palma de mallorca
Foto: Tono Balaguer
Europa

Vacanta in Mallorca, insula distractiei

Cu plajele sale fantastice, orasele care vibreaza, bucataria excelenta si atractiile de top, Mallorca are cate ceva pentru toata lumea care vine aici. Mai mult, este o destinatie apropiata si ieftina. Mallorca a fost multi ani o destinatie exotica pentru multi europeni, dar de curand, chiar si cei care sunt mai interesati de viata orasului, de cumparaturi si de experientele traite in mijlocul naturii, aleg Mallorca pentru petrecerea vacantei. Iata, pe scurt, asadar, cum arata o vacanta in Mallorca.

Plaje pentru toti

Plajele din Mallorca vacanta in Mallorca
Plajele din Mallorca / Foto: luchschen

In Mallorca se afla cea mai frumoasa plaja care se adreseaza copiilor si anume, Alcudia. Aici vei gasi kilometri intregi de nisip auriu si ape limpezi si putin adanci. Illetas este echivalentul spaniol al lui Saint Tropez – plaja exclusivista, scumpa si la moda. Calma Cala Mesquida se afla situata intr-un cadru mirific, in partea nord-estica a insulei si este cea mai frumoasa plaja din zona. Cala d’Or se gaseste pe coasta stancoasa din est, zona scaldata de apele inspumate ale Mediteranei.

O experienta minunata traita in orasul Palma de Mallorca

palma de mallorca
Catedrala Sfanta Maria din Palma de Mallorca / Foto: mfron

In prezent, capitala insulei, Palma, se ridica la inaltimea oraselor pline de pasiune din sudul Europei. Majoritatea obiectivelor turistice se afla in centrul istoric, inclusiv magnifica catedrala, piata Placa Major si primaria. Acesta este orasul vechi, care e perfect pentru o plimbare intr-o zi frumoasa. Pentru impatimitii modei, strada Passeig d’es Born gazduieste numeroase magazine cu haine la moda si buticuri apartinand unor designeri faimosi. Cea mai apropiata plaja este Playa de Palma, la care se poate ajunge usor cu autobuzul.

Vezi mai multe din Mallorca

Valldemossa
Satul Valldemossa / Foto: Juergen Schonnop

Daca te plictisesti din soare, acorda-ti o zi pentru a explora insula – sunt atat de multe de descoperit. Langa Porto Cristo, pe coasta de est a insulei, vei gasi Pestera Dragonului – bucura-te de concertele zilnice de muzica clasica care se desfasoara aici, ia-ti un ghid turistic si afla mai multe despre formatiunile de stalactite de la Lacul Martel., cel mai mare lac subteran din lume.

Alta idee interesanta este o excursie la Valldemossa, un mic orasel pitoresc aflat in munti, renumit pentru manastirea de aici si pentru Muzeul Chopin.

Cea mai buna modalitate de a descoperi insula este sa inchiriezi o masina. In plus, poti combina atractiile oferite de plajele secrete Cala en Basset, la sud-vest de Andratx sau Cala Mesquida in nord-est.

Mancare de te lingi pe degete

Preparatele traditionale sunt tapas, paella si multe alte feluri cu peste. In portul Palma exista cateva restaurante pescaresti bune. Orasul are multe localuri elegante, clasificate ca atare in ghidurile de specialitate.

Unde poti sta in Mallorca

mallorca santa ponsa
Plaja din Santa Ponsa / Foto: bortnikau

Indiferent daca mergi in vacanta cu prietenii sau familia, ca vizitezi insula in plin sezon sau nu, vei gasi numeroase oferte de cazare, care se potrivesc oricarui buzunar si care satisfac toate nevoile si gusturile. De la apartamente in oras pana la case de vacanta pe plaja si vile cu piscina, te poti bucura de frumusetea insulei si te poti simti ca acasa  – intr-un spatiu mai mare, mai intim si mai confortabil.

Mai mult, cu preturi care pornesc de la 9 euro / persoana / noapte, economisesti o gramada de bani la cazare, comparativ cu cat ai plati pentru o camera la hotel. Cu banii pusi deoparte iti poti cumpara deliciosul chorizo sau incantatoarea sangria. Alegerea iti apartine.

Citeste si: Top 10 cele mai frumoase insule din Spania

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!