restaurant barcelona
Foto: JackF
Ghiduri turistice Restaurante si cluburi

Restaurante din Barcelona

Cand vine vorba despre cele mai bune restaurante din Barcelona, exista un motiv pentru care acest oras a devenit o destinatie culinara fierbinte. Cu locatii in care se poate manca bine, la fiecare colt de strada, de la cele traditionale tapas pana la bucataria asiatica, pastele italiene si carnea argentiniana asado, Barcelona este un oras care satisface toate gusturile in materie de gastronomie. Unele dintre cele mai bune restaurante din Barcelona sunt ascunse pe stradutele pietruite din Orasul Vechi si sunt greu de gasit daca nu stii incotro sa te indrepti.

mancare catalana
Foto: Jacob Slot

Poate cel mai bun restaurant din oras, aflat pe o straduta laturalnica din cartierul Born, Montiel se afla intr-o cladire cu doua etaje si este un restaurant mic si elegant. Aici se serveste zilnic peste proaspat, dar si carne, salate si aperitive, fara a mai vorbi de deserturi. Interiorul este din caramida, decorul subtil, atmosfera calda, iar personalul amabil.

Daca esti ‘carnivor’, El Foro e locatia perfecta pentru tine. Bucatarul din acest restaurant cu specific argentinian stie cum sa-ti pregateasca o friptura ‘poco hecho’ (in sange) si este unul dintre cele mai bune locuri din Barcelona unde poti servi un ‘asado’ ca la el acasa. Ceva lipseste insa atmosferei si decorului, dar daca friptura e ceea ce te-a adus aici, nu vei regreta.

Vis-à-vis de La Rambla, cum intri in Raval, El Jardi de l´Abadessa este un restaurant romantic, cu o gradina minunata. Gustarile servite aici sunt delicioase, la fel ca si Sangria. Locatia dar si vibratia locului alcatuiesc o experienta de neuitat. Restaurantul se afla chiar langa colectia particulara de arta medievala a Baronesei Carmen Thyssen Bornemisza, intr-o curte mica, departe de freamatul strazii si este ideala pentru a te bucura de soare intr-o dupa-amiaza de sambata, in fata unui platou cu tapas si a catorva pahare de vin.

Montiel

montiel
Restaurant Montiel

Situat in elegantul si modernul cartier Born, Montiel este unul dintre cele mai delicioase restaurante din Barcelona. Greu de localizat daca nu stii exact unde se afla, acest local mic si elegant este un loc minunat pentru o intalnire romantica sau pentru o cina impreuna cu familia sau prietenii. Personalul este atent si prietenos, iar meniul iti ofera o selectie variata de peste proaspat, cumparat zilnic de la piata locala. Fa-ti rezervare din timp, intrucat locul este mic si se aglomereaza repede!

Salero

Salero
Restaurant Salero

Acest restaurant este unul din multele locuri populare din cartierul Born. Pe vremuri era un depozit de sare, dar ulterior a fost transformat in bar-restaurant. Albul este culoarea predominanta aici. Mobila este deosebita, iar barul este imens. Este un loc mereu plin de tineri eleganti si la moda. Meniul se schimba in functie de sezon si ofera salate, legume, pere coapte, pui teriyaki si altele. Deserturile de aici sunt facute in casa, muzica e bine aleasa, iar lista de vinuri este splendida.

El Salón

Dominat de o oglinda imensa aurie si scaldat de o lumina difuza, El Salón este favoritul cuplurilor aflate in cautarea unei locatii pentru o cina romantica. Meniul, care se schimba zilnic, este unul cosmopolit cu influente asiatice, italiene si mai ales frantuzesti.  Restaurantul se bucura de o mare popularitate mai ales in randul strainilor, iar la adresa lui se aud numai cuvinte de lauda.

El Foro

el foro
Restaurant El Foro

El Foro ofera un amestec perfect de mancare si cultura – situat in zona Esquina Comerç, aici poti savura delicii culinare italiene si argentiniene, dar poti admira si expozitii de arta. In fiecare saptamana, artistii locali isi expun in aceasta locatie picturile si sculpturile. Asa ca, daca iubesti arta la fel de mult precum mancarea, traieste o experienta de neuitat in  acest loc.

Il Giardinetto

Il Giardinetto
Restaurant Il Giardinetto

Aceasta locatie, eterna favorita a artistilor, a castigat un mare premiu pentru design atunci cand a fost deschisa, in anul 1973. Este impartita pe doua nivele, iar spatiul este dominat de coloane pictate. Peretii sunt acoperiti cu colaje ce imita frunzisul copacilor, iar de tavanele joase atarna ghirlande de frunze verzi si galbene. Dupa ce ai admirat decorul, afunda-te intr-una din canapelele din catifea albastra si rasfoieste meniul cu preparate italienesti clasice. Iti vei dori poate sa te rasfeti cu un rizotto cu trufe albe sau negre (in functie de sezon) sau cu un carpaccio cu ton. La desert, poti savura un tiramisu sau inghetata de vanilie cu sos de ciocolata. Serile sunt intretinute de un pianist, iar serviciile sunt prompte, fara a te simti sufocat de chelneri.

El Jardi de l’Abadessa

Cu gradina sa minunata, El Jardi de l´Abadessa este una dintre cele mai romantice locatii din Barcelona. Mancarea simpla, dar delicioasa si serviciile de calitate se adauga si ele la nota finala acordata acestui restaurant, care nu poate fi decat una maxima. El Jardi de l´Abadessa se mandreste si cu un meniu de vinuri, atent ales, care vor acompania perfect starea sau mancarea pe care le experimentezi. Aici este locatia perfecta pentru o cina romantica in timpul noptilor caldute de vara. Cu ambianta sa deosebita si decorul de exceptie, El Jardi de l´Abadessa este pur si simplu o incantare.

Café de L’Academia

Café de L’Academia
Restaurant Cafe de l’Academia

In centrul Cartierului Gotic, la mica distanta de Plaça Sant Jaume, acest restaurant cu 28 de mese, arata scump, dar este una dintre cele mai bune si mai accesibile locuri in care poti manca din orasul medieval. Cladirile dateaza din secolul 15, dar restaurantul a fost deschis abia la mijlocul anilor ’80.

Bucatarul de aici se mandreste cu preparatele sale care folosesc ingredientele cele mai proaspete. Incearca delicii precum bacallà gratinado i musselina de carofes (cod sarat gratinat cu spuma de anghinare) sau terrina d’berengeras amb fortmage de cabra (terina de vinete cu branza de capra). O specialitate inclusa uneori in meniu este codorniz rellena en cebollitas tiernas y foie de pato (potarniche umpluta cu ceapa frageda si ficat de rata). In serile mai calde, alege o masa afara, pentru o cina la lumina lumanarilor, in piata dominata de silueta mareata a catedralei gotice.

Ginger

Barcelona se poate lauda cu o viata activa de noapte, iar Ginger sta marturie in acest sens. Acest club de noapte elegant si la moda, aflat in Piata Barri Gòtic, aduna petrecareti din tot orasul. Pub-ul are doua nivele, unde poti savura la alegere cocktailuri si vinuri de soi, alaturi de gustari precum foie gras, carnati si tapas, care sa mearga cu bautura. O specialitate traditionala care se serveste aici este Pimms, un cocktail pe baza de gin aromatizat cu fructe si condimente. Ritmurile muzicii nu te vor lasa sa stai o clipa, cat e noaptea de lunga. Vino aici macar o data si cu siguranta vei reveni.

Comerç 24

Comerç 24
Restaurantul Comerc 24

Mandria cartierului Born este locatia aflata in proprietatea lui Carles Abellan. Un bar-restaurant in care se servesc atat gustari tapas, cat si specialitati asiatice, americane si italienesti. In interior exista trei spatii distincte, dar ceea ce e caracteristic intregii cladiri sunt coloanele si tavanul inalt, pe langa tonul de galben. In afara de bauturile fine, barul este prevazut cu mese individuale la care poti servi preparate reci pregatite chiar in fata ta. Sectiunea in care se poate servi cina poate primi in jur de 40 de persoane si poate fi inchiriata pentru evenimente private. Daca vii aici, asigura-te ca iti rezervi masa din timp.

Kiosko Burger

Restaurante din Barcelona
Restaurant Kiosko Burger

Deschis recent, Kiosko Burger se bucura deja de un succes incredibil, coada fiind mereu aici pana dupa colt, mai ales noaptea. Restaurantul se mandreste cu hamburgerii de calitate pe care ii serveste si este situate in Orasul Vechi, acolo unde era candva restaurantul Wushu, intre cartierele Born si Barceloneta. Daca vrei sa eviti aglomeratia, vino aici fie la ora 13, fie seara, la 19.

Citeste aici Ghidul complet Barcelona!

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • […] Cand vine vorba despre cele mai bune restaurante din Barcelona, exista un motiv pentru care acest oras a devenit o destinatie culinara fierbinte. Cu locatii in care se poate manca bine, la fiecare colt de strada, de la cele traditionale tapas pana la bucataria asiatica, pastele italiene si carnea argentiniana asado, Barcelona este un oras care satisface toate gusturile in materie de gastronomie. Unele dintre cele mai bune restaurante din Barcelona sunt ascunse pe stradutele pietruite din Orasul Vechi si, uneori, sunt greu de gasit. Citeste mai mult… […]

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!