barcelona biciclete
Foto: rabbit75_cav
Europa Ghiduri turistice

Barcelona pe bicicleta

Barcelona este unul dintre cele mai bune locuri in care se poate merge pe bicicleta. Orasul este adaptat astfel incat sa poata fi create piste pentru biciclisti, care sa nu incomodeze pietonii si traficul auto. Tot aici este bine pus la punct un sistem de inchiriere a bicicletelor, constand in aceea ca, in baza unui abonament, localnicii pot inchiria biciclete care pot fi returnate intr-una din multele locatii din oras.

Pentru turisti, exista multe magazine de profil de unde se pot inchiria sau chiar cumpara, la preturi accesibile, astfel de vehicule pe doua roti, iar multe astfel de locatii ofera circuite pentru biciclisti, acestea reprezentand o modalitate excelenta de a cunoaste atractiile turistice din Barcelona intr-o perioada scurta de timp.

Alegerea favorita a multora este un mic magazin de biciclete aflat in Cartierul Gotic. “Bicicleta Verde” este o companie prietenoasa, personalizata si care se mandreste cu bicicletele sale confortabile si de calitate, indiferent ca sunt noi sau second hand. Daca te simti in stare si vrei sa te aventurezi in afara orasului, Caldes de Montbui iti asigura toate conditiile pentru a explora muntii din Barcelona.

barcelona bikes
Sunt multe companii care ofera servicii de inchiriat biciclete / Foto: nrqemi

Daca esti pasionat de mountain biking (si nu neaparat cu muschii incordati la maximum), aceasta este o alternativa distractiva pentru o excursie de o zi. Daca iti place apa, atunci alege turul ‘Platja de la Barceloneta’, ideal pentru o excursie scurta si relaxanta. Plaja Barceloneta este prevazuta cu pista separata pentru biciclisti si in drumul tau gasesti multe baruri unde te poti opri, odihni si savura cateva cocktailuri inainte de a pleca din nou la drum.

‘Bicicleta Verde’

O aparitie relativ noua pe scena companiilor ce inchiriaza biciclete, ‘Bicicleta Verde’ are o oferta variata de biciclete foarte confortabile, pe care le poti cumpara sau inchiria. Usor de remarcat in aglomeratia orasului, dupa ghidoanele verzi si seile maro, comode, acestea sunt biciclete de calitate, la preturi rezonabile. Sam, proprietarul magazinului este un tip prietenos si dornic sa-ti ofere o experienta de neuitat in Barcelona, in saua uneia dintre bicicletele sale. Nu uita sa ceri o harta si informatii despre un traseu bun de urmat.

Turul ciclist al Rezervatiei Naturale din Barcelona

Daca poti merge pe bicicleta, poti face acest tur. E potrivit pentru toate varstele si nu este foarte extenuant. Vei pedala intr-un ritm relaxant, agreabil, pe un traseu prafuit, dar neted si vei avea ocazia sa admiri cele mai frumoase privelisti pe care Barcelona are sa ti le ofere. Rezervatia Naturala Collserola este o adevarata oaza de verdeata in zona metropolitana a Barcelonei, aflata departe de aglomeratia si poluarea asociate marilor orase din intreaga lume.  

Aici se afla in jur de 10 milioane de copaci, 1000 specii de plante si aproape 190 de specii de animale, reptile si pasari. Cele mai bune momente ale zilei pentru pedalat sunt dimineata devreme sau dupa-amiaza tarziu.

Biciclot

Biciclot este o asociatie al carei obiect de activitate, incepand din anul 1986, il reprezinta bicicletele. Oamenii de aici sunt pionierii tururilor cicliste din Barcelona, care se adreseaza grupurilor organizate si centrelor educationale.

Caldes de Montbui

Caldes de Montbui
La Caldes de Montbui se poate ajunge pe bicicleta, din Barcelona, trecand prin locuri pitoresti / Foto: Joel Papalini

Turul va incepe in Barcelona, de unde vei fi preluat pentru o calatorie spre Caldes de Montbui, locul de plecare in excursia ta pe doua roti, aflat la 35 de kilometri distanta.  La sosirea in Caldes de Montbui ti se va da o casca si o bicicleta care sa ti se potriveasca, in timp ce ti se vor oferi scurte explicatii despre vehicul si instructiunile de baza pentru drumul ce il ai de parcurs.

Excursia va incepe in Caldes de Montbui, acolo unde apele termale ies in multe locuri la suprafata, datorita faldurilor geologice din regiune. Drumul tau va trece prin peisajul mirific al zonei rurale din Spania si se va incheia la “La Font de Lleo”, faimoasa fantana din Caldes de Montbui, unde poti fi martor al izvoarelor de apa termala care tasnesc din pamant la o temperatura de 76ºC. La finalul turului, vei condus inapoi in Barcelona cu masina, avand mintea si sufletul pline de amintiri de neuitat!

Bornbike

La Bornbike Rental & Tours vei putea inchiria biciclete bine intretinute, sigure si confortabile, pentru numai 6 euro. Compania iti ofera posibilitatea de a alege din oferta de tururi ale orasului Barcelona, prilej cu care vei trai o experienta unica in care te vei bucura de combinatia perfecta dintre istorie, cultura, arta, natura si distractie! Cu Bornbike poti face tururi precum ‘De la Gotic la Modernism’, ‘Turul plajelor’, ‘Turul Montjuïc’ sau ‘Turul Tapas’.

‘Barcelona pe bicicleta

Inca din anul 1995, aceasta companie ofera tururi de o zi pe bicicleta, in cele mai frumoase zone din oras, ziua sau pe inserat, in compania unui ghid vorbitor de mai multe limbi straine. Punctul de intalnire este in fata biroului de turism aflat in Plaça Sant Jaume, langa Primaria din Barcelona.

Turul de o jumatate de zi pe bicicleta

Nu exista mijloc mai bun de a vedea obiectivele turistice si de a cunoaste istoria orasului Barcelona, decat alaturandu-te unui tur pe bicicleta! Te vei distra si vei socializa cu altii, vei face miscare si vei fi bine dispus de catre ghidul vorbitor de limba engleza. Aceasta experienta in aer liber, placuta si informativa totodata, iti ofera sansa de a te imprieteni cu lumea. Fara indoiala, va fi una dintre cele mai frumoase zile pe care o vei petrece in Barcelona!

Turul ciclist se adreseaza tuturor varstelor si nu este foarte extenuant. Vei merge intr-un ritm relaxant, fara ascensiuni pe dealuri, iar calatoria este presarata cu popasuri la punctele de interes, pentru a face poze si pentru a afla de la ghidul tau, istoria fascinanta si povesti despre Barcelona. Vei dispune de o bicicleta confortabila si usor de condus si vei afla sfaturi utile in legatura cu ceea ce poti face si vedea in timpul vizitei tale in Barcelona. Circuitul dureaza patru ore si incepe cu o scurta introducere in istoria orasului. Printre atractiile turistice de pe traseu, se numara:

Plaça del Rei: curtea medievala a Palatului Regal, unde se spune ca Ferdinand si Isabella l-au primit pe Columb, la reintoarcerea sa din Lumea Noua.

La Sagrada Familia: cel mai faimos obiectiv turistic din Barcelona, a carui constructie a inceput in anul 1882 si i-a apartinut in principal lui Antoni Gaudí, care a lucrat la aceasta mareata opera pana la moartea sa, in anul 1926.

Parc de la Ciutadella: un parc in care se afla o gradina zoologica, un lac cu ambarcatiuni si o fantana realizata tot de Gaudí, in tinerete.

Palau de la Musica Catalana, Arc del Triomf, Vila Olímpica, plaja Barceloneta, Port Vell, El Borne, Basilica de la Santa Maria del Mar si multe altele!

Alatura-te turului, atunci cand sunt mai putine persoane inscrise, pentru a ajuta la fluidizarea excursiilor.

Platja de la Barceloneta

Plaja Barceloneta Barcelona pe bicicleta
Plaja Barceloneta / Foto: NeoPhoto

Aceasta plaja este paralela cu esplanada din Barceloneta, de o parte a Portului Olímpic. Traseul dispune de facilitati excelente printre care fantani cu apa potabila, dusuri, acces pentru persoane cu handicap, parcare si toalete. Exista aici locuri de joaca pentru copii si palmieri la umbra carora te poti odihni. Salvamarii vegheaza ca inotatorii sa fie in siguranta, dar e bine sa stii ca scaldatul e interzis in apropierea digului, animalele nu au acces pe plaja, iar in apa este interzisa folosirea sapunului. Incearca o sedinta de masaj la pretul de numai 15 euro. Este cel mai bun masaj de 15 minute de care vei avea parte vreodata.

Citeste aici Ghidul complet Barcelona!

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!