Destinatii

Idei pentru petrecerea vacantei de Craciun

Cauti o modalitate unica de a-ti petrece sezonul sarbatorilor de iarna? Am scotocit lumea in lung si-n lat pentru a gasi sase feluri in care poti face ceva inedit cu ocazia Craciunului.

Distractie de familie: Laponia, Finlanda

Fa o vizita in locul unde s-a nascut Mos Craciun, in capitala Laponiei,  Rovaniemi. Mii de copii aduc cu ei listele de dorinte pentru a le da lui Mos Craciun in persoana. Aflata la nord de Cercul Polar, Laponia este un loc pentru copii si parinti deopotriva, care pot participa la multe activitati printre care safari cu reni sau caini husky, plimbari cu snow-mobilul sau pescuit la copca. 

Daca nu te atrage nimic din toate astea, poti trai fiorul unei plimbari cu sania, te poti incalzi cu niste ciocolata calda intr-o cabana clasica din barne sau poti sa-ti faci rezervare pentru un circuit arctic. Daca nu te poti decide de unde sa incepi, exista numeroase pachete turistice care includ si o vizita in tinutul lui Mos Craciun. Nu uita – Laponia este unul dintre cele mai bune locuri din care poti vedea uluitoarea Aurora Boreala.

Pentru pasionatii de aventura: Muntele Tremblant, Quebec

quebec
Craciun pitoresc in Mont Tremblant (Quebec)

Pentru cei care prefera sa se aventureze pe versanti decat sa se imbuibe la cina, Muntele Tremblant imbina armonios luxul cu relieful dur, fiind una dintre cele mai bine cotate statiuni de schi din Canada. Statiunea ofera posibilitatea practicarii a nenumarate activitati, cum ar fi schi, escaladari pe ghetari, plimbari in sanii trase de caini si plimbari prin zapada.

Cu 95 de piste si aproape 3 kilometri patrati de teren schiabil, practicarea sportului alb este garantata pentru toate nivelurile, de la incepatori pana la avansati. Daca vrei sa faci si altceva, mergi in Montreal. Se afla la numai o ora de mers cu masina si este locul perfect pentru o cina speciala sau pentru cumparaturi.

Pentru o evadare totala: Luang Prabang, Laos

petrecerea vacantei de Craciun
Luang Prabang, destinatie pentru un Craciun exotic. Foto: debowski

Pentru o vacanta tropicala fara niciun fel de indiciu ca Mos Craciun s-ar afla in zona, mergi intr-una din statiunile din Asia de Sud-Est, a carei popularitate este intr-o continua crestere. Inclusa in Patrimoniul Mondial al UNESCO, Luang Prabang din Laos este renumita pentru templele sale si ceremoniile religioase zilnice, care au ca scop principal donatiile, in cadrul  carora calugarii se aduna pentru a strange mancare de la localnici.

Noaptea, in pietele pline de forfota se vand obiecte de artizanat confectionate manual, iar locurile sunt perfecte pentru a-ti exersa abilitatile de negociator. Un circuit insotit de ghid este cea mai buna modalitate de explora atractiile orasului, printre care se numara pesterile lui Buddha si cascada de la Kaung Si.

Romantism: New York

new york
De Craciun, New York-ul este un oras foarte romantic

Festivitatile organizate cu ocazia sarbatorilor sunt intotdeauna o experienta de neuitat in orasul care nu doarme niciodata. Fa o plimbare romantica pe langa bradul de Craciun din CentrulRockefeller si traieste atmosfera de sarbatoare pe 5th Avenue. Opreste-te in clasicul restaurant Serendipity pentru vestita “frrrozen hot chocolate”, bautura a carei popularitate se datoreaza lui Marilyn Monroe si lui Jackie O.

Patineaza (sau, dimpotriva, impiedica-te) in bratele partenerului tau, intr-o escapada pe patinoarul din  Central Park, sau fa o plimbare cu una dintre ambarcatiunile ce travereseaza Fluviul  Hudson. Decat sa faci fata cu greu aglomeratiei din Times Square, in timpul vestitei ceremonii de Anul Nou, mai bine sarbatoreste cu focuri de artificii in Grand Army Plaza din Brooklyn. Si nicio vacanta romantica in New York nu este completa fara o plimbare intr-o trasura trasa de cai si o sticla de sampanie, pentru a sarbatori venirea Noului An.

O escapada clasica: Copenhaga, Danemarca

copenhaga
Targul de Craciun din parcul Tivoli e recunoscut ca fiind unul dintre cele mai frumoase targuri de Craciun europene

Copenhaga ofera o multitudine de evenimente festive autentice. Daca ai chef de cumparaturi, Targul de Craciun Tivoli, este unul dintre cele mai bune din intreaga Europa, dar acest oras dinamic are multe altele de oferit, dupa incheierea sarbatorilor. Profita de patinoarele gratuite in aer liber din Copenhaga, apoi incalzeste-te cu un ceai intr-una din faimoasele ceainarii precum A.C. Perch sau Tante T.

Nu trebuie ratata nici o plimbare pe canalele orasului, in Christianshavn, fost cartier al clasei muncitoare, in prezent o locatie extrem de eleganta si plina de farmec. Pentru un revelion de neuitat, viziteaza Amalienborg, resedinta de iarna a casei regale daneze, unde poti vedea ceremonialul schimbarii garzilor in curtea interioara.

Relaxare: Mauritius

mauritius
Nu-i asa ca ti-ai dori sa afli cum arata orasul Curepipe din Mauritius, de Craciun?

Pune la pastrare hainele de iarna si mergi in paradisul tropical din Mauritius, acolo unde decembrie este cea mai calda luna a anului. Amestecul cultural de religii – hindusa, musulmana, creola si catolica de pe insula, face ca sarbatoarea Craciunului sa se desfasoare aici in multe feluri, pline de culoare.

O vizita la Grand Bay va ilumina aceste traditii, dar daca vrei sa stai departe de aglomeratie, mergi la Livezile Labourdonnias si fa o plimbare in mijlocul vegetatiei exotice. Sau, stai la soare intins pe frumoasa plaja Pereybere. Plaja La Cambuse iti ofera nisip fin si ape stralucitoare. Orasul Curepipe are ceva din spiritul targurilor englezesti si este locul ideal pentru a achizitiona suveniruri si cadouri pentru cei dragi.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!