camp nou
Foto: jackF
Europa Ghiduri turistice

Barcelona „sportiva”, pentru calatorii care iubesc sportul

Barcelona e unul dintre cele mai potrivite orase pentru practicarea sportului in aer liber. Orasul iti ofera nenumarate posibilitati de a te distra si a practica diverse activitati, atat la mare cat si munte. Stadionul Olimpic (cu o capacitate de 56.000 de locuri) are meritul de a fi fost principala atractie in timpul Jocurilor Olimpice din anul 1992. Astazi, el gazduieste tot timpul anului, concerte, festivaluri si intalniri sportive. Cu siguranta merita vazut si, in acelasi timp, poti explora Montjuïc si admira privelistea spectaculoasa a orasului.

Pentru cei ce iubesc apa, Servisub Marina este una dintre cele mai bune scoli de scufundari din Barcelona, care organizeaza si excursii pe coasta. Trebuie sa stii ca in Barcelona se afla unele dintre cele mai bune locuri pentru scufundari din Marea Mediterana.

Fa un tur al Pietei Espanya, apoi arunca o privire terenurilor de tenis. Barcelona are multe terenuri in aer liber pentru practicarea acestui sport, in oras, dar si in afara lui. Unele cluburi sunt private, oricum cel de langa Plaça Espanya este public, asa ca poate fi folosit de oricine si reprezinta o modalitate excelenta de a-ti petrece o seara de vara sau o dupa-amiaza de weekend.

Palau dels Esports

Palatul sporturilor

Acest centru sportiv este cea mai veche facilitate de acest fel din Barcelona, fiind construit in anul 1955 de catre arhitectii Josep Soteras si Lorenzo García Borbón. Pana la construirea Stadionului Olimpic in vederea Jocurilor Olimpice din anul 1992, acesta era singura arena sportiva din Barcelona, suficient de mare pentru a gazdui evenimente sportive de amploare. In prezent, este folosit pentru intalniri ale actionarilor si alte activitati cu specific de afaceri.

Estadi Olímpic de Montjuïc

Olímpic de Montjuïc
Stadionul Olimpic / Foto: Wikipedia

Gazda a unor meciuri importante de fotbal, concerte rock, festivaluri si, cel mai important, principala atractie a Jocurilor Olimpice de Vara din anul 1992, Estadi Olympic de Montjuïc (Stadionul Olimpic) a devenit piesa de rezistenta pentru evenimentele din Barcelona.

Cu o capacitate de 56.000 de locuri, Stadionul Olimpic este gazda meciurilor echipei RCD Espanyol inca din anul 1998, ale echipei de fotbal american Barcelona Dragons si a vazut la fata idoli ai scenei rock, precum Bruce Springsteen, The Rolling Stones, Tina Turner, Guns‘n’Roses, Madonna si Bon Jovi.

Chiar daca nu esti venit in oras pentru un concert sau un anumit eveniment, merita sa vezi aceasta constructie impresionanta, situata in Anella Olimpica pe Dealul Montjuïc, intrucat de aici poti admira privelistea spectaculoasa a portului. Ca sa simti cu adevarat fiorul olimpic, dupa Stadionul Olimpic, mergi si la Palatul Sporturilor, la Palau Sant Jordi si la piscinele publice Bernat Martoll. Cel mai bine este sa vii aici in timpul zilei.

Stadionul Nou Camp

camp nou
Camp Nou, stadionu clubului FC Barcelona / Foto: fifa.com

Cheama-ti toti prietenii si nu rata oportunitatea fantastica de a pasi pe urmele legendarilor jucatori de ieri si de azi, in turul pe cont propriu al stadionului  Camp Nou, apartinand echipei FC Barcelona. Biletul de acces include si o vizita la muzeul echipei de fotbal, de unde poti admira vederea panoramica a stadionului si unde poti afla istoria acestui club legendar de fotbal.

Profita de sansa unica in viata de a calca pe unde au calcat jucatori de renume precum Kubala, Cruyff, Maradona, Guardiola, Hagi, Gica Popescu si Ronaldinho. Turul stadionului Camp Nou incepe cu o vizita la vestiarele echipei si parcurgerea faimosului tunel catre teren. Paseste pe iarba, stai pe banca echipei si traieste fiorul… Poti vizita si capela, studioul TV, sala unde se organizeaza conferintele de presa, Fundacio Zone si Tribuna VIP.

Vizita la Muzeul echipei FC Barcelona incepe cu panorama stadionului admirata din tribuna, apoi vei face cunostinta cu lunga istorie a clubului. Vei vedea trofee, poze, echipamente sportive folosite de-a lungul anilor si poti apela si la dispozitivele audio-vizuale disponibile.

Patinaj

Patinoarul deschis zilnic reprezinta un mod distractiv de a petrece o dupa-amiaza impreuna cu familia, mai ales iarna. Manusile sunt obligatorii si le poti achizitiona odata cu biletele, daca nu le ai deja. Nivelul patinatorilor variaza de la incepatori pana la experti, dar patinoarul este suficient de mare, pentru a nu exista riscul sa te lovesti de cineva.

La etaj exista un restaurant, unde se pot servi gustari si bauturi, daca te simti obosit si vrei sa faci o pauza. Pretul unui bilet de intrare este de 13,5 euro fara patine si 10 euro cu patinele tale.

Golf Can Dragó

Golf Can Drago
Pentru iubitorii golfului: Golf Can Drago

Aflata in partea de nord a orasului, langa autostrada, scoala de golf Can Dragó organizeaza cursuri la preturi foarte rezonabile. Intr-adevar, terenul nu are 18 gauri, dar exista trei suprafete de joc (cu iarba adevarata), prevazute cu sase suporturi pentru mingi. Tot aici se afla si o pista sportiva si o piscina.

Servisub Marina

servisub marina
Barcelona e unul dintre cele mai bune locuri pentru a face scufundari meditareene

Servisub Marina este o locatie care are ca obiect de activitate comercializarea si inchirierea de echipamente sportive pentru scufundari si organizarea de excursii de acest fel. Aici gasesti tot ce ai nevoie pentru scuba-diving, snorkeling si skin-diving, de la costumul complet, pana la cele mai mici accesorii.

Ca multe alte locatii specializate in acest domeniu si aceasta este un loc de intalnire pentru entuziastii sporturilor subacvatice si pentru cei care isi doresc o excursie subacvatica in apele incantatoare ale Marii Mediterane.

Citeste aici Ghidul complet Barcelona!

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • […] Barcelona e unul dintre cele mai potrivite orase pentru practicarea sportului in aer liber. Orasul iti ofera nenumarate posibilitati de a te distra si a practica diverse activitati, atat la mare cat si munte. Stadionul Olimpic (cu o capacitate de 56.000 de locuri) are meritul de a fi fost principala atractie in timpul Jocurilor Olimpice din anul 1992. Astazi, el gazduieste tot timpul anului, concerte, festivaluri si intalniri sportive. Citeste mai mult… […]

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!