamente audio-vizuale, Mandarina Duck pentru genti si valize, Agatha pentru accesorii, Disneyshop, Zara pentru moda si restaurante precum Pizza Hut si Monchos.

La Maquinista

La Maquinista
La Maquinista / Foto: l35.com

Deschis in anul 2000, ‘La Maquinista’ este un mall in aer liber, avand o structura metalica. Apogeul capitalismului industrial rece, aici exista numeroase magazine si restaurante: marci de renume si variate, sub un singur acoperis. Solutia pentru toate necesitatile tale se afla aici.

Vina Viniteca

Vila Viniteca
Foto: vilaviniteca.es

Aceasta vinarie aflata in inima cartierului El Born, este furnizorul principal pentru majoritatea restaurantelor din zona. Selectia poate fi grea pentru cei care nu se pricep la viticultura, dar cunoscatorii vor fi extaziati de oferta. Exista aici 4500 de vinuri diferite, lichioruri si bauturi de pe tot cuprinsul Spaniei, multe dintre ele fiind marci exclusiviste. Verifica cosul de oferte de la casa, unde ultimele produse din el sunt vandute in schimbul interpretarii unui cantec.

Mercat de la Concepcio

Mercat de la Concepcio
Mercat de la Conceptio – o veche piata… moderna

Aceasta piata, infiintata inca din anul 1888, este deja o mostenire nationala. A fost complet reamenajata in anul 1998, iar in prezent, stilul sau arhitectural vechi se impleteste armonios cu tehnologia moderna. Clientii beneficiaza de parcare, iar Mercat de La Concepció dispune de carucioare pentru cumparaturi, bancomat si brutarie. Toate magazinele iti asigura transportul la domiciliu si exista aici tot felul de standuri: fructe, produse lactate, carne, peste, flori, articole electrice si chiar si un supermarket.

Art Escudellers

Unul dintre cele mai bune magazine din Barcelona, daca vrei sa achizitionezi produse din ceramica, obiecte pictate manual, artizanat, tablouri, farfurii si ceainice, alaturi de multe alte decoratiuni interioare si suveniruri. Abundenta de produse specifice sudului Spaniei face ca oprirea la acest magazin sa fie obligatorie, mai ales daca esti in cautare de cadouri pentru cei dragi. Dintre toate, se remarca in mod special serviciile pentru ceai.

Friday’s Project

Un paradis al modei pentru cei tineri, Friday’s Project este locul unde poti gasi ultimele colectii de haine si marci de renume in domeniu. In afara de nume ca Abercrombie, Diesel si Fornarina, aici poti gasi linia proprie de imbracaminte a magazinului: ‘Friday’s Project’, cu articole de zi cu zi, dar si pentru ocazii mai speciale. Situat in incinta Mall-ului Maremagnum, este locatia ideala pentru a face cumparaturi inainte de weekend, ca sa poti arata perfect la petrecerea de sambata seara!

El Corte Ingles

el corte ingles
El Corte Ingles / Foto: Felix König – Wikimedia

Principalul reprezentant al celui mai mare lant de magazine din Spania, care are in prezent cativa competitori seriosi – vinde numeroase articole, de la artizanat traditional pana la produse de ultima moda si de la muzica spaniola pana la mancare. Magazinul are restaurant si cafenea, dar si o agentie de turism.

Exista tot aici si un departament care iti poate trimite prin posta cumparaturile. In plus, poti sa-ti repari si pantofii, poti sa te tunzi sau sa beneficiezi de tratamente de frumusete, iar in cafeneaua de la ultimul etaj poti manca si savura o bautura. Supermarketul de la subsol este cel mai bun loc de unde poti cumpara vinuri si mancare pentru acasa. Este deschis de luni pana sambata, intre orele 10-22.

Xocoa

xocoa
Foto: barcelonaconnect.com

Xocoa este mai mult decat un magazin, este o experienta in sine. Fratii Marc si Miguel Escurell au reusit sa modernizeze o afacere de familie veche de secole, angajand artisti grafici de top pentru a realiza un design deosebit al ambalajelor si a da viata unor idei inovatoare, precum lumanari din ciocolata, betisoare parfumate si chiar un CD pentru iubitorii ciocolatei. Cauta specialitatea casei – Ventall – o prajitura delicioasa facuta din aluat cu migdale si trufe.

Avand o locatie ideala in Cartierul Gotico, pe una dintre cele mai frumoase strazi din Barcelona, Xocoa reprezinta o destinatie ideala pentru o excursie de dupa-amiaza, pentru familii, cupluri sau pur si simplu pentru cei ce iubesc ciocolata. Magazinul are si un mic bar, o zona muzicala si ofera cutii de bomboane dar si creme de corp si alte accesorii, inclusiv tricouri!

Bimba&Lola

Daca esti in cautarea unor haine si accesorii deosebite, Bimba y Lola este alegerea perfecta. Situat in c/Valencia, acest magazin prezinta o mica colectie de haine de firma, portofele, posete, pantofi si bijuterii.

La Boqueria

la boqueria
La Boqueria, celebra piata centrala a Barcelonei / Foto: traumschoen

Nu poti pleca din Barcelona fara o vizita in celebra piata La Boqueria, aflata pe Las Ramblas. O explozie de culori si simturi: ti se face instant pofta in fata jamboanelor atarnate in carlige sau a fructelor din intreaga lume frumos aranjate in laditele vanzatorilor. Nu e o piata ieftina, insa cu siguranta vei gasi ceva de cumparat.

Citeste aici Ghidul complet Barcelona!

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!